Un zambet ca de Hollywood

de | aug. 18, 2015 | Sanatate

Daca sunteti in cautarea unui zambet orbitor, fatetarile ar putea fi raspunsul. Fatetele sunt cochilii de culoarea dintelui facute pentru a acoperi dintii naturali si pentru a produce un zambet stralucitor, frumos. De asemenea, pot corecta o multitudine de defecte cosmetice, de la dinti decolorati sau usor strambi la golurile din zambet.
“Calitatea translucida de fatetari de astazi ofera un aspect mai natural decat ceea ce era disponibil in trecut, acum tehnologia este mai avansata, iar un technician bun iti poate crea zambetul perfect” afirma Dr. Petru de la Hyperdent.

hyperdent_petru_trifautanu_stomatologieFatetarile dentare sunt cochilii foarte subtiri realizate din material asemanator dintelui concepute pentru a acoperi suprafata frontala a dintilor. Ele pot fi realizate din materiale composite, din portelan sau rasina. Majoritatea fatetarilor de astazi sunt realizate din portelan, deoarece acest material rezista petelor si are o calitate care reflecta lumina similara cu cea a dintilor naturali. Fatetele sunt plasate pe partea din fata a dintilor, ascund imperfectiunile si, uneori, schimba dimensiunea, forma, si lungimea dintilor.
Fatetarile necesita de obicei minim trei vizite. La prima vizita, medicul dentist va discuta daca aceasta procedura cosmetica dentara va fi potrivita pentru tine. La a doua vizita, medicul dentist va elimina o cantitate mica de smalt (invelisul exterior al dintilor dvs.), pentru a face loc pentru fatetarilor. De obicei doar o jumatate milimetru este eliminat, dar acest lucru poate necesita anestezie locala.
“Smaltul trebuie sa fie indepartat astfel incat dintele imbracat sa nu para prea voluminos” adauga Dr. Petru.
Este luata forma dintilor si trimita la un technician dentar care va crea fatetarile.
La a treia vizita, dentistul va proba fatetarile si va mai face modificari daca va fi nevoie.
Avantajele fatetarilor:
Deoarece fatetarile sunt realizate din materiale care imita dintii naturali si sunt modelate individual pentru fiecare pacient, este aproape imposibil sa faci diferenta dintre fatetari si dintii naturali.
Spre deosebire de alte optiuni cosmetice, fatetele de portelan nu vor fi colorate de fumul de tigara, cafea, ceai, si vin rosu.
Culoarea fatetari poate fi selectata din mai multe nuante de alb. “Fatetarile uimitor de alb de obicei nu par prea reale” ne recomanda Dr. Petru.
Pentru dinti sanatosi, fatetarile pot fi un substitut bun pentru coroane care necesita indepartarea mai de multa structura a dintelui natural.
Dezavantaje:
Costul fatetarilor poate fi destul de mare, depinde binenteles de materialul ales si numarul dintilor pe care doriti sa ii acoperiti.
Dupa ce s-au facut fatetarile, dintii pot fi un pic mai sensibili pentru ca smaltul lor a fost eliminat.
De asemenea, tineti minte ca dup ace dintii au fost deja micsorati si pregatiti pentru fatetare, nu se mai pot reface.
Sunt fatetarile solutia potrivita pentru tine?
Daca aveti goluri intre dintii, fatetarile pot fi o buna alternativa la aparatul dentar. Fatetele pot ascunde, de asemenea, guluri, fisuri, sau dintii inegali. In plus, fatetari sunt perfecte pentru dintii care nu raspund la albire.
“Unii oameni au pete negre pe dinti care nu se pot curata, dar fatetarile le pot acoperi fara probleme” spune Dr. Petru.
Fatetarile nu se pot face pentru dintii care sunt degradati, fracturati sau acoperiti de plombe in proportie mai mare de 50%. In aceste cazuri este nevoie de coroane.
Ai grija de fatetari
Cu o ingrijire adecvata, fatetarile pot dura 10 ani sau mai mult. Dar, pentru ca fatetarile sunt atat de subtiri, se pot sparge sau chiar cadea daca sunt abuzate. Pentru a minimiza sansa de a se intampla aceste lucruri, evita mestecarea de creioane, gheata sau alte obiecte dure. Periajul si folosirea atei dentare nu le va face rau.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]