Vrei sa pierzi in greutate? Mergi pe bicicleta

de | mai 30, 2022 | Ciclism

Mersul pe bicicleta este o activitate foarte populara printre oameni de toate varstele. Este un mod eficient de transport, o activitate relaxanta in aer liber, dar si o oportunitate de a pierde eficient in greutate fara sa ai acel sentiment de dificultate si repetitivitate pe care il poti avea atunci cand te antrenezi la sala sau acasa si trebuie sa faci multe repetari si seturi din aceleasi exercitii.

Daca inca ai indoieli ca o simpla bicicleta de oras poate fi alegerea potrivita atunci cand vrei sa vezi un numar mai mic pe cantar si sa ai o forma fizica mai buna, iata mai multe detalii despre cum te poate ajuta mersul pe bicicleta:

  1. Te poate ajuta sa arzi multe calorii

In medie, o ora de mers pe bicicleta te poate ajuta sa arzi peste 400 de calorii, daca pedalezi intr-un ritm moderat. Acest numar va creste pe masura ce depui mai mult efort, fie ca mergi cu o viteza mai mare sau urci pe pante.

Numarul de calorii arse va depinde si de varsta, sex, si greutatea ta curenta. Din pacate, mersul pe bicicleta nu te va ajuta sa scapi de centimetri doar in anumite parti ale corpului, insa cu siguranta este un mod eficient de a arde acele calorii consumate in plus si de a diminua depozitele de tesut adipos de pe intregul corp.

  1. Te va ajuta sa iti intaresti si definesti musculatura

Chiar daca, aparent, iti folosesti mai mult picioarele mergand pe bicicleta, iar acest lucru iti va lucra muschii din partea inferioara a corpului, aceasta activitate iti lucreaza si alti muschi. In principal, este vorba despre muschii din zona core, pe care ii folosesti pentru a mentine pozitia in sa si echilibrul pe bicicleta. Muschii bratelor sunt si ei lucrati pentru ca ii folosesti sa coordonezi bicicleta si sa te mentii in sa.

  1. Iti imbunatateste coordonarea si echilibrul

Mai ales atunci cand inveti sa mergi pe bicicleta, in creierul tau se creeaza conexiuni noi, pentru ca invata cum sa te pozitionezi pe bicicleta, cum sa iti mentii echilibrul, cum sa navighezi si asa mai departe. In timp, conexiunea minte-corp este intarita, ceea ce rezulta in abilitati fizice mai puternice. In schimb, acest lucru te va face si sa te simti mai stapan pe propriul corp si mai increzator in fortele proprii.

Asa cum spuneam mai sus, daca doresti sa reduci numarul de kilograme poti utiliza bicicleta in acest sens. Bineinteles, va trebui sa o folosesti in mod regulat, de cateva ori pe saptamana.

Pentru mai multa varietate dar si pentru dezvoltarea fortei si andurantei musculare te poti antrena si cu greutati in paralel sau poti face alte activitati cardio: jogging, vaslitul pe aparatul de vaslit, dans și asa mai departe. Chiar daca este tentant sa tii diete restrictive, acestea nu sunt recomandate pentru ca te pot lasa fara energie si iti pot chiar incetini procesul de slabire.

Photo by Jodie Louise: https://www.pexels.com/photo/red-cruiser-bike-parked-on-metal-bike-stand-805303/

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.052)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]