design interior

In sfarsit a sosit momentul in care puteti deja vorbi despre designul interior al locuintei dumneavoastra. Lucrarile cele mai murdare si mai grele au fost deja realizate si acum visati deja sa va amenajati si decorati locuinta in asa fel incat sa va simtiti confortabil, relaxati si cu buna dispozitie.

Daca nu stati chiar bine la capitolul idei de design interior si ati decis sa va adresati unor specialisti in domeniu atunci trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

 • Inainte de a alege un designer anume, care se va ocupa de amenajarea locuintei dumneavoastra trebuie sa fiti siguri ca are experienta, ca face lucrari calitative, ca are idei care va convin si dumneavoastra pentru ca in caz contrar veti avea mari pierderi banesti. Interesati-va pe la vecini, cunoscuti, prieteni sa va recomande un designer cu experienta, caci in unele cazuri daca aveti nenorocul sa dati de un incepator, toate visele dumneavoastra se pot ruina chiar de la bun inceput.
 • Deseori beneficiarul isi pune intrebarea – Cum aleg designerul portivit?- examinati cu atentie lucrarile sale precedente. Gusturile dumneavoastra trebuie sa coincida cu cele a designerului. Designerul poate fi cu experienta, poate avea idei de design interior foarte fumoase, dar daca acesti idei nu coincid cu ale dumneavoastra, atunci ar trebuie sa mai cautati un alt specialist;
  – comunicarea trebuie sa fie una usoara. Este foarte important ca designerul sa inteleaga din jumatate de cuvant ce doriti dumneavoastra sa obtineti la final;
  – este preferabil ca designerul sa poata desena schite de mana. Astfel procesul explicatie unei idei va decurge mai repede si mai calitativ, iar dumneavoastra veti intelege mai repede ideile de design interior ale designerului;
  – la fel de important este ca designerul sa aiba abilitatile necesare de creare calitativa a vizualizarilor 3D. Astfel va va fi cu mult mai clar cum se va raspandi lumina in interior, care va fi combinatia de culori, texturi, materiale, etc. Cu cat vizualizarea in 3 D este mai calitativa si reala cu atat mai usor veti intelege cum va arata interiorul la final.
 • Tineti cont de faptul ca desihnerul de interior trebuie sa reprezinte o combinatie dintre un artist si un inginer, pentru ca el trebuie sa stie sa faca masuratori pentru a realiza un releveu, trebuie sa fie bun la combinarea culorilor, textilelor, trebuie sa stie sa combine mobila si alte accesorii decorative, etc..
 • De designeri tine sa va ajute sa economisiti bani gasind solutii ieftine, dar in acelasi timp creative, care sa fie pe placul dumneavostra;
 • Un designer profesionist, considerat a fi bun in domeniul sau, nuciodata nu-si va impune ideile, parerile si gusturile sale in materie de design. El va sugera idei si va incerca sa adapteze dorintele si nevoile beneficiarului la spatiul de care dispune.
 • Un designer are calitati de viziune a spatiului, calitati estetice, iar munca sa se reflecta in frumusetea si utilitatea incaperilor in care si-a realizat frumos creativitatea.

Acestea sunt doar cateva repere de care trebie sa tineti cont. Nu uitati si de intuitia dumneavoastra, care sigur va va sopti ce alegere va fi mai buna.

Pentru mai multe detalii si oferte accesati site-ul Www.logosiDesigninterior.ro