Pesticid este un termen generic, definit pentru substanțele folosite în combaterea dăunătorilor agricoli. Practic  pesticidele reprezintă o substanță sau un amestec de substanțe utilizate pentru  distrugerea, suprimarea sau pentru a modifica comportamentul sau ciclul de viață al dăunătorilor. Pesticidele acționează atrăgând, ademenind și apoi distrugând dăunătorii. Cel mai cunoscut domeniu de utilizare al pesticidelor este pentru protecția culturilor agricole sau a plantelor. Acest tip de utilizare este atât de comună încât termenul de pesticid se confundă cu toate produsele de protecție a plantelor, deși el este un termen cu o gamă mai largă de utilizări, nefiind utilizat doar în domeniul agricol.În categoria pesticidelor intră mai multe substanțe cum ar fi, erbicidele (pentru distrugerea buruienilor), insecticidele (pentru distrugerea gângăniilor), fungicidele (împotriva bolilor).

Utilizarea pesticidelor

Trebuie știut că pesticidele se pot folosi doar în cazuri absolut justificate. Dăunătorii trebuie identificați cu atenție și apoi trebuie utilizat în mod corect pesticidul specific. Acestea trebuie utilizate cu responsabilitate deoarece pot fi toxice.

Majoritatea pesticidelor au o acțiune reziduală și continuă să aibă eficiență câteva zile, săptămâni sau luni de la aplicarea lor. Multe pesticide moderne nu persistă pentru așa de mult timp în mediul înconjurător. Acestea acționează rapid și sunt apoi reduse la substanțe netoxice printr-un proces de mediu sau microbian. Acesta ajută să prevenină la acumularea în culturi de organisme care nu sunt dorite. Viteza de a se descompune a unui pesticid depinde de proprietățile sale chimice, de aplicare și de modul de distribuire, precum și de factorii de mediu, cum ar fi temperatura, umiditatea, pH-ul solului și disponibilitatea de microorganisme.

Pesticid.ro este un magazin online ce vă pune la dispoziție numeroase produse, menite să  protejeze culturile și să vă ajute să obțineți o recoltă bogată. Tot aici veți găsi și numeroase echipamente pentru întreținerea fermei și a atelierului dar și utilaje agricole de grădină sau de utilizat în ferma dumneavoastră. Misiunea noastră este să venim în sprijinul fermierilor din România, cu prețuri competitive dar și cu consultanță specializată pentru toate tipurile de culturi. În cazul în care doriți să comandați cantități mai mari vă rugăm să ne contactați și vă vom oferi discounturi suplimentare.