Totul despre invazia parazitară

de | apr. 25, 2022 | Sanatate

Bolile parazitare sunt mult mai frecvente decât bolile respiratorii, deoarece fiecare a 3 persoană de pe planetă este susceptibilă la ele. Paraziții trăiesc în imediata apropiere a noastră și, prin urmare, este extrem de important să înțelegem principiile de bază ale prevenirii și terapiei infestărilor. Mai multe detalii despre acest lucru în articol.

Tipuri de paraziți

Cel mai adesea, persoana suferă de infectări cu viermi. Viermii – un tip de viermi paraziți, care trăiesc în interiorul organismelor vii. În prezent, știința cunoaște mai mult de 300 de tipuri de viermi care amenință direct oamenii. Se obișnuiește împărțirea acestor paraziți în intestine și extra-intestinale. Invazia helmintică cauzează cel mai adesea:

 

  • enterobioză (este cauzată de oxiurul. Oxiurii nu ating 1 cm în lungime, durata lor de viață este de până la 1 lună. Aceste viermi sunt nocturne, astfel încât cel mai mare disconfort la oameni apare în timpul somnului);
  • ascariasis (cauzată de viermi mai mari – ascaris). Știința cunoaște faptele când lungimea ascarisului a ajuns la peste 20 cm. Paraziții trăiesc cel mai adesea în intestinul subțire, iar durata lor de viață poate depăși câțiva ani).

Atât în cazul enterobiozelor, cât și în cazul ascarizei, trebuie să vă adresați imediat la un specialist pentru a elimina „vecinul nedorit”.

Cum apare infecția

Infecția cu ouă de vierme sau viermi înșiși poate apărea ca urmare a:

  • consumării apei nefiltrate;
  • nerespectării normelor de igienă personală;
  • consumarea alimentelor neprelucrate termic;
  • contactului direct cu solul contaminat sau cu suprafețele contaminate;
  • oricărui contact în locuri publice etc.

Trebuie să țineți minte că organismul uman este un mecanism integral, bine coordonat, cu 3 protecții împotriva invaziei protozoarelor. Paraziții sunt amenințați de enzimele din cavitatea bucală, de mediul acid al stomacului și de imunitatea locală a intestinului, dar acest lucru nu ne garantează siguranța completă. Un organism slăbit este potențial vulnerabil și incapabil să dețină apărare deplină, ceea ce va duce în cele din urmă la dezvoltarea invaziei parazitare pe scară largă.

Semne de invazie parazitară

 Semnele de infestare cu paraziți pot diferi în funcție de caracteristicile individuale ale fiecărei persoane, precum și în funcție de numărul și tipul de viermi paraziți înșiși. Unele caracteristici rămân comune:

  • înrăutățirea apetitului sau, dimpotrivă, o dorința de a mânca în creștere rapidă;
  • vărsături, greață ușoară, balonarea stomacului și orice alte tulburări ale tractului gastro-intestinal;
  • apare slăbiciunea și oboseală, iritabilitatea și apatia;
  • cu infectarea cu viermi, oamenii se plâng adesea de mâncărime în anus (mai ales seara).

Este important să puteți observa semnalele de alarmă ale organismului dvs. și să solicitați imediat ajutor calificat de la specialiști.

Care este pericolul invaziei parazitare?

Primul lucru pe care paraziții îl afectează negativ este funcționarea normală a tractului gastro-intestinal. Balonarea severă, diareea sau constipația, vărsăturile și greața pot indica o patologie gravă — obstrucția intestinală. Apoi, trebuie să apelați imediat un specialist și să efectuați acțiuni terapeutice.

Cu helminthiasis prelungit, se dezvoltă modificările sistemului nervos — persoana are dureri de cap și chiar migrene, apar oboseală și apatie, ceea ce poate duce chiar la depresie. Cu ascariasis sever, din cauza particularităților migrației parazitului în organism, poate apărea o tusă paroxistică puternică. Modificările cutanate apar adesea sub forma diverselor erupții cutanate.

Diagnostic și terapie

Diagnosticul de „invazie parazitară” poate fi făcut numai de către un specialist după o serie de teste. Dacă nu se găsesc ouă de helmint în timpul primei analize fecale, dar probabilitatea de infectare este mare, testele se repetă de mai multe ori la rând. Pentru terapia helmintiazei se utilizează agenți antihelmintici speciali. Selecția lor depinde de tipul specific de helminți găsit la persoană.

Vermixin este un agent antiparazitar de nouă generație pe baza uleiului vegetal de cânepă. Contribuie la o curățare blândă a organismului din interior, ajutând la scăderea paraziților. Crește imunitatea generală și ajută la îmbunătățirea activității tractului gastro-intestinal. Vermixin este disponibil într-o formă convenabilă de capsulă, fără gust și miros pronunțat, ceea ce simplifică procesul de administrare.

Caracteristicile tehnologice ale fabricării produsului asigură livrarea orientată a substanțelor biologic active și siguranța acestora în timpul transportului la locul de acțiune. O formulă echilibrată, în care fiecare componentă completează și îmbunătățește efectul reciproc, se bazează pe principiul sinergiei.

Uleiul de cânepă se descurcă în mod eficient cu reducerea numărului de paraziți din organismul uman și eliminării deșeurilor lor din organism. Ajută la creșterea imunității generale și restabilește funcționarea normală a tractului gastro-intestinal. Omega-3 ajută la normalizarea metabolismului și au proprietăți antiinflamatorii, în timp ce Omega-6 oferă un sprijin general puternic a organismului.

Produsul Vermixin se diferențiază favorabil cu multe de pe piață. Compoziția bazată pe componente vegetale mărește nivelul de siguranță al capsulelor, minimizează numărul de efecte secundare și face acțiunea Vermixin mai blândă.

Formatul convenabil al capsulelor nu va cauza dificultăți în recepție, iar mecanismul combinat de acțiune asupra diferitelor tipuri de paraziți oferă o gamă largă de aplicații. Combinația de acțiune antihelmintică cu antiinflamatoare și antiseptice crește semnificativ eficacitatea. Vermixin are activitate antiparazitară fără a provoca dezechilibru microflorei.

Urmați metodele de prevenire și fiți sănătoși!

 

 

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.052)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]