Sadagro – Producător de furaje de înaltă calitate

de | nov. 23, 2021 | Afaceri, Agricultura

Rolul principal al furajelor este de a furniza nutrienți care pot fi digerați și utilizați pentru întreținere și funcții productive. Pentru a maximiza performanța, dietele pentru porci și păsări de curte trebuie să conțină echilibrul corect al nutrienților esențiali necesari pentru a satisface nevoile nutriționale ale diferitelor etape de producție.

Cu toate acestea, aplicarea acurateței și a unui grad de precizie în formularea dietei necesită o cunoaștere foarte bună a animalului, a cerințelor zilnice de nutrienți, a potențialului de aport de hrană și o înțelegere mai cuprinzătoare a capacității furajelor selectate de a furniza nutrienții țintă la cel puțin/cel mai bun cost.

Gama de furaje încorporate în dietele monogastrice moderne se schimbă continuu din cauza mai multor factori, cum ar fi volatilitatea prețurilor, dinamica prețurilor componentelor, furajele noi și oportunități, regimurile de reglementare guvernamentale, printre multe alte motive. Cu toate acestea, procesarea furajelor trebuie să producă în mod constant produse de furaje care sunt gustoase, sigure și care să răspundă nevoilor nutriționale ale animalelor țintă.

În acest context, tehnologia hranei pentru animale a progresat de la simpla amestecare a hranei pentru piure la preparate avansate care implică diverse operații de prelucrare fizică și hidrotermală. Astăzi, majoritatea furajelor pentru porci și păsări de curte sunt fabricate prin utilizarea unei combinații de tehnologii, inclusiv măcinarea fizică cu ciocane și/sau mori cu role în combinație cu procesarea hidrotermală, inclusiv peletarea, expansiunea sau extrudarea.

Într-adevăr, prelucrarea furajelor include manipularea unică sau multiplă a furajelor sau a furajelor complete înainte de prezentarea animalului. Multe avantaje care pot fi atribuite procesării furajelor includ disponibilitatea îmbunătățită a nutrienților, distrugerea inhibitorilor și a toxinelor, facilitarea utilizării unei game largi de materii prime în formulările dietetice, producerea de furaje igienice și reducerea risipei de furaje.

Cu toate acestea, este bine recunoscut că parametrii de prelucrare, cum ar fi amploarea modificării particulelor, temperatura de procesare, presiunea, durata și apa determină reacțiile fizice și chimice în și între nutrienți, precum și proprietățile adezive de pe suprafețele particulelor de furaj, finalul structura fizico-chimică și starea de igienă a furajului. Aceste atribute pot influența direct și indirect impactul hranei procesate asupra ecologiei tractului digestiv și, prin urmare, asupra sănătății animalelor, performanței și costului hranei. Există un număr mare de recenzii privind aspectele procesării furajelor în termeni de inginerie, precum și performanța animalelor și economia furajelor. Secțiunile ulterioare se vor concentra asupra impactului dimensiunii particulelor și HTP asupra sănătății și funcției intestinale.

Povestea companiei S.C SADAGRO INTERPROD S.R.L  a început în anul 2015 atunci când ne-am hotărât să aducem un aport  în producerea de furaje de calitate pentru fermierii din întreaga țară. Cea mai bună metodă de a face asta a fost să pornim cu primul pas și anume făcând agricultură de precizie ce rezultă în materie primă de calitate superioară. Articolul poate fi găsit în categoria Afaceri.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]