Apelurile video – o solutie moderna si eficienta de comunicare

de | oct. 16, 2022 | Diverse

Numarul celor care aleg sa lucreze de la distanta este in crestere, iar comunicarea prin apeluri video ofera numeroase beneficii pentru implicarea in timp real si munca in echipa. Astfel, apelurile video sunt folosite mai mult ca niciodata, aceasta facilitate fiind deseori integrata in aplicatiile existente si permitand comunicarea live si streaming-ul live.  

Vei avea nevoie de o aplicatie pentru apeluri video de calitate daca te intereseaza anunturi angajare videochat sau lucrezi de la distanta si trebuie sa comunici cu colegii si echipa. Iata care sunt cele cinci caracteristici esentiale ale unei astfel de aplicatii.

 

Trebuie sa aiba anumite comenzi utilizator

Fiecare apel video are nevoie de o optiune pentru a putea fi incheiat, dar vei avea nevoie si de alte comenzi rapide cum ar fi activarea sau dezactivarea microfonului sau a camerei. De asemenea, daca aplicatia ruleaza de pe un desktop, se poate presupune ca utilizatorul poate dori sa utilizeze mai multe camere web si ca va avea nevoie de o comanda pentru a comuta intre acestea in timpul apelului video.

Daca se instaleaza pe mobil, utilizatorii ar putea avea nevoie de facilitatea de a comuta intre camera frontala si cea principala. Totodata, s-ar putea ca utilizatorul sa isi doreasca sa activeze ambele camere.

 

Vizualizarea video

La apelurile video este necesara optiunea de a vedea toti participantii la discutie, dar si facilitatea de vizualizare flotanta (video-ul cu un anumit utilizator este mai mare decat al celorlalti). Vizualizarea flotanta ar trebui sa se activeze cand utilizatorul incepe sa vorbeasca sau cand se face click pe el.

 

Informatii de apel

Situatiile in care spui “esti pe mute” sunt frecvente la apelurile video, asa ca ar putea fi foarte util ca aplicatia folosita sa iti ofere informatii suplimentare despre setarile audio si video ale participantilor la discutie. Asa vei sti cum stau si ii poti atentiona inainte de a incepe sa vorbeasca daca trebuie sa faca vreo schimbare. Este un lucru util si eficient pentru a avea apeluri video satisfacatoare si a elimina situatiile stanjenitoare.

O alta informatie utila este numarul de utilizatori care participa la apel. Astfel, prezentatorul sau cel care a initiat videoconferinta va stii imediat daca este prezenta toata lumea si poate incepe sau mai trebui sa astepte.

 

Calitatea video si audio

Daca vrei sa ai apeluri video de calitate, ai nevoie de sunet si imagini clare. Pentru un sunet de calitate este necesara utilizarea unei notificari si decodari eficiente, dar si de functii care mentin un flux clar si audibil.

Calitatea video este conditionata de retea, dar si de modul in care dezvoltatorul aplicatiei transmite videoclipurile. Cand este vorba despre un singur utilizator, este de asteptat ca acesta sa aiba o rezolutie inalta. Insa, cand se unesc mai multe fluxuri video in acelasi canal, rezolutia inalta poate supraincarca procesorul provocand un decalaj.

 

Comenzi gazda

A cincea caracteristica utila pentru a avea apeluri video excelente este mai avansata si o necesitate in unele cazuri pentru ca ofera gazdei posibilitatea de a controla setarile audio si video ale celorlalti participanti. Astfel, daca in timpul apelului unul dintre invitati devine perturbator sau are un comportament inadecvat, gazda are controlul si poate rezolva imediat situatia, punandu-l pe mute sau oprindu-i camera. 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]