Există două motive pentru care lumea alege să publice articole într-un director articole. Primul dintre ele este acela că, unora dintre ei, le place, pur și simplu, să scrie. Le place să scrie despre experiențele de viață pe care le-au avut, despre familiile lor sau despre carierele lor. Cel de-al doilea motiv, care va fi și subiectul acestui articol, este în scopuri de marketing.

După părerea mea, mulți dintre noi alegem să scriem articole în scopuri de marketing pentru că dorim să împărtășim cu alții informațiile pe care le deținem despre un anumit domeniu de activitate sau despre un anumit subiect de care suntem pasionați. În același timp, noi beneficiem și de traficul pe care ni-l aduce un articol publicat într-un director de articole. Când cineva citește ceea ce am scris, și dacă acelei persoane îi place conținutul articolului, sunt șanse mari ca ea să ne viziteze și siteul al cărui link l-am inclus în articolul respectiv.

Partea bună, în ceea ce privește scrierea și publicarea de articole, este că această activitate nu ne ocupă foarte mult timp. Dacă vă face plăcere să scrieți despre un subiect de care sunteți pasionați și știți și despre ce vorbiți, un articol bun nu ar trebui să vă ia mai mult de jumătate de oră pentru a-l concepe.

Trebuie pus accentul pe „bun”, pentru că, articolele care nu sunt de o calitate prea mare, nu vă vor ajuta prea mult în a transmite mesajul corect către cititorii lui. Adesea, când cineva vă citește articolele, își poate face o primă impresie despre voi prin intermediul lor. Iar dacă această impresie este slabă, cititorii nu vor trece mai departe să vă viziteze siteul și nici nu vă vor considera un cunoscător al domeniului în care vă desfășurați activitatea.

Directoarele de articole au devenit foarte populare încă de acum foarte mulți ani de zile în urmă din mai multe motive. Uneori, un articol pe care îl publicați acolo poate ajunge chiar pe prima pagină de rezultate din Google, ceea ce este un lucru foarte bun. Un director de articole oferă și posibilitatea de a partaja articolele publicate de autori cu diverși proprietari de siteuri care doresc conținut constant și nou.

Prin intermediul fluxului RSS (RSS feed), ei pot publica ce articole doresc pe siteurile lor, oferindu-vă vouă posibilitatea de a vă expune propriul articol unui trafic și mai mare. Imaginați-vă cum ar fi ca, prin intermediul articolului vostru, să puteți rezolva problemele a sute sau mii de oameni? Acest lucru înseamnă să oferiți valoare cuiva. Respectivele persoane ar fi nerăbdătoare să vă viziteze siteul și poate chiar să cumpere produsele sau serviciile pe care le vindeți.

Nu puteți ști exact ce avantaje vă poate aduce un articol, așa că străduiți-vă să oferiți informații de valoare în el. Cel mai bine este să publicați articolele pe care le scrieți pe un director articole mare, cum ar fi Infozoom.ro sau, dacă preferați directoare din afară, EzineArticles.com.

Dacă scrieți articole pentru o nișă mai mică, în acest caz vă sunt mai de folos directoarele care sunt create pentru a oferi informații dintr-o singură nișă specifică. Articolele de calitate sunt foarte importante, deoarece ele oferă cea mai mare valoare potențialilor voștri vizitatori și/sau clienți.