Excelenta in serviciul clienti: vezi cum sa faci asta in compania ta

de | feb. 18, 2022 | Servicii Web, Internet Marketing, IT&C

Înțelegerea modului de a pune în practică excelența în servicii este primul pas către crearea unei relații mai strânse și mai sănătoase cu clienții tăi și cu cei care încă pot deveni. De la comunicarea eficientă cu publicul dvs. în toate etapele călătoriei de cumpărare, compania dvs. se apropie de conversie.

Indiferent cât de bună este strategia ta de marketing sau chiar calitatea produselor și serviciilor tale, trebuie să faci din ce în ce mai mult pentru clienții tăi, nu? A fi disponibil și pe mai multe canale este primul pas, dar este să te gândești la întreaga lor experiență în contact cu afacerea ta. Prin urmare, este necesar să înțelegeți totul despre cum să aplicați excelența în servicii .

Dintr-un contact strâns și pe tot parcursul călătoriei clientului dvs., este posibil să aduceți brandul și publicul mai aproape. În vremuri marcate de concurență din ce în ce mai puternică , crearea acestei relații poate fi un factor de diferențiere competitiv. Având în vedere acest lucru, am pregătit un conținut complet despre cum să oferim un serviciu excelent pentru clienți.

  • Ce este excelența în serviciul clienți?
  • Cât de importantă este această excelență?
  • Cum poate un serviciu bun pentru clienți să fie benefic pentru afacerea dvs.?
  • Cum să îmbunătățim serviciul pentru clienți?

Sunteți gata să aflați cum să oferiți o experiență și mai bună? Continuați să citiți acest articol și diferențiați-vă prin excelența în servicii !

Ce este excelența în serviciul clienți?

Excelența în serviciul clienți nu este altceva decât oferirea unei experiențe pozitive consumatorului care intră în contact cu o companie . Ideea este să vă asigurați că toate punctele de contact cu o marcă sunt satisfăcătoare, fie că trebuie să puneți o întrebare înainte de a încheia vânzarea , fie să solicitați o schimbare după conversie sau fie ca oferiti cateva reduceri bune.

Pe scurt, este vorba de a pune clientul în centrul acțiunilor tale și de a te asigura că primește tratamentul adecvat ori de câte ori intră în contact cu marca sau compania. Pentru aceasta este necesar să se adopte o serie de practici care, de fapt, pun clientul ca prioritate.

Cât de importantă este această excelență?

Excelența în servicii este un subiect din ce în ce mai relevant pe piață, indiferent de segmentul în care activează. Cu alte cuvinte, nu este suficient să-ți oferi produsul și/sau serviciul și să închei contactul. Este necesar să extindeți această călătorie de cumpărare și să vă asigurați că compania dumneavoastră oferă tot sprijinul necesar pentru ca consumatorul să aibă cea mai satisfăcătoare experiență posibilă.

O parte vitală a acestui lucru este îmbunătățirea serviciului pentru clienți. Un studiu Microsoft arată că 72% dintre consumatori se așteaptă ca mărcile să-și cunoască profilurile și să aibă informații detaliate despre istoria lor .

Dar de ce este acest lucru important și ce legătură are cu grija? Totul, deoarece aceste detalii vor permite echipei dumneavoastră să ofere un serviciu mai precis și mai agil, rezolvând o problemă fără a pierde mult timp — nici pentru companie, nici pentru client.

Acest pas este atât de critic încât, conform unui sondaj Business Wire , 21% dintre consumatori sunt dispuși să plătească mai mult pentru un produs sau serviciu, atâta timp cât primesc un serviciu eficient în schimb . Chiar dacă angajarea unei echipe pentru optimizarea acestui proces sau adăugarea de instrumente pentru a vă servi portofoliul reprezintă noi costuri, beneficiile sunt incontestabile.

