Spotify a părut să elimine 70 de episoade din podcastul lui Joe Rogan vineri, pe fondul unei controverse legate de dezinformarea COVID-19 care a dus la eliminarea muzicii mai multor artiști de pe platformă.

Episoadele lipsă au fost identificate pentru prima dată de JREMissing, un site web creat de fani care detectează care episoade din The Joe Rogan Experience nu sunt disponibile pe Spotify.

Episoadele eliminate par să dateze de dinainte de pandemie. În multe dintre ele apar comentatori de dreapta sau teoreticieni ai conspirației, printre care Alex Jones de la Infowars, Milo Yiannopoulos și Owen Benjamin, precum și Gavin Miles McInnes.

Unele dintre episoadele eliminate prezintă comentatori de stânga, cum ar fi Kyle Kulinski și Marc Maron, și comedianți precum Amy Schumer și Russell Peters.

Nu este clar dacă eliminarea episoadelor de către Spotify are legătură cu actuala controversă de dezinformare COVID-19 a lui Rogan, deoarece interviul său recent cu anti-vax Robert Malone este încă disponibil.

Spotify și reprezentanții lui Joe Rogan nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Insider.

În ultimele săptămâni, artiști, printre care Neil Young și Joni Mitchell, au cerut ca muzica lor să fie retrasă de pe platformă, deoarece, potrivit acestora, Rogan răspândește pe platformă informații eronate despre vaccinurile COVID-19.

Rogan a răspuns pe Instagram, promițând că va face tot posibilul pentru a se asigura că a cercetat aceste subiecte” în viitor.

Joe Rogan a continuat să stârnească controverse în timp ce a revenit pe Spotify cu un nou episod vineri, în care a afirmat că „blocările nu funcționează”.

De asemenea, podcasterul a afirmat în mod incorect că la Montreal există o interdicție de stingere la ora 22:00. Acesta a fost ridicat pe 17 ianuarie.

Sâmbătă, Rogan a postat pe Instagram despre o altă controversă legată de clipurile recent apărute în care spunea cuvântul N.

Rogan a declarat că a fost „cel mai regretabil și rușinos lucru” pe care a trebuit să îl abordeze vreodată și a spus că acum știe că nu este niciodată acceptabil ca o persoană albă să folosească acest cuvânt în orice context.

Directorul executiv al Spotify, Daniel Ek, a apărat recent decizia de a-l păstra pe Rogan pe platformă, argumentând că Spotify este o platformă de distribuție și nu un editor.

Podcasterul a semnat un contract de exclusivitate cu Spotify în valoare estimată de 100 de milioane de dolari în 2020, iar podcastul său ar aduce aproximativ 11 milioane de ascultători pe episod.

Sursa Businessinsider.com

Photo by cottonbroPexels