In zilele noastre o camera de jocuri la tine acasa nu mai este un privilegiu pe care il au doar cei mai bogati. Desigur, camera de jocuri amenajata cu un buget si un spatiu mai redus nu va putea fi replica exacta a unei camere de jocuri detinute de un miliardar, insa cu cateva trucuri poti imita destul de bine decorul si ambianta din aceste camere.

Daca visezi de ceva vreme la o camera de jocuri insa crezi ca nu iti poti permite tot ce presupune aceasta, citeste in continuare cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa iti indeplinesti aceasta dorinta chiar si cu un buget mai mic.

Iata ce poti sa faci:

1. Dedica un colt din camera barului

Nu e nevoie sa construiesti un bar in toata regula pentru a servi bauturi. Pentru spatiul dedicat acestei activitati este suficient sa gasesti o masa rotunda, cu doua niveluri (unul pentru pahare si unul pentru sticle). O alegere estetica ar fi o masa cu elemente metalice de culoarea bronzului, pentru ca este mai sobra si poate da camerei un stil aparte. Doua-trei scaune vor completa acest coltisor unde te poti retrage cu prietenii dupa un joc.

2. Include o masa de fotbal și/sau una de biliard

Masa de foosball este o necesitate pentru o camera de jocuri, pe langa cartile de joc si jocurile de societate. O masa de fotbal, mai ales una de dimensiuni mai reduse, nu este costisitoare si poate completa foarte bine o camera dedicata jocurilor.

Masa de biliard poate fi mai costisitoare si necesita mai mult spatiu, insa merita efortul financiar pentru ca va avea o viata foarte indelungata daca o intretii asa cum trebuie. Daca esti pasionat de biliard, o masa de biliard va fi o alegere buna.

3. Alege o schema de culori neutre

Pentru un look care sa puna in evidenta jocurile alege culori neutre pentru pereti – alb, bleumarin, gri. Astfel poti imita mai bine atmosfera dintr-o sala de jocuri.

4. Nu uita de decor

Chiar daca simti ca nu te pricepi prea mult la decor, peretii goi nu o sa ajute foarte mult la ambianta. Nu este nevoie sa te complici cu imagini foarte artistice. Cauta in librarii sau online printuri cu tematica specifica jocurilor – imagini cu elemente specifice biliardului, fotbalului, jocurilor de tip arcade, jocurilor vintage si asa mai departe. Un semn luminos de tip neon poate sa creeze, de asemenea, o atmosfera speciala specifica unui bar sau unei sali de jocuri.

5. Da spatiului si un alt scop

Poate spatiul pe care il ai la dispozitie este prea mic pentru jocuri de mari dimensiuni, insa asta nu inseamna ca nu il poti face multifunctional. Monteaza un proiector pentru seara de filme sau pentru a juca jocuri video, si amplaseaza si o masa extensibila pentru mese in familie sau pentru joaca copiilor. Astfel, camera va putea fi utilizata de intreaga familie.