10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre pisici si caini

de | dec. 30, 2022 | Life

Daca esti un iubitor de animale de companie, probabil te-ai intrebat despre diferentele dintre pisici si caini. In timp ce ambele animale sunt insotitori grozavi, au personalitati si nevoi foarte diferite. Iata 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre pisici si caini.

  1. Pisicile sunt mai independente decat cainii. Pisicile sunt cunoscute pentru independenta si distanta lor. Ei nu au nevoie de atata atentie precum cainii si se multumesc sa petreaca timp singuri.
  2. Cainii sunt mai sociali decat pisicile. Cainii sunt animale de socoteala si doresc companie. Ei trebuie sa fie in preajma oamenilor si a altor animale pentru a fi fericiti.
  3. Pisicile sunt mai bune la ascunderea bolilor. Pisicile sunt maestri in a-si ascunde durerea si boala. Este important sa acordati atentie schimbarilor subtile de comportament care ar putea fi semne ale unei probleme.
  4. Cainii sunt mai vocali decat pisicile. Cainii latra, se striga si urla pentru a comunica cu stapanii lor. Pisicile, pe de alta parte, sunt mult mai tacute si comunica in primul rand prin limbajul corpului.
  5. Pisicile sunt mai bune la catarare decat cainii. Pisicile sunt cataratori ageri si pot escalada cu usurinta peretii si mobilierul. Cainii, pe de alta parte, nu sunt la fel de adepti la catarare si ar putea avea nevoie de ajutor pentru a se ridica si a cobori.
  6. Cainii au nevoie de mai multa miscare decat pisicile. Cainii au nevoie de exercitii fizice regulate pentru a ramane sanatosi si fericiti. Pisicile, pe de alta parte, pot face suficient exercitiu jucandu-se in interior.
  7. Pisicile se ascund mai bine decat cainii. Pisicile sunt vanatori naturali si se pot ascunde cu usurinta de pradatori. Cainii, pe de alta parte, sunt mai susceptibili de a fi observati de pradatori.
  8. Cainii sunt mai buni sa urmeze comenzile decat pisicile. Cainii sunt dornici sa multumeasca si pot fi dresati sa urmeze comenzile. Pisicile, pe de alta parte, nu sunt la fel de dispuse sa asculte de comenzi si pot necesita mai multa rabdare si repetitie.
  9. Pisicile sunt mai bune la ingrijire decat cainii. Pisicile sunt ingrijitoare meticuloase si se pot pastra curate cu un ajutor minim. Cainii, pe de alta parte, au nevoie de bai si periaj regulat pentru a ramane curati si sanatosi.
  10. Cainii sunt mai buni sa formeze legaturi decat pisicile. Cainii sunt animale sociale si formeaza legaturi puternice cu stapanii lor. Pisicile, pe de alta parte, sunt mai independente si pot sa nu fie atat de atasate de stapanii lor.

Indiferent de animalul de companie pe care il alegeti, pisicile si cainii sunt atat insotitori minunati. Cu putina rabdare si intelegere, puteti forma o legatura puternica cu oricare dintre animalele.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]