Un anunț de angajare de la o companie de securitate din Napoli, Italia, a stârnit rumoare pentru că le cere femeilor care vor să fie recepționiste să trimită fotografii în costum de baie.

În plus, în anunțul de angajare se precizează că, dacă vor să fie angajate, aplicantele trebuie să aibă sub 30 de ani, să aibă o „dispoziție însorită” și „un aspect plăcut”, să dețină o mașină și să vorbească fluent limba engleză.

„Vrem să ne trimiți o fotografie cu tine în costum de baie sau ceva similar”, se arată în anunț.

Potrivit The Guardian, anunțul a fost ulterior eliminat din anunț de către compania de securitate, Medial Service S.R.L., dar o captură de ecran se răspândise deja pe rețelele de socializare, potrivit The Guardian.

Utilizatorii rețelelor de socializare au spus că anunțul era sexist. supărat pe cerințele postului și pe salariu: 557 de dolari pe lună pentru 24 de ore pe săptămână (aproximativ 5,80 de dolari pe oră).

Există un site de locuri de muncă numit Glassdoor, iar acesta spune că salariul mediu pentru un recepționer în Italia este de aproximativ 1.370 de dolari pe lună.

Anunțul a fost blamat de oficialii din zonă. Chiara Marciani, consilierul pentru muncă din Napoli, a spus că este „absurd” și „nepotrivit” și că nu i-a plăcut.

Marciani a declarat pentru agenția National Associated Press că sunt „scandaloase pe atât de multe planuri, începând cu căutarea unei femei sub 30 de ani și salariul ridicol de mic care nu se potrivește cu munca, angajamentul sau activitatea care este cerută”. Il Giornale îl citează pe Marciani.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Muncii și Politicilor Sociale din Italia a cerut Il Giorno să analizeze listarea.

Potrivit publicației, compania a declarat că anunțul de angajare a fost publicat pentru că un „angajat fără experiență” nu știa despre politica de egalitate de gen a companiei. Anunțul de angajare a fost eliminat. Compania a fost de acord că cerința privind costumul de baie nu era adecvată.

Severino Nappi, un consilier regional pentru Campania, unde se află Napoli, a declarat că anunțul se concentra pe calități care nu erau relevante pentru postul respectiv.

„Ce rușine!”, a scris el pe Facebook. Iată ce a vrut să spună. Nu se spune nimic despre ce abilități vor fi necesare sau ce fel de muncă se va face.

Nappi a spus. Oricine are dreptul de a fi judecat în funcție de abilitățile, experiența și dorința de a face tot ce poate, nu în funcție de aspect.

Sursa foto Magnet.me / Unsplash

Stire preluata de pe Insider.com