Un director de articole reprezintă o sursă importantă de trafic pentru propriul tău site. Însă, pentru a vedea niște rezultate cât mai satisfăcătoare, este important să te ocupi în permanență de atragerea de trafic dintr-o astfel de sursă. Problema pe care o au de înfuntat foarte mulți deținători de siteuri este aceea că se rezumă la a face lucrurile neglijent în această privință.

Ei preferă, mai degrabă decât să aibă un plan sau o strategie bine puse la punct, să se folosească de tot felul de tertipuri care, cred ei, îi vor ajuta să economisească timp și bani. Adevărul, însă, este altul. Dacă veți folosi programe automate de publicare a articolelor pe internet sau dacă vă veți mulțumi cu texte scrise de oameni care nu se pricep deloc la ceea ce fac, atunci veți suferi o mare dezamăgire.

Toate aceste „strategii” nu funcționează. Orice webmaster experimentat vă poate spune acest lucru. Marketingul articolelor este o foarte bună modalitate de a face o campanie de marketing viral care a reușit să reziste testului timpului. Singura condiție ca această afirmație să fie corectă, este să se respecte întru totul pașii pe care îi voi menționa în continuare!

1. Scrieți articole de calitate: aceasta este o activitate pe care o puteți face chiar voi dacă vă place sau dacă sunteți de părere că veți concepe niște articole cât mai interesante pentru publicul unui director de articole. Pentru cei mai puțin creativi dintre voi, există și alternativa de a angaja pe altcineva să facă treaba în locul vostru.

Puteți găsi astfel de persoane pe internet, pe diverse forumuri despre cum să faci bani online sau pe diferite siteuri de freelancing, cum ar fi www.freelancer.com. Asigurați-vă că toate articolele pe care aceste persoane vi le vor scrie, sunt de calitate ridicată. Calitatea, în acest caz, este foarte importantă.

Un articol bine scris și informativ vă va ajuta nu doar să atrageți mai mult trafic către propriul vostru site, dar vă va și poziționa ca expert în domeniul de unde proveniți.

2. Articolele pe care urmează să le publicați ar fi bine să respecte un anumit tipar, în ceea ce privește numărul de cuvinte, dar și densitatea frazelor cheie. În general, încercați să aveți o densitate a cuvintelor cheie de 2-3% și lungimea articolului să ajungă pe la 500-700 de cuvinte.

3. Nu uitați să includeți în cadrul articolului (la final) ce urmează a fi publicat într-un director și informații despre voi și siteul pe care îl dețineți, ca de exemplu: numele vostru, adresa website-ului etc.. Mai puteți adăuga, de asemenea, și orice alte informații considerați a fi de folos pentru un potențial cititor. Nu vă întindeți inutil cu astfel de date, câteva propoziții ar trebui să fie suficiente!

4. Alegeți directorul de articole potrivit: cu toate că un site de acest fel reprezintă cel mai bun loc în care vă puteți publica articolul, nu înseamnă că absolut toate directoarele de articole vă vor ajuta în campania voastră de marketing viral. Ar trebui să căutați numai acele directoare care au un PR (Page Rank) ridicat, vă permit să adaugăți și coduri HTML și care au, bineințeles, și un trafic mare.

Întotdeauna este mult mai bine și mai logic să publicați un număr mai mic de articole, dar de calitate, decât un număr uriaș, dar de o calitate îndoielnică.

5. Publicarea articolului: mai întâi de toate, până să ajungeți să publicați efectiv articolul, trebui să vă creați un cont de utilizator pe directorul ales. În cele mai multe cazuri, acest proces nu implică nici un fel de costuri. Nu uitați să citiți cu atenție toate regulile de publicare a articolelor în cadrul directorului în cauză.

Dacă treceți peste acest pas și mergeți direct la publicarea articolelor fără să fi citit regulile, puteți avea supriza ca textul pe care doriți să-l publicați să fie respins pentru că nu a respectat condițiile impuse de regulament. Astfel, se pierde mult timp cu republicarea articolelor respinse, timp ce ar fi trebuit folosit într-un mod mai inteligent.

6. Dacă nu aveți timpul necesar publicării articolelor cu mâna voastră, din nou, puteți plăti pe cineva să o facă în locul vostru. Nu vă recomand să utilizați nici un fel de program automat de publicare de articole, aceasta nefiind o idee tocmai bună.