Lupta împotriva ridurilor: cum să eliminați principalele semne ale îmbătrânirii pe față

de | oct. 20, 2022 | Life, Sanatate

Ridurile sunt primele modificări legate de vârstă care apar pe față. Ele apar din cauza pierderii elasticității pielii, expresiilor faciale active și deshidratării. În fiecare an, pielea își pierde capacitatea de regenerare și restaurare și, prin urmare, are nevoie de îngrijire și mai atentă. În absența sa, în fiecare an se poate reflecta pe fața fiecare 2-3 ani trăiți.

Cauzele ridurilor

De la vârsta de 25 de ani, pielea începe să îmbătrânească. Cantitatea de acid hialuronic, colagen și elastină scade — apar riduri. Acestea sunt primele și principalele semne ale îmbătrânirii, care pot fi întâlnite destul de devreme. Principalele cauze ale ridurilor:

  • Pielea e uscată și hidrobalanța afectată pot provoca îmbătrânirea rapidă și precoce;
  • foto-îmbătrânire. Lumina ultravioletă dăunează celulelor epidermei și provoacă stres oxidativ;
  • obiceiuri proaste. Fumatul, abuzul de zahăr și băuturile alcoolice duc la pierderea tonusului și tenului pielii;
  • stresul și lipsa de somn. Excesul de cortizol blochează sinteza colagenului, elastinei și acidului hialuronic.

Din păcate, este imposibil de evitat procesul de îmbătrânire, dar îngrijirea competentă a pielii nu va permite ca anii să se reflecte pe față. Dacă urmați regulile de bază ale îngrijirii, puteți încetini procesul de îmbătrânire și puteți reduce severitatea modificărilor legate de vârstă.

Combaterea ridurilor înainte de a apărea

Prevenirea apariției primelor riduri – o sarcină destul de realizabilă. Experții în domeniul cosmetologiei și dermatologiei recomandă monitorizarea regimului de băut pentru a preveni deshidratarea corpului și a pielii, respectarea principiilor unei diete sănătoase, renunțarea la mâncăruri grase, picante, sărate, creșterea cantității de legume și fructe din dietă.

Prevenirea eficientă a ridurilor – controlul exprimării emoțiilor prin expresii faciale, manipularea atentă a pielii în timpul masajului sau demachierii, nu se recomanda întinderea acesteia, toate mișcările trebuie să fie ușoare și moi. Când aplicați creme, seruri, măști, încercați să vă deplasați de-a lungul liniilor de masaj.

Un alt secret al tinereții veșnice – o odihnă completă. În timp ce dormiți, celulele pielii se regenerează activ, se satură cu elemente hidratante și hrănitoare din creme și seruri. O avertizare importantă: nu mergeți la culcare imediat după aplicarea produselor cosmetice. Cel mai bine este să efectuați ritualuri de frumusețe cu o oră sau mai mult înainte de culcare, astfel încât cremele și serurile să aibă timp să se absoarbă.

O regulă obligatorie de îngrijire a pielii competente la orice vârstă – protecția împotriva soarelui. Razele ultraviolete pot provoca uscare și descuamare, pot distruge bariera protectoare a pielii, pot provoca pigmentare și iritații pe față.

Îngrijirea pielii legate de vârstă

Îngrijirea pielii legate de vârstă necesită o abordare integrată și sistematică. În fiecare zi pielea are nevoie de curățare temeinică, hidratare, tonifiere, nutriție, protecție. Numai în acest fel puteți începe recuperarea din interior și puteți elimina modificările legate de vârstă. Beauty Age Complex va ajuta în acest sens. Acesta este un program cuprinzător de îngrijire și întinerire, care include doar două produse, dar umple toate nevoile pielii în nutriție, hidratare, tonifiere și curățare.

Complexul include Beauty Age Skin Peeling și Beauty Age Skin. Primul remediu – un gel pentru spălare, peeling și mască. Conține acid polilactic, extracte de fructe portocalii, fructe acai și frunze de zmeură. Substanțele active curăță eficient pielea de praf, celulele keratinizate, o hidratează, lansează procesul de regenerare a celulelor, uniformizează tonul și relieful feței.

Al doilea remediu este Beauty Age Skin. Ser-crema pe bază de mucină de melc și peptide ajută la creșterea elasticității. Produsul hidratează eficient pielea, o strânge, ajută la netezirea ridurilor și la prevenirea schimbărilor legate de vârstă. Fiecare aplicație este o formulă zilnică de recuperare naturală cu rezultate cumulative.

Beauty Age Complex – un program de îngrijire la domiciliu pentru pielea legată de vârstă, care poate acoperi toate nevoile pielii. Poate activa funționarea celulelor și poate începe procesele de regenerare naturală. Ca urmare, puteți scăpa de semnele îmbătrânirii și puteți preveni apariția acestora. Cu Beauty Age Complex o piele frumoasă, tânără și radiantă – o realitate.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]