6 lucruri interesante despre fitness

de | iun. 27, 2022 | Fitness

Ce este mai eficient, sa te antrenezi dimineata sau seara? Chiar poti arde calorii in timp ce stai in picioare sau mergi pe loc? Lumea fitness-ului este plina de lucruri interesante.

Iata doar cateva dintre acestea:

  1. Dupa varsta de 30 de ani, oamenii isi pierd din masa musculara

In fiecare deceniu dupa varsta de 30 de ani, oamenii isi pot pierde intre 3 si 8% din masa musculara. Fara exercitii fizice regulate, muschii incep sa se deterioreze, un proces cunoscut sub numele de sarcopenie. O solutie la aceasta problema este sa te asiguri ca faci exercitii de forta in fiecare saptamana.

  1. Stretching-ul inainte de un antrenament nu previne neaparat accidentarile

Intinderile statice (intinderile in care mentii aceeasi pozitie timp de 15-60 de secunde) nu s-au dovedit a fi eficiente in activitati fizice cum ar fi inotul sau joggingul, unde accidentarile provin, de obicei, din suprasolicitare.

In alte cazuri, spre exemplu in exercitiile cardio cu miscari repetitive, utilizarea excesiva a umerilor, spre exemplu, poate conduce cu usurinta la accidentari. Pentru aceste tipuri de antrenamente este recomandata o incalzire generala, constand in jogging usor pe loc, sarituri sau alte miscari aerobe minore.

  1. Exercitiul aerobic ajuta la cresterea performantei cognitive si la reducerea riscului aparitiei dementei

Exercitiul fizic moderat spre intens ajuta la pomparea unei cantitati mai mari de oxigen in fluxul sanguin, care este livrat in creier, unde sprijina procesul de creare a neuronilor noi, proces ce poate avea loc chiar si intr-un creier imbatranit.

  1. Prea mult cardio poate sa impiedice pierderea in greutate

Desi cardio sprijina pierderea in greutate si este o parte esentiala a oricarui stil de viata sanatos, prea mult cardio poate fi, de fapt, nesanatos. Cercetarile au aratat ca alergarea pe distante lungi, de exemplu, va determina organismul sa se adapteze la o rutina de exercitii fizice intense, mentinand si excesul de greutate daca acesta exista.

In plus, un exces de cardio iti poate lasa corpul fara energie, ceea ce poate impiedica arderile pentru ca corpul sa nu ramana complet fara o sursa de energie.

  1. Corpul nostru arde, in medie, 50 de calorii in fiecare ora in timp ce dormim

Numarul de calorii arse in timpul somnului variaza, desigur, de la persoana la persoana, insa cu totii ardem calorii pentru a sustine procese precum respiratia, circulatia, repararea celulara si reglarea temperaturii. Cand stai in picioare, arzi in medie 100-200 de calorii, fata de stand, unde arzi 60-130 de calorii pe ora.

Bineinteles, daca iti doresti sa pierzi in greutate, este recomandat sa te bazezi pe activitati mai intense, precum mersul pe o bicicleta de munte care arde, in medie, chiar si 600 de calorii pe ora. Desigur, arderile vor depinde si de inaltimea, varsta, indicele de masa corporala si dieta ta.

  1. Sa asculti muzica te poate ajuta sa ai o performanta mai buna in timpul antrenamentului

Muzica are efecte fizice si psihologice pozitive, imbunatatind chiar si performanta sportiva.

 

Photo by Jonathan Borba / Unsplash

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]