Unele familii rezolva problema timpului limitat organizand impreuna vacante mari in familie. Vacantele le permit sa scape de distragerile de zi cu zi si sa interactioneze prin noi experiente impreuna. Desi vacantele sunt, cu siguranta, o optiune, obiceiurile zilnice pot face o diferenta mult mai mare in relatiile de familie decat evenimentele „speciale”. Iata, in continuare, cateva lucruri pe care le poti face astfel incat sa te conectezi mai usor cu membrii familiei tale:

  1. Luati cel putin o masa impreuna

Incercati sa va creati programul zilnic astfel incat sa luati cel putin o masa impreuna. Multi oameni opteaza ca aceasta masa sa fie cina, deoarece a lua cina in familie va permite sa aveti conversatii despre lucrurile importante care s-au intamplat peste zi.

  1. Reparati lucrurile impreuna

Chiuveta din bucatarie este sparta? Trebuie sa inlocuiesti un robinet? Copiilor le place sa ajute la repararea lucrurilor. Pentru adulti, poate parea o sarcina banala, dar pentru majoritatea copiilor, este o sansa minunata de a vedea ce se afla sub chiuveta din bucatarie, de a intelege cum functioneaza un robinet si de a acoperi un intreg perete cu vopsea. Reparatiile prin casa va permit sa planificati si sa realizati lucruri utile impreuna.

  1. Jucati jocuri impreuna

Exista o multime de jocuri pentru intreaga familie, de la sporturi la jocuri simple, verbale, sau care necesita doar creion si hartie, la jocuri cu carti, zaruri, figurine, sau care imita diferite alte sporturi. Fie ca jucati baschet, Monopoly sau va strangeti langa masa de fotbal pentru a juca sau a incuraja alti membri ai familiei, veti crea amintiri frumoase impreuna.

  1. Stai de vorba cu adolescentul tau

Nu il presa cu intrebari ci cauta sa discutati diferite intamplari sau situatii astfel incat sa va impartasiti propriile opinii si emotii, iar tu sa ai ocazia sa ii transmiti si din cunostintele tale.

  1. Incurajeaza-ti copiii sa faca bine

Copiii si adolescentii sunt atrasi, de multe ori, de a-i ajuta pe cei din jur. Gasiti o cauza de care sunteti pasionati si participati, impreuna, la activitatile de voluntariat.

  1. Invatati ceva nou impreuna

Poate ati putea participa la un curs de dans sau yoga? Sau sa invatati o limba straina impreuna? A invata ceva nou poate deschide noi moduri de comunicare cu membrii familiei.

  1. Sarbatoriti traditiile familiei

Traditiile sunt cele care tin familia si familia extinsa strans unite. Membrii mai in varsta ai familiei au de obicei cele mai multe cunostinte despre cum apar traditiile familiei si semnificatia din spatele lor. Impartasiti aceste traditii de familie cu generatia mai tanara.

  1. Pastrati legatura prin mesaje

Chiar si atunci cand suntem ocupati, un scurt mesaj prin care sa-i anuntam ceilalti membri ai familiei ca ne gandim la ei ii va asigura ca sunt speciali pentru noi.

  1. Opriti telefonul mobil

Setati telefonul mobil pe modul silentios atunci cand luati o masa impreuna. Acordati-va atentia nedivizata unul altuia.

  1. Faceti plimbari dupa cina

Odata ce masa s-a terminat, faceti o plimbare prin cartier. Observati ce schimbari au avut loc, vorbiti despre ziua voastra etc.

Photo by Victoria Akvarel : https://www.pexels.com/photo/man-and-woman-carrying-babies-while-sitting-on-chair-1648396/