În Italia, se analizează un anunț de angajare pentru recepționiste care le cere candidatelor să trimită fotografii în costum de baie.

de | ian. 28, 2022 | Diverse

Un anunț de angajare de la o companie de securitate din Napoli, Italia, a stârnit rumoare pentru că le cere femeilor care vor să fie recepționiste să trimită fotografii în costum de baie.

În plus, în anunțul de angajare se precizează că, dacă vor să fie angajate, aplicantele trebuie să aibă sub 30 de ani, să aibă o „dispoziție însorită” și „un aspect plăcut”, să dețină o mașină și să vorbească fluent limba engleză.

„Vrem să ne trimiți o fotografie cu tine în costum de baie sau ceva similar”, se arată în anunț.

Potrivit The Guardian, anunțul a fost ulterior eliminat din anunț de către compania de securitate, Medial Service S.R.L., dar o captură de ecran se răspândise deja pe rețelele de socializare, potrivit The Guardian.

Utilizatorii rețelelor de socializare au spus că anunțul era sexist. supărat pe cerințele postului și pe salariu: 557 de dolari pe lună pentru 24 de ore pe săptămână (aproximativ 5,80 de dolari pe oră).

Există un site de locuri de muncă numit Glassdoor, iar acesta spune că salariul mediu pentru un recepționer în Italia este de aproximativ 1.370 de dolari pe lună.

Anunțul a fost blamat de oficialii din zonă. Chiara Marciani, consilierul pentru muncă din Napoli, a spus că este „absurd” și „nepotrivit” și că nu i-a plăcut.

Marciani a declarat pentru agenția National Associated Press că sunt „scandaloase pe atât de multe planuri, începând cu căutarea unei femei sub 30 de ani și salariul ridicol de mic care nu se potrivește cu munca, angajamentul sau activitatea care este cerută”. Il Giornale îl citează pe Marciani.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Muncii și Politicilor Sociale din Italia a cerut Il Giorno să analizeze listarea.

Potrivit publicației, compania a declarat că anunțul de angajare a fost publicat pentru că un „angajat fără experiență” nu știa despre politica de egalitate de gen a companiei. Anunțul de angajare a fost eliminat. Compania a fost de acord că cerința privind costumul de baie nu era adecvată.

Severino Nappi, un consilier regional pentru Campania, unde se află Napoli, a declarat că anunțul se concentra pe calități care nu erau relevante pentru postul respectiv.

„Ce rușine!”, a scris el pe Facebook. Iată ce a vrut să spună. Nu se spune nimic despre ce abilități vor fi necesare sau ce fel de muncă se va face.

Nappi a spus. Oricine are dreptul de a fi judecat în funcție de abilitățile, experiența și dorința de a face tot ce poate, nu în funcție de aspect.

Sursa foto Magnet.me / Unsplash

Stire preluata de pe Insider.com

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.049)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]