Vara, apa termala pulverizata pe fata poate face minuni pentru pielea sensibila!

de | iul. 28, 2015 | Sanatate

Proprietatile benefice ale acesteia nu doar ca racoresc si hidrateaza corespunzator pielea, ci ajuta si la tratarea diferitelor probleme dermatologice. Orice ten uscat din cauza soarelui, iritat sau bronzat excesiv se va calma, improspata si va straluci de sanatate dupa o simpla aplicare a apei termale. 

Apa termala este provenita din izvoare naturale care in contact cu diverse roci iese la suprafata incarcata de minerale si oligoelemente. Apa termala este prin natura sa pura insa in functie de sursa apa poate avea compozitie diferita.

De ce apa termala Gamarde-les-Bains este recomandata pentru pielea sensibila?

In cazul tenului, efectul principal al folosirii apei termale este acela de a calma iritatiile, roseata si de a hidrata pielea sensibila.

Apa termala Gamarde este bogata in oligoelemente (Fe, Cu, Zn, Ca, Al, Mg) si saruri minerale. Calciul actioneaza ca antiinflamator si are efect antialergic, zincul si cuprul au un rol cicatrizant si antiseptic, magneziul are rol protector.

Mineralele si oligoelementele din apa termala au importanta majora in activarea si mentinerea echilibrului enzematic, imbunatatirea metabolismului celular, fortifica pielea, sporeste toleranta cutanata, fortifica pielea si creeaza o bariera datorita mineralelor din compozitia lor,  impiedica stresul oxidativ .

Foarte recomandata de dermatologi datorita proprietatilor ei calmante, antiiritante asupra pielii sensibile.

Cateva aspecte ce o diferentiaza de restul apelor termale este sulful din compozitie. Chiar daca nu are notorietatea calciului sau a magneziului, sulful este foarte important pentru organism. Este implicat in aproape toate functiile organismului, avand un rol foarte important in procesul de oxigenare a celulelor. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat aportul sulfului in transformarea grasimii si carbohidratilor in energie, dar si pe cel in coagularea sangelui sau in producerea hormonilor de crestere si a insulinei. Efectul hipocolesterolemic vine sa completeze lista beneficiilor. In plus, afla ca sulful este considerat un antialergic redutabil. Este de mare ajutor in tratamentul alergiilor cauzate de praf, par de animale, dar si in cele generate de alimente si medicamente.

Beneficiile apei termale pentru toate tipurile de piele

Expunerea prelungita la soare, transpiratia abundenta cauzata de temperaturile crescute sau acneea pot favoriza aparitia iritatiilor. De asemenea, epilarea lasa de cele mai multe ori semne de iritatie.  Insa, tratamentul de cateva zile cu apa termala poate ajuta la calmarea epidermului si elimina senzatia de mancarime, scazand riscul aparitiei iritatiilor.

Inainte sa te aplici fondul de ten, este recomandat sa pulverizezi buretelul aplicator cu apa termala, pentru ca machiajul sa se fixeze mai bine. Dupa ce ai terminat cu machiajul, pulverizeaza apa termala pe fata, pentru un look natural si o fixare de lunga durata.

Iar daca trebuie sa mergi In arsita verii, asigura-te ca ai In poseta un spray cu apa termala, pe care sa Il pulverizezi pe fata, piept sau brate ori de cate ori simti nevoia sa te revigorezi.

Pentru un efect spectaculos in zilele toride de vara, tine spray-ul cu apa termala In frigider.

Sfat  : nu lasa apa termala sa se evapore complet pe piele, pentru ca sarurile extrag apa din celulele pielii, uscand-o, ci tamponeaza cu dischete demachiante pentru a elimina surplusul de umezeala.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]