Incursiunea lui Mark Zuckerberg in metavers devine un pariu riscant

de | nov. 2, 2022 | IT&C

In ultima perioada Mark Zuckerberg a primit din ce in ce mai multe semne de avertizare in legatura cu incursiunea in metavers care pare sa puna la incercare viitorul companiei. CEO-ul Meta a declarat inca de anul trecut, cand a schimbat numele companiei din Facebook, ca in cel mult 10 ani metaversul va deveni mainstream. Insa, initiativele pe care le-a luat pana acum sunt costisitioare si par sa dezamageasca publicul, devenind un pariu riscant.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre tehnologie si inteligenta artificiala, pe Tehnotic.ro vei gasi articole interesante!

 

Zuckerberg a intampinat blocaje severe

Conform publicatiilor The Wall Street Journal si The New York Times, viziunea lui Zuckerberg s-a lovit de piedici severe iar incertitudinea economica l-a fortat sa inghete angajarile si sa ia diverse masuri care au surprins angajatii. Sursele spun ca pana acum, Meta a investit peste 15 miliarde de dolari in proiectul vizionar al lui Zuckerberg si ca lucrurile nu merg in directia dorita, fiind un pariu pe viitor care pune compania in pericol.

Chiar daca Zuckerberg il vede ca pe tehnologia viitorului, motiv pentru care a schimbat chiar si numele companiei, majoritatea oamenilor nu inteleg ce este metaversul si nu se grabesc sa intre in el. Cu atat mai mult cu cat, pentru a te conecta la lumea virtuala Horizon, sunt necesare casti speciale Meta Quest care costa in jur de 400 de dolari si sunt mai greu accesibile publicului larg.

 

Utilizatorii sunt nemultumiti

Conform WSJ, Meta a intrerupt luna trecuta lansarea de noi functii pentru Horizon. Acest lucru are in spate plangerile utilizatorilor care se sunt frustrati de faptul ca nu gasesc in mediul virtual persoane cu care sa interactioneze.

In prezent, Horizon are 200.000 de utilizatori activi lunar, adica cu mult mai putin decat erau preconizati de Meta. 9% din lumile virtuale construite pe platforma sunt vizitate doar de 50 de utilizatori, iar cele mai multe dintre acestea nu sunt deloc vizitate. Majoritatea utilizatorilor renunta dupa prima luna si peste jumatate dintre casti nu mai sunt utilizate in cel mult 6 luni.

Un alt factor care descurajeaza utilizatorii sa descopere lumea virtuala este cresterea pretului castilor Quest cu 100 $. Acest lucru are drept cauza faptul ca aplicatiile gratuite din care Meta nu obtine venituri sunt mai populare decat jocurile premium.

 

Totul este atat de haotic incat nici echipa Horizon nu foloseste aplicatia

Conform ziarului online Insider, exista notificari interne care spun ca aplicatia metaverse a lui Mark Zuckerberg are probleme atat de mari de calitate si de performanta incat nici angajatii nu o folosesc. Vishal Shah, VP Metaverse al companiei a declarat intr-un memoriu ca daca angajatii nu iubesc produsul si evita sa il foloseasca, cum ar putea sa se astepte sa fie bine primit de public.

 

Calitatea generala si grafica Horizon Worlds au fost aspru criticate

In august, cand Zuckerberg a impartasit cu utilizatorii din Franta si din Spania avatarul sau in Horizon Worlds, a fost asaltat de numeroase reactii negative. Acestea criticau calitatea graficii care este comparabila cu cea din jocurile video din anii ‘90. Chiar daca Zuckerberg a sustinut ca grafica Horizon este capabila de mai mult si a prezentat varianta actualizata la conferinta anuala Connect organizata de Meta in 11 octombrie, parerile inca nu sunt cele mai bune.

 

Personalul Meta nu avea casti VR

Conform The New York Times, Mark Zuckerberg a facut presiune pe echipele de la Meta ca sa organizeze si sa participe la cat mai multe intalniri virtuale pentru a se obisnui cu aplicatia si a o agrea, dar multi dintre ei nu aveau casti VR. Acestia au trebuit sa se grabesaca sa isi cumpere casti si sa le inregistreze in aplicatie, inainte ca managerii sa isi dea seama.

 

Prin urmare, experimentul metavers nu are un inceput promitator iar Mark Zuckerberg pare sa fi facut un pariu riscant cu viitorul. 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.179)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]