Beneficiile SEO pentru afacerile locale

de | aug. 8, 2022 | Internet, Servicii

Optimizarea site-ului web pentru afacerile locale este un instrument excelent pentru a crește gradul de cunoaștere a mărcii, vizibilitatea și vânzările. 

Unii ar putea spune că SEO (Search Engine Optimization) este doar o modalitate prin care companiile mari să devină și mai mari. Dar, într-adevăr, dacă există vreo afacere care ar putea beneficia cu adevărat de pe urma asta, este o afacere locală.

Pentru a crește cu adevărat și a deveni o companie mai mare, va trebui să devii mai cunoscut pe întreaga piață – și pentru asta cu siguranță te va ajuta SEO.

Pentru a vă ajuta cu o anumită perspectivă, iată doar câteva motive pentru care afacerea dvs. locală ar beneficia de SEO. Aceste beneficii pot ajuta cu adevărat afacerea dvs. să se dezvolte și să aducă noi clienți la ușa dumneavoastră.

1. Oferă expunere locală

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării SEO local pentru afacerea dvs. este că de obicei este conceput pentru a viza clienții dintr-o anumită regiune.

De asemenea, având în vedere că 4 din 5 persoane folosesc internetul pentru a găsi informații despre o afacere locală, asigurarea că afacerea dvs. rămâne în topul căutării este cea mai eficientă modalitate de a obține expunere.

Cu cât ești mai sus în primele cinci, cu atât vei deveni mai cunoscut pe piața ta.

Acest lucru este deosebit de important într-un moment în care toată lumea își pune toate speranțele în primele cinci rezultate, mai degrabă decât în ​​ceea ce oamenii neinformați ar putea comenta contrariul.

2. Construiește relații

Când afacerea ta este încă mică și nu are multă experiență în ceea ce privește relațiile, nu poți face multe conexiuni sau expunere prin parteneriate.

Cu toate acestea, atunci când adoptați SEO pentru afacerea dvs. locală, ar trebui să puteți construi parteneriate între dvs. și alte afaceri locale.

Aceste tipuri de parteneriate vă pot permite să obțineți multă expunere pentru ambele părți – nu doar pentru dvs.

De asemenea, dacă faci SEO pe cont propriu, aceasta poate fi o modalitate foarte eficientă de a te conecta cu oameni care au cunoștințe mai bune despre sistem în comparație cu tine.

Puteți obține o mulțime de informații valoroase despre cum funcționează   corect cu optimizarea site-ului .

3. Îmbunătățiți locația mobilă

În zilele noastre, nimeni nu-și părăsește casele fără a-și lua telefoanele cu ei – iar majoritatea acestor oameni tind să caute lucruri din mers.

De asemenea, pe lângă căutarea manuală a locației, unele ceasuri inteligente și telefoane oferă și alerte de proximitate care notifică potențialii clienți din apropiere.

Dacă locația dvs. mobilă nu este optimizată corespunzător, mulți oameni vă vor ignora afacerea pur și simplu pentru că nu știu exact unde ar trebui să caute.

4. Atrage trafic de calitate

Traficul pe motoarele de căutare este de obicei cel mai bun trafic de care ai putea avea nevoie vreodată.

Pentru că? Poți întreba. Ei bine, pentru că oamenii caută cu adevărat o problemă pe care ar putea dori să o rezolve.

Acești oameni caută anumite cuvinte cheie. Așadar, prin introducerea acestor cuvinte cheie în activitatea dvs. SEO, practic conduceți acel trafic către site-ul dvs. web – atrăgându-i către dvs.

În acest fel, nu va trebui să vă „împingeți” anunțurile pentru a convinge oamenii să cumpere de la dvs.

Traficul dvs. de căutare este deja interesat de serviciile și produsele dvs., așa că ar trebui să poată crește popularitatea mărcii dvs. Tocmai din acest motiv industria SEO crește atât de mult cu fiecare an care trece.

5. Creșteți vânzările și clienții potențiali

Nu e nicio glumă despre asta și nici nu este un mit.

Oferind un serviciu sau un produs viabil, ar trebui să vă puteți crește vânzările și liderul în doar câteva luni.

Singura condiție aici este să investești într-o  strategie SEO bună,  care se poate dubla ca o campanie câștigătoare. În acest fel, îți vei pune afacerea pe calea către o conversie ridicată.

6. Reduce costurile pentru achiziționarea de noi clienți

Un mare avantaj al SEO este că este gratuit de utilizat.

Majoritatea instrumentelor se găsesc online gratuit și este mai ales o chestiune de planificare și găsire a abordării corecte de marketing.

Atâta timp cât aveți o cantitate suficientă de cunoștințe în industria SEO, utilizarea acestora pentru a vă crește traficul nu ar trebui să vă coste nimic.

Acestea fiind spuse, există încă unele costuri pe care le puteți suporta atunci când utilizați SEO – și atunci trebuie să angajați un profesionist SEO sau o agenție pentru a face munca pentru dvs.

Dacă nu ai experiență când vine vorba de algoritmi și codare Google, va trebui să găsești o  agenție specializată în SEO . Ei vor ști exact ce trebuie să facă pentru a-și crește traficul și a-și îmbunătăți vânzările.

7. Crește încrederea și credibilitatea

Să recunoaștem: practic toată lumea are încredere în Google.

Se conectează în fiecare zi pentru a găsi diverse lucruri pe care le caută.

Drept urmare, dacă utilizați SEO local pentru a urca în vârful Google, vă construiți, de asemenea, credibilitate și încredere în rândul consumatorilor.

De fapt, aproximativ 37% din clicurile pe motoarele de căutare provin de la prima listă organică – așa că dacă afacerea dvs. locală ajunge acolo, sunt șanse să obțineți vânzări destul de decente în viitorul apropiat.

8. Conduce la site-uri cu o utilizare excelentă

Dacă există un lucru pe care oamenii tind să-l iubească, acesta este un site web ușor de utilizat, care nu le provoacă prea multe probleme.

Oamenii cred că SEO de astăzi este ca SEO de altădată, unde doar conținutul era optimizat – dar, de fapt, este vorba și de îmbunătățirea experienței utilizatorului.

Un SEO bun va face site-ul dvs. de afaceri local să arate curat și structurat, încurajând vizitatorul să rămână pe site mai mult timp – și, prin urmare, crește vânzările.

Concluzie

Companiile locale pot beneficia foarte mult de pe urma utilizării SEO pe site-ul lor. Dacă este făcută corect, va atrage utilizatorul către domeniul dvs. și îl va păstra acolo până când va face în sfârșit o achiziție. Și în timp, clasamentul site-ului tău web va crește cu siguranță.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]