Odata cu pandemia, tot mai multe firme au inceput sa constientizeze necesitatea digitalizarii activitatii, a adoptarii metodelor de lucru de la distanta si a optimizarii activitatii in mediul online. Desigur, toate aceste schimbari necesita investitii.
Vestea buna este ca majoritarea microintreprinderilor si a firmelor mici si mijlocii din Romania din domeniul non-IT pot fi eligibile pentru a obtine intre 30.000 si 100.000 de euro pentru digitalizare. Este vorba despre fonduri nerambursabile pentru digitalizarea IMM-urilor oferite de Uniunea Europena si gestionate la nivel de ADR-uri (Agentii pentru Dezvoltare Regionala).
Cum se pot folosi fondurile pentru digitalizare
Aceste sunt fonduri pe care majoritatea IMM-urilor si microintreprinderilor ar putea sa le foloseasca pentru a cumpara calculatoare, pentru retelistica si softuri necesare desfasurarii activitatii, precum solutiile de automatizare pentru task-urile repetitive (RPA-uri,a dica Robotic Process Automation). De asemenea, se pot folosi pentru achizitionarea unui website de prezentare a companiei, a unui magazin online, a unui domeniu sau a serviciilor de hosting, dar si pentru optimizarea celor deja existente.
Ce este digitalizarea unei firme?
Transformarea digitala este un proces prin care o firma isi reorganizeaza strategiile si metodele de lucru pentru a-si optimiza activitatea si a obtine beneficii mai mari. Prin digitalizare se doreste imbunatatirea experientei clientilor, sistematizarea proceselor si implementarea dinamica a solutiile hardware si software specifice domeniului de activitate.
Beneficiile digitalizarii unei firme
Un proiect de transformare digitala vine cu mai multe avantaje de care orice companie ar trebui sa fie constienta:
- Creste productivitatea, angajatii isi vor face task-urile mai usor si mai bine si permite monitorizarea in timp real a situatiei;
- Reduce timpul, costurile, riscurile de eroare si creste valoarea firmei in fata competitiei;
- Imbunatateste considerabil comunicarea dintre angajati si clienti;
- Instalarea unor aplicatii ERP faciliteaza colectarea datelor in timp real si obtinerea de rapoarte utile pentru a lua cele mai bune decizii de organizare si de actiune;
- Creeaza noi oportunitati de afaceri si largeste piata de clienti atat in tara, cat si peste hotare;
- Creste cifra de afaceri si reduce riscurile in vremuri de criza;
- Ajuta compania sa faca fata mai bine concurentei si ii prelungeste durata de viata;
- Creste mobilitatea echipei si ofera posibilitatea lucrului de la distanta.
Avantajele, insa, nu se opresc aici! Toate solutiile pe care le vei implementa in procesul de digitalizare vor propulsa compania in fata concurentei si vor genera beneficii pe termen lung.
Digiteaza-ti compania, optimizeaza solutiile si fa-te cunoscut in mediul online
Indiferent daca este vorba despre implementarea unui software nou sau creare unui site de prezentare, orice masura pe care o iei acum va da roade in curand. Iar lucrurile nu trebuie sa se opreasca aici! Cand faci planul de digitalizare, trebuie sa privesti lucrurile in perspectiva si sa profiti cat mai bine de finantare.
De exemplu, daca in procesul de digitizare ai apelat la servicii de creare site de prezentare sau creare magazin online, este absolut necesar sa il optimizezi SEO si sa il promovezi in mediul online. Prin urmare, cand creezi un program de digitalizare cu fonduri nerambursabile, nu uita sa iei in considerare si optimizarea solutiilor, mentenata sistemelor, a aplicatiilor si a site-urilor – le poti finanta tot de aici.
Suntem in era transformarii digitale, iar companiile se dezvolta sau dispar. Tu ce cale vei alegi?
Comentarii Recente