Marcile comerciale – un plus valoare pentru orice companie!

de | nov. 17, 2021 | Afaceri

In prezent, marcile comerciale inregistrate reprezinta aproape o treime din valoarea unei companii si sunt considerate printre cele mai valoroase active. Astfel, inregistrarea marcii nu mai este privita ca un simplu cost de afacere, ci ca o investitie inteligenta in brand, in imaginea firmei si increderea clientilor in produsele si serviciile pe care aceasta le ofera. 

De aici si pana la cresterea vanzarilor mai este doar un pas.

 

Ce este marca inregistrata?

O marca inregistrata poate fi un cuvant, un logo, un sunet, o forma, o culoare, un miros sau un gust nou sau orice combinatie a acestora. Rolul ei este de a proteja proprietatea intelectuala si, totodata, de a face distinctie intre produsele si serviciile oferite de diverse firme. 

Totodata, prin marca inregistrata este asigurata calitatea constanta a produselor si a serviciilor si se contribuie considerabil la promovarea unei concurente oneste si eficiente.  

 

Cum se inregistreaza o marca?

Procesul de inregistrare marca poate fi realizat de catre orice firma pentru identificarea brandului acesteia, a produselor sau a serviciilor. Actiunea se poate face apeland la un avocat specializat in dreptul proprietatii intelectuale. 

Procesul de inregistrare are ca prima etapa verificarea la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) a unicitatii acesteia. Aceasta etapa este importanta pentru a elimina furtul de proprietate intelectuala si frauda. Totodata, este esentiala pentru a putea garanta autenticitatea produselor sau a serviciilor care sunt sub marca inregistrata.

Inregistrarea unei marci se poate realiza la nivel international sau doar pentru Romania, in functie de necesitati.

In urma acestei verificari la OSIM se va emite un raport de cercetare si, daca exista deja o marca inregistrata identica sau asemanatoare, actiunea va fi respinsa.

 

Beneficiile pe care le ofera o marca inregistrata

  • Descurajeaza frauda si furtul de proprietate intelectuala, protejand imaginea, brandul si buna imagine a produselor sau serviciilor care fac obiectul marcii inregistrate.
  • Asigura autenticitatea si unicitatea unui produs sau a unui serviciu.
  • Este o dovada a validitatii si a dreptului de proprietate intelectuala exclusiva asupra produselor sau serviciilor care sunt sub marca inregistrata.
  • Acorda dreptul de utilizare a simbolului ® care confera produselor sau serviciilor garantia calitatii si creste increderea clientilor si, totodata, vanzarile. Marcile neinregistrate pot fi desemnate cu TM.
  • Iti acorda dreptul de a actiona in instanta firmele care folosesc marca ta sau o copie a acestora si de a primi despagubiri considerabile.
  • Iti ofera o baza solida pentru comertul peste hotare si faciliteaza protectia marcilor si a brandului tau la nivel mondial.
  • Este un activ valoros pentru compania ta si iti creste credibilitatea si presitgiul, ajutandu-te sa faci fata concurentei si sa atragi mai multi clienti.

 

Fii cu cativa pasi inaintea concurentei si alege sa iti protejezi brandul si sa iti inregistrezi marca. Procesul poate fi realizat in intregime cu ajutorul unui avocat specializat pe dreptul proprietatii intelectuale si este o investitie inteligenta in valoarea produsului si a serviciilor pe care le oferi.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.952)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.046)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.175)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]