Când această muncă este făcută bine, șansele de succes ale mărcii dvs. sunt mult mai mari. Același studiu Microsoft arată că 91% dintre consumatori consideră că serviciile sunt fundamentale pentru procesul de loialitate. Adică, investind în diferite canale și în calitatea serviciului oferit, randamentele nu sunt doar de moment. În final, între părți se creează o relație de încredere mai mare.

În plus, investiția în excelența în serviciul clienți se traduce în economii pentru afacerea dvs. Deoarece cei care au cumpărat deja sunt mulțumiți și ar trebui să facă din nou afaceri cu marca dvs., costul total de achiziție a clienților este mult mai mic.

În acest fel, valorile precum ROI (Return on Investment) au rezultate mai bune. Astfel, mai mult decât să influențeze călătoria consumatorului, serviciul vă afectează afacerea în ansamblu .

Asigurarea unui serviciu de calitate pentru clienți a devenit deja o prioritate pentru majoritatea companiilor. Un sondaj realizat de Zoom arată că peste 70% dintre companii pun ca prioritate îmbunătățirea experienței oferite . Excelența în serviciu are o influență directă asupra acestei percepții. Nu poți ignora astfel de numere expresive!

Cum poate un serviciu bun pentru clienți să fie benefic pentru afacerea dvs.?

În practică, cum poate excelența în servicii să genereze beneficii pentru afacerea dvs.? Care sunt principalele câștiguri? Curățați-vă îndoielile!

Fiabilitate mai mare

Când serviciul este pozitiv, clientul începe să aibă mai multă încredere în acea companie. Chiar dacă prețul concurentului tău este mai atractiv, acesta preferă să investească în securitatea și suportul pe care brandul tău garantează că le oferă. Această fiabilitate mai mare poziționează afacerea dvs. ca referință .

Atragerea de noi clienți

Pe măsură ce reputația este îmbunătățită, aceasta reprezintă și o creștere a atragerii de noi clienți. La urma urmei, consumatorii sunt din ce în ce mai pretențioși și caută mai multe informații despre companiile cu care se raportează. Odată ce au încredere în marca dvs., ei tind să se simtă confortabil să devină clienți.

Loialitate de la vechii clienți

Pe de altă parte, cei care ți-au cumpărat produsele și/sau serviciile tind să rămână mai mult timp. Se vorbește atât de mult despre loialitate în zilele noastre, iar serviciul clienți este una dintre cele mai eficiente strategii pentru a stabili o relație mai strânsă și de încredere cu publicul tău. Când clientul primește asistență în diferite momente ale călătoriei, el tinde să se întoarcă din ce în ce mai mult .

Cum să îmbunătățim serviciul pentru clienți?

Deci, ce puteți face pentru a îmbunătăți serviciile pentru clienți în cadrul companiei dvs.? Enumerăm câteva principii și practici care nu pot fi ratate, dacă ceea ce cauți este excelența în servicii. Verifică!

Planifică-ți obiectivele

În primul rând, trebuie să definiți care sunt scopurile și obiectivele dvs. atunci când furnizați serviciul. Care sunt planurile de îmbunătățire a serviciului? Care sunt punctele care se pot îmbunătăți? Ce caută clienții tăi? Ce trebuie atins ca obiectiv pentru săptămânile și lunile următoare?

Pentru a realiza acest lucru, nimic mai bun decât să analizezi comportamentul clientului tău și să te asiguri că brandul tău oferă experiența pe care și-o dorește. Când se face acest lucru, șansele de a defini cele mai potrivite canale, de exemplu, cresc considerabil. Astfel, echipa ta nu trebuie să piardă timpul cu ceea ce nu va fi folosit în practică.

Înțelegeți-vă clientul

Un alt pas pentru a oferi un nivel ridicat de servicii este să înțelegeți cine este clientul dvs. Care sunt cele mai bune opțiuni pentru ceea ce caută?

Această interogare ar trebui făcută în raport cu toate etapele, de la canalele care vor fi utilizate până la aspecte precum timpul de răspuns sau tonul vocii . Indiferent de preferințele tale, personalizarea este cheia.

Obțineți tonul vocii corect

Pe lângă definirea platformelor ideale pentru a comunica cu clienții, trebuie să vă asigurați că limbajul este potrivit pentru profilul dvs. Un magazin al cărui public este preponderent tânăr poate, de exemplu, să folosească argou, emoji și expresii care fac parte din viața de zi cu zi a acestui public. Acest ton, totuși, nu va fi la fel de util pentru un public mai în vârstă.

Prin urmare, trebuie să fiți foarte atenți atunci când definiți care este tonul vocii mărcii dvs. Și mai relevant este asigurarea că acesta este extins la toate canalele utilizate. Nu are rost ca WhatsApp să folosească cel mai potrivit limbaj și, în e-mailuri , clientul observă un cu totul alt ton. Pe lângă lovitură, este necesară extinderea acestuia.

Pret pentru simpatie

Indiferent de tonul vocii adoptat de marca dvs. pentru a oferi servicii clienților, prietenia ar trebui să fie o prioritate, fie într-un magazin fizic, fie într -un comerț electronic . Este necesar să vă asigurați că consumatorul este tratat bine și că singura sa preocupare este rezolvarea unei probleme sau a unei întrebări.

Scopul este ca experiența oferită să fie liniară și să nu creeze mai multe probleme . Imaginați-vă o plângere privind livrarea întârziată. Te-ai gândit vreodată dacă se transformă într-o critică la adresa serviciului oferit de echipa ta? Acel bulgăre de zăpadă poate împiedica reputația mărcii tale.

Anticipați problemele

Pe cât de mult este esențial să urmăriți feedback-ul clienților și să răspundeți la acesta, de ce să nu inversați logica și să anticipați problema? Ai observat că una dintre livrări nu a fost făcută la timp? Înainte ca clientul să folosească rețelele sociale pentru a se plânge, puteți trimite un mesaj – personalizat! — despre ce s-a întâmplat, cerându-și scuze și explicând de ce.

Pe lângă faptul că evită expunerea unei probleme care poate fi rezolvată în mod privat, marca ta ajunge să câștige puncte la clienți. La urma urmei, câte companii iau legătura înainte de o dispută pe Reclame Aqui , de exemplu? Această practică poate deveni un diferențiator competitiv.

Facilitează comunicarea

Pentru ca serviciul pentru clienți să fie eficient, trebuie să fie practic și ușor. Nu are rost să ai cea mai bună echipă dacă consumatorul nu poate găsi canalele de contact, de exemplu.

Întreaga experiență trebuie gândită pentru a face și mai ușoară interacțiunea dintre brand și client. Faceți disponibile și poziționați linkuri către canalele de contact în locații strategice pe paginile dvs. de afaceri .

Efectuați sondaje de satisfacție

Sondajul de satisfacție este, de asemenea, un instrument foarte util pentru a asigura excelența serviciilor. La urma urmei, o strategie poate arăta grozav, dar să nu aibă efectul scontat asupra audienței tale.

Sondajul de satisfacție vă va ghida eforturile. Astfel, vă permite să faceți ajustările necesare pentru a defini un flux de servicii care este cu adevărat pozitiv pentru client .

Utilizați instrumente tehnologice

Automatizarea este un subiect foarte important și trebuie să fie prezent în serviciu pentru a atinge un nivel de excelență. Prin urmare, căutați resurse care vă ușurează mult munca și pe cea a echipei dvs. — de la un instrument pentru a automatiza serviciul pe rețelele sociale , cum ar fi roboții, până la utilizarea instrumentelor CRM care permit o mai bună înțelegere a cine este afacerea dvs. public și ceea ce ei caută.

Excelența serviciilor ar trebui să fie o prioritate în cadrul companiei dumneavoastră. Indiferent de dimensiunea echipei sau de segmentul de activitate, crearea unei legături strânse cu publicul tău este esențială pentru a te diferenția pe o piață atât de competitivă . Din această comunicare mai eficientă de-a lungul călătoriei clientului cu marca dvs., beneficiile sunt cele mai diverse.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]