Şi în acest an, evenimentul a debutat cu Prologul din centrul Sibiului, organizatorii transformând unul dintre principalele bulevarde într-o adevărată arenă. Aici, spectatorii au avut ocazia să vadă provocările la care sunt supuşi riderii pe parcursul celor 4 zile petrecute în munţii Făgăraş.

Ultima zi a Redbull Romaniacs le-a rezervat con

popas auto alba iulia

popas auto alba iulia

curenţilor cea mai grea porţiune din traseu. Pe lângă Rocky 5 şi Hunter 1, riderii au fost întâmpinaţi la final de Guşteriţa, un deal care le-a dat mari bătăi de cap. Singurul care nu a avut probleme la această urcare a fost britanicul Graham Jarvis, câştigătorul clasei Pro pentru al treilea an consecutiv. Acesta s-a instalat la conducerea clasamentului general încă din prima zi de off-road, menţinându-şi poziţia de lider până la final, în ciuda unei accidentări la umăr. Datorită victoriei din acest an, Jarvis a egalat recordul lui Cyril
Despres, francezul deţinând trei titluri Redbull Romaniacs.

Însă surpriza acestei ediţii a fost reprezentată de Jonny Walker care, la cei 21 de ani ai săi şi aflat pentru prima dată în România, este cel mai tânăr pilot care a urcat pe podiumul clasei Pro (locul III).

endruo

enduro

Şi ţara noastră a fost reprezentată de 19 rideri, cele mai bune rezultate fiind obţinute de Dani Oţil şi Krisztian Nagy – locul 5 la clasa Expert Team. De asemenea, la clasa Pro, Erwin Kovacs s-a clasat pe locul al şaptelea. Pe tot parcursul desfăşurării concursului, a fost alături de participanţi, oferindu-le cele mai performante echipamente, accesorii şi consumabile moto, cum ar fi: uleiuri Motul, anvelope Pirelli, căşti Suomy, lanţuri EK Chain etc. Având în vedere satisfacţia riderilor în ceea ce priveşte calitatea produselor oferite, compania noastră îi va susţine şi în anii următori, cu acelaşi profesionalism şi aceeaşi orientare către performanţă.

Motociclete, adrenalină, aventură… Sunt doar 3 dintre cuvintele care ar descrie cel mai bine evenimentul desfăşurat în perioada 13-17 iunie 2012 la
Sibiu – Redbull Romaniacs. Rideri din toate colţurile lumii s-au înscris la cea de-a noua ediţie a concursului caracterizat de majoritatea participanţilor ca fiind “iadul pe pământ”.

Acestea erau povestiile din 2012 , ne amintim cu bucurie de ele. Intr-e timp Sibiul si-a consolidat pozita in edruro modial . Speram ca 2021 va fi un an la fel de frumos precum 2012.