Daca vrei sa iti urmaresti antrenamentele cu mai multa atentie, a venit timpul sa iti achizitionezi o bratara fitness. Acest tip de accesorii fitness poarta mai multe nume – fitness tracker, bratara fitness, ceas inteligent – si au o multime de functionaliti utile atunci cand faci sport.

Cum alegi o bratara fitness

Atunci cand vrei sa alegi cea mai potrivita bratara fitness pentru tine, va trebui sa te gandesti la antrenamentele tale si la ceea ce vrei sa urmaresti. Pentru inceput, este recomandat sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

 • Ce anume vrei sa urmaresti? Aceasta intrebare se refera la durata antrenamentului, pulsul, numarul de pasi etc.
 • Ce tip de functionalitati speciale ti-ai dori? Ai nevoie de un touchscreen sau ca bratara fitness sa fie rezistenta la apa? Poate doresti sa primesti notificari sau sa asculti muzica.
 • Ai nevoie de GPS? Daca alergi in natura sau utilizezi o bicicleta de munte, spre exemplu, functia GPS iti va fi de mare ajutor.
 • Cat de mult ai nevoie sa reziste bateria? Ca in exemplul de mai sus, daca faci multe drumetii sau pur si simplu nu vrei sa te preocupe acest aspect, cauta o bratara fitness cu o baterie care sta incarcata cat mai mult timp.

Chiar si dupa ce te-ai gandit la aceste intrebari, esti nesigur de cate functionalitati ai nevoie pentru bratara ta fitness?

Citeste in continuare pentru mai multe detalii despre functionalitatile de mai sus:

 1. Masurarea timpului

Majoritatea bratarilor fitness au functionalitati precum cronometru, timer personalizabil ce te ajuta sa masori timpul in care te deplasezi intre doua puncte, alarma, si timer in intervale. O bratara fitness cu aceste functionalitati simple va avea un pret mai convenabil.

 1. Masurarea pulsului

Daca vrei sa iti imbunatesti fitness-ul cardiovascular, masurarea pulsului iti va fi utila pentru a determina cat de mult efort depui, daca acesta este suficient, si daca ai nevoie de odihna.

 1. Urmarirea antrenamentelor in intervale

Pentru cei ce fac antrenamente in intervale sau au obiective specifice de fitness, exista bratari fitness care te pot ajuta sa urmaresti un workout pre-programat in termeni de viteza, timp, sau distanta. Totodata, bratara fitness te va ajuta sa iti atingi obiectivele, oferindu-ti notificari in momente esentiale: cand ai nevoie sa cresti viteza, cand ai nevoie de o pauza etc.

 1. Functionalitati speciale
 • Conectare la retele sociale si email: anumite modele de bratara fitness pot fi conectate la smartphone pentru ca tu sa nu ratezi nicio notificare importanta sau emailurile urgente.
 • Efectuarea platilor: unele bratari fitness mai avansate iti permit sa iti lasi portofelul acasa fara grija.
 • Muzica: poti stoca muzica in bratara fitness, si nu va mai fi nevoie sa iei si alt aparat cu tine. Desigur, vei avea, totusi, nevoie de castile wireless.
 1. Urmarirea mai multor activitati

Daca workout-ul tau include diferite tipuri de exercitii, cauta o bratara fitness ce iti permite sa treci de la o activitate la alta cu o simpla apasare de buton.

 

Sursa imagine Ketut SubiyantoPexels