Cum se curăță automatul de cafea

de | ian. 4, 2022 | Servicii

Vă vom prezenta în continuare câteva aspecte de care trebuie ținut cont atunci când va doriți ca automatul de cafea să aibă o viață mai lungă.

Curățarea periodică

Ca orice aparat electrocasnic și automatul de cafea are nevoie de atenția periodică a utilizatorului, atât pentru o buna funcționare cât și pentru a obține preparate cât mai de calitate.

Cel puțin săptămânal trebuie curățat grupul infuzor detașabil. Aceasta operație se realizează simplu, prin lăsarea în apă caldă timp de 15 – 30 minute pentru ca depunerile să poată fi îndepărtate mai ușor, apoi pot fi folosite substanțe degresante precum cele folosite la spălarea vaselor. Este importantă clătirea cu apă limpede din abundență pentru a îndepărta orice urmă de detergent.

Curățarea generală a automatului de cafea trebuie efectuată cel puțin odată la două săptămâni. Curățarea se face prin aspirarea sau înlăturarea cafelei măcinate care ar putea ajunge prin aparat cât și spălând elementele pe care poate ajunge cafea sau apă reziduală (tavă de picurare, grilă, cutie zaț, etc.).

Decalcifierea automatului de cafea

Depunerile de calcar pot afecta buna funcționare a automatului de cafea. Din această cauza, stratul de calcar depus trebuie îndepărtat periodic. Deși majoritatea aparatelor automate pentru prepararea cafelei au programe automate pentru decalcifiere, este recomandat să procedăm periodic și la o decalcifiere manuală.

Programul de decalcifiere automat trebuie folosit de oricâte ori considerați necesar. Pentru că acesta diferă de la model la model, pentru a-l utiliza este bine să consultați manualul de utilizare al aparatului. Este bine să folosiți pastilele și soluțiile de decalcifiere recomandate de producător.

Decalcifiere manuală

  • Se adaugă soluție de decalcifiere (100-200 ml) sau pastila în bazinul de apă.
  • Se completează cu apă curată până la nivelul maxim.
  • Se deschide robinetul de apă și se golește aproximativ 200 ml de soluție o dată la 2-3 minute, până la epuizarea apei din bazin.
  • Se spală foarte bine bazinul de apă și se umple cu apă curată.
  • Se deschide robinetul de apă și se lasă să curgă un jet continuu de apă curată prin aparat pentru a-l curăța.

Aceste operații de întreținere nu trebuiesc neglijate deoarece, în caz contrar, depunerile pot fi atât de perseverente încât sa fie necesară aducerea aparatului într-un service specializat pentru aducerea sa în parametrii nominali de funcționare sau, mai rău, se pot produce defecte destul de serioase ale acestora.

 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]