Pentru barbati – cum sa faci sport daca ai peste 40 de ani

de | apr. 6, 2022 | Fitness

Atletii profesionisti au bugete mari la dispozitie, antrenori personali, si mult timp liber pentru a se antrena si a fi in forma maxima la peste 40 ani. Insa aceste lucruri nu sunt accesibile oricui si, ar spune unii, nici macar necesare pentru a fi sanatos, a-ti mentine o musculatura puternica, si a arata bine. Tot ce trebuie sa faci este sa iti iei dieta si antrenamentul in serios si sa le adaptezi la nivelul tau curent de fitness, dar si la varsta pe care o ai.

Iata cateva sfaturi pentru barbatii de peste 40 de ani care vor sa faca sport si sa obtina rezultate bune:

  1. Antreneaza-te des si cu masura

Un procent din antrenamentele tale ar trebui sa fie de intensitate mare, iar restul – sa zicem 80 la suta – ar trebui sa fie efectuat la intensitate scazuta. Una dintre cele mai frecvente greseli pe care o fac pasionatii de fitness este sa se antreneze prea intens in unele zile, ca mai apoi sa trebuiasca sa renunte la antrenament pentru a se recupera sau sa faca doar exercitii foarte usoare.

Cand ai peste 40 de ani nu iti poti permite sa risti sa te supraantrenezi sau sa te accidentezi pentru ca te antrenezi prea intens. Consecventa este cheia, ceea ce inseamna ca trebuie sa te antrenezi la un nivel care sa iti permita sa te antrenezi des, adica de minim 4 ori pe saptamana.

De asemenea, fiindca cel mai probabil esti destul de ocupat, este recomandat sa ai acasa un aparat fitness precum un aparat multifunctional, care sa te ajute sa faci sport chiar si cand nu ai timp sa mergi la sala.

  1. Pune accent pe recuperare

Recuperarea este importanta la orice varsta, dar devine si mai importanta atunci cand treci de o anumita varsta. Iar aici nu ne referim doar la simpla odihna, ci la a incorpora in antrenament exercitii cu efecte relaxante precum yoga, masajul cu cilindrul de spuma, inotul si asa mai departe. Acestea ajuta la o recuperare activa, ce previne, in timp, durerile si accidentarile.

  1. Include mai multe proteine in dieta ta

Daca mananci o dieta sanatoasa – o multime de fructe si legume diferite, proteine si cereale integrale, nu prea mult zahar sau alimente procesate – inseamna ca ai o dieta sanatoasa. Dar daca vrei sa eviti pierderea tesutului muscular pe masura ce imbatranesti, este necesar sa cresti cantitatea de proteine, in mod ideal incluzandu-le la fiecare masa.

  1. Concentreaza-te pe detalii

Ce inseamna acest lucru? In primul rand, inseamna sa aduci un plus de intentie in rutina ta de exercitii. Informeaza-te asupra fiecarui exercitiu si beneficiile aduse de acesta, forma corecta, si cauta sa amplifici efectele sale. Spre exemplu, adauga greutati sau benzi de rezistenta genuflexiunilor, sau incorporeaza un element de echilibru precum mingea de fitness atunci cand faci flotari. Concentreaza-te pe grupele musculare mai mici, pentru a-ti dezvolta forta in intregul corp si pentru a evita accidentarea, in viitor.

Photo by Sam Sabourin on Unsplash

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]