Produsele profesionale pentru păr fac îngrijirea acestuia accesibilă tuturor persoanelor. Dar simpla utilizare a celor mai noi produse nu ne va garanta un păr sănătos. Iată cele mai bune sfaturi pentru un păr aspectuos.

Dieta

Suntem obișnuiți să asociem sănătatea părului cu produsele din reclame dar dieta joacă un rol extrem de important de asemenea. Produsele bogate în Vitamina A sunt excelente pentru scalp. Produsele includ evident morcovii dar și varza, brocolli, laptele și carnea. Vitamina C este un antioxidant popular și poate ajuta în sănătatea pielii și a părului. Se găsește în citrice, ardeii verzi, kiwi etc. Vitamina E are de asemeanea un rol antioxidant puternic și este folosită în multe produse pentru păr. Produsele bobate în Vitamina E sunt semințele, nucile, fasolea și legumele verzi. Vitamina H sau biotina este de real ajutor pentru unghii și păr. Sursele includ cerealele, albușul de ou, nucile, orezul etc. Alte minerale folositoare includ zincul și fierul. Acestea se pot lua și ca suplimente alimentare fără a se depăși limata recomandată pe ambalaj.

Viața activă

Persoanele cu o viața activă sau care practică un sport zilnic beneficiază de un stimulent natural al circulației sângelui în zona scalpului.

Uscătorul de păr

Dacă este folosit incorect, uscătorul de păr poate provoca degradarea părului. Uscarea părului ar trebui să se facă cu prosopul. Este recomandată utilizarea uscătorului pentru părul lung dar pe setări mici de temperatură și la o distanță cât mai mare.

Pieptănatul

Pieptănatul des al părului este recomandat de specialiști și pentru sănătatea scalpului. Pieptănatul cu o perie cu peri de mistreț spre exemplu are un rol important în dispersarea uleiurilor naturale ale scalpului.

Șamponul

Nu în ultimul rând, utilizarea zilnică a unui șampon de calitate este recomandată de cele mai recente studii de specialitate. Noile produse profesionale pentru păr disponibile pe piață sunt tot mai atente la ingredientele folosite și sunt tot mai puțin nocive cu părul sau cu pielea scalpului.