Dacă sistemul dvs. de aer condiționat pornește și se oprește în mod continuu, este posibil să aveți mai multe probleme diferite la îndemână.

Un filtru murdar, un termostat defect sau o scurgere de agent frigorific pot fi vinovații. Termostatul poate fi, de asemenea, vinovat, dar puteți repara cu ușurință această problemă singur, urmând instrucțiunile din manualul de utilizare. Dacă problema persistă, ar putea fi momentul să solicitați ajutor profesionist. Mai jos sunt enumerate primele 5 cele mai frecvente probleme ale aparatelor de aer condiționat și cel mai bun mod de a le remedia.

Întreținerea de rutină este importantă pentru aparatele de aer condiționat, deoarece ajută la prelungirea duratei de viață și la îmbunătățirea performanțelor. O întreținere profesională poate detecta multe probleme comune ale aparatelor de aer condiționat și le poate preveni înainte ca acestea să devină mai grave. În acest fel, vă puteți repara ușor și la prețuri accesibile aparatul de aer condiționat. În cea mai mare parte, curățarea de rutină, inspecțiile și alte măsuri preventive pot ajuta la menținerea în stare bună de funcționare a aparatului dumneavoastră de aer condiționat.

O serpentină a evaporatorului murdară sau o scurgere înfundată a condensului pot, de asemenea, să provoace oprirea răcirii unității de aer condiționat. Filtrele de aer murdare pot provoca, de asemenea, acumularea de gheață în exterior. Alte cauze comune includ un nivel scăzut de agent frigorific, un întrerupător declanșat și un compresor exterior murdar. Un filtru de aer murdar ar putea, de asemenea, să vă împiedice sistemul să funcționeze eficient. În cele din urmă, acest lucru vă va costa o mulțime de bani în reparații.

Scurgerile de apă din unitatea interioară a sistemului de aer condiționat reprezintă un indiciu al unei probleme de întreținere întârziată. Țeava de scurgere poate fi înfundată cu alge sau ciuperci, ceea ce determină refluxul apei. O pompă de condensare stricată ar putea fi, de asemenea, vinovată, ceea ce duce la scurgeri de apă. Dacă observați oricare dintre aceste semne, contactați imediat un profesionist. În plus, dacă nu aveți experiență cu reparațiile sau întreținerea, apelați la un profesionist pentru o reparație rapidă și ușoară.

Schimbarea bateriilor de la aparatul de aer condiționat și verificarea setărilor termostatului vă pot ajuta să vă rezolvați problema. Dacă bateriile sunt descărcate, este posibil să fie necesară înlocuirea termostatului. De multe ori, un termostat care funcționează defectuos ar putea fi un întrerupător de circuit declanșat sau o siguranță arsă. Apoi, este posibil să fie nevoie să înlocuiți termostatul dacă folosiți aparatul de aer condiționat de mulți ani. Când acest lucru nu funcționează, trebuie să contactați un tehnician HVAC pentru asistență.

Un compresor defect poate arunca în aer o siguranță sau poate declanșa un întrerupător de circuit. De asemenea, ar putea cauza ca temperatura camerei să rămână neplăcut de ridicată. Un compresor defectuos poate fi o soluție simplă, dar dacă problema persistă, ar trebui să contactați un profesionist. În unele cazuri, este mai bine să evitați o urgență decât să vă confruntați cu o problemă gravă. Cele mai multe probleme de AC sunt mai ușor de prevenit decât de reparat. Un profesionist ar trebui să vă verifice aparatul de aer condiționat cel puțin o dată pe an pentru a preveni problemele majore și pentru a evita reparațiile costisitoare.