Daca initial electricele auto erau considerate de catre cei mai multi dintre soferi drept niste simple mofturi, astazi, acestea reprezinta adevarate inovatii in domeniul auto, motiv pentru care un numar tot mai important de soferi apeleaza astazi la dotarea autovehiculului cu electrice auto. In timp ce unele dintre acestea au ramas simple mofturi, altele au devenit adevarate necesitati atat pentru siguranta soferului, cat si pentru siguranta celorlalti participanti la trafic.
Domeniul electricelor auto este extrem de vast astazi, astfel ca orice sofer poate opta pentru o schimbare radicala a autovehiculului, care sa ii ofere atat un plus de incredere in autovehicul, dar si un grad de confort mult mai ridicat. Achizitionarea electricelor auto a devenit o sarcina mult mai usoara daca luam in calcul faptul ca avem posibilitatea de a achizitiona electricele auto si din magazine online precum www.autolux.ro. Iata care sunt cele mai frecvente optiuni ale soferilor care achizitioneaza astazi electrice auto si ce avantaje aduc acestea.
Una dintre cele mai frecvente modificari pentru care opteaza majoritatea soferilor este aceea de a aplica autovehiculului un kit xenon. Spre deosebire de tehnologia clasica si anume ea halogen, aceasta este una destul de recent aparuta, care aduce o serie de avantaje atat autovehiculului cat si soferului. Lumina produsa de tehnologia xenon are o calitate mult mai mare iar consumul de energie este considerabil mai scazut decat in cazul tehnologiei halogen. Xenon-ul imbunatateste considerabil vizibilitatea soferului, dar are simultan si o durata de viata mult mai indelungata.
Alarma auto nu este o componenta electrica tocmai noua, insa importanta acesteia a crescut treptat in ultimii ani, devenind astfel o componenta indispensabila pentru securitatea autovehiculului. Sistemul de alarma poate fi foarte usor integrat cu inchiderea centralizata, astfel ca nu va trebui sa o setati manual de fiecare data cand inchideti portierele autovehiculului.
Senzorii de parcare au devenit indispensabili in ultima perioada datorita faptului ca pana si cei ma iexpermentati dintre soferi se vad nevoiti sa realizeze tot soiul de manevre complexe pentru a parca autovehiculul. In momentul in care ne apropiem de anumite obstacole in locurile de parcare, acestea ne vor atentiona de acest lucru, evitand astfel accidentarea autovehiculului.

Tuning auto – Autolux.ro

Luminile ambientale in general sunt elemente optionale pentru care opteaza soferii auto, acestea avand un rol strict estetic. Acestea imbunatatesc considerabil aspectul interior al autovehiculului, oferindu-i astfel o nota ceva mai personala, sporind totodata increderea soferului in autovehiculul propriu.