Cum Sa Cumparati Cele Mai Potrivite Panouri Fotovoltaice?

de | oct. 26, 2021 | Servicii

 

Energia regenerabila continua sa castige teren in tara noastra datorita numeroaselor beneficii pe care le ofera. Proprietarii care vor sa protejeze mediul inconjurator si sa utilizeze energie verde in locuinta lor isi indreapta atentia catre sistemele fotovoltaice. Cea mai dificila decizie pentru acestia este alegerea unor panouri fotovoltaice corespunzatoare locuintei lor. Numeroase criterii influenteaza aceasta decizie dar cel decisiv este eficienta sistemului ales. Cantitatea de energie care poate fi produsa de sistemul fotovoltaic este un factor relevant. Vestea buna este ca in ultimii ani sistemele fotovoltaice au devenit destul de accesibile pentru cei din sectorul rezidential.

Potrivit unui articol din Imopedia„Pentru viitorul proprietar şi sănătatea lui, este avantajos să cheltuiască puţin mai mult acum, pentru a economisi în viitor. Costurile întreţinerii, comparativ cu o casă tradiţională încălzită cu gaze, se înjumătăţesc în cazul caselor „verzi” şi pot ajunge până la un sfert, în cazul unei case pasive „.

Ce Trebuie Sa Aveti in Vedere cand Alegeti Panourile Fotovoltaice?

Proprietarii care sunt hotarati sa investeasca in energia regenerabila trebuie sa se familiarizeze cu optiunile pe care le au, randamentul sistemelor existente si costurile pe care le implica. Este destul de greu pentru cei care nu au experienta in domeniu sa faca cea mai buna alegere. De aceea, cel mai inteligent lucru pe care il pot face este sa apeleze la specialisti in acest domeniu. Acestia sunt in masura sa le ofere informatiile de care au nevoie si sa le explice ce aspecte trebuie sa ia in calcul pentru a alege cele mai bune panouri fotovoltaice.

Un prim pas in acest proces este stabilirea necesarului de energie; pentru a face acest lucru proprietarii trebuie sa faca o medie lunara a consumului energetic. Un alt aspect care nu trebuie ignorat este randamentul sistemului fotovoltaic ales; de obicei, aceste panouri fotovoltaice vor fi instalate pe acoperisul locuintei. Trebuie calculat exact ce suprafata este disponibila si cate panouri pot fi montate pe acoperis. Multi proprietari tind sa aleaga cea mai ieftina varianta, ignorand faptul ca produsele ieftine au si o calitate inferioara. Acest lucru este gresit si va duce la o performanta scazuta a sistemului ales.

Exista diverse marci de panouri pe piata; diferentele dintre acestea pe care trebuie sa le aiba in vedere cumparatorii sunt:

  •        Designul
  •        Eficienta
  •        Durabilitatea
  •        Garantia

Toate aceste aspecte ii vor ajuta pe cei ce sunt interesati de sisteme fotovoltaice sa faca cea mai buna achizitie pe termen lung. Tinand cont de faptul ca cei mai multi proprietari cumpara un astfel de sistem o data in viata, este recomandat sa faca cercetarile necesare pentru a lua cea mai buna decizie. Produsele ieftine au o durata de viata scazuta si de cele mai multe ori necesita reparatii in timp; aceste costuri suplimentare pot fi evitate cumparand produse de calitate.

Cum Influenteaza Calitatea Instalarii Eficienta Sistemului Fotovoltaic?

Persoanele care cauta un sistem fotovoltaic eficient si durabil nu trebuie sa ignore importanta instalarii corespunzatoare a acestuia. O manopera necorespunzatoare poate afecta eficienta intregului sistem; sunt companii care angajeaza electricieni fara experienta pentru a-i plati mai putin. Instalatiile de slaba calitate influenteaza siguranta si performanta sistemului. Cei dornici sa instaleze panouri fotovoltaice trebuie sa apeleze la firme cu experienta in domeniu. Lucrand cu cei mai buni in domeniu pot evita surprizele neplacute pe termen lung si o instalare necorespunzatoare a sistemului.

Alt aspect care trebuie avut in vedere pentru instalarea unor panouri fotovoltaice este garantia sistemului; firmele cu experienta in domeniu precum Solarx, care isi respecta clientii ofera garantie pentru panouri, invertor si manopera. O astfel de achizitie semnificativa necesita atentie si timp, dar este important de tinut minte ca va aduce beneficii semnificative. In cele mai multe cazuri panourile sunt instalate pe acoperis; inaintea instalarii acestora, trebuie verificata rezistenta si integritatea acestora.

Pentru a se asigura ca sistemul fotovoltaic este potrivit pentru locuinta lor, proprietarii trebuie sa tina cont de urmatoarele aspecte:

  •        Partea spre care este orientat acoperisul, ideal este sa fie spre sud
  •        Acoperisul este acoperit de umbra sau nu
  •        Cat intentioneaza sa locuiasca in casa respectiva pentru a se asigura ca investitia este rentabila.

In cazul in care acoperisul este orientat spre sud, energia generata de panouri fotovoltaice va fi una maxima; multi oameni nu stiu ca unghiul de inclinare si orientarea acoperisului influenteaza cantitