Chiar daca micutul tau abia a ajuns la varsta la care face primii pasi, deja trebuie sa te gandesti la gradinita pentru ca nu e niciodata prea devreme sa te gandesti la educatia copilului tau.

Daca locuiesti in Capitala, ai de unde alege din acest punct de vedere, deoarece gradinitele din Bucuresti sunt de mai multe tipuri concentrandu-se pe diverse domenii si avand curricule care sa multumeasca orice parinte care, in mod natural, isi doreste ce e mai bun pentru copilul sau.

Iata ce tipuri de gradinite gasesti in Bucuresti in afara de cele care aplica metode clasice de invatare.

 

  1. Gradinite cu predare in limbi straine

Copiii invata foarte repede o limba straina si cu cat vor face cunostinta mai repede cu engleza, franceza sau germana, cu atat vor prinde mai usor vocabularul limbii respective. Exista o multime de gradinite in Bucuresti care au predare intr-o limba straina, unele urmand chiar curricula din strainatate. Spre exemplu, una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din Bucuresti este Colegiul Goethe, care de curand a introdus si o clasa pentru prescolari.

 

  1. Gradinite cu invatamant alternativ

La aceste gradinite care se gasesc atat in Bucuresti, cat si in marile orase din tara, accentul cade pe creativitate si arta. Micutii invata notiuni pe care le-ar invata si la o gradinita cu o programa clasica, insa o fac prin metode care nu presupun note sau calificative, ci o aplecare catre arta. Nu se folosesc nici manuale tipizate si fiecare copil estre tratat in mod individual pentru a fi lasat sa se dezvolte in ritmul lui.

 

  1. Gradinitele cu profil sportiv

In Bucuresti vei gasit si gradinite cu profil sportiv in cazul in care vrei sa-ti indrepti micutul spre practicarea unui sport de performanta. In timp ce alte gradinite din Bucuresti au ore extracurriculare de sport, aceste  gradinite sunt specializate si bazate in mod special pe practicarea unui sport. Peste jumatate din timpul petrecut la gradinita este dedicat sportului si cunostintelor teoretice legate de sport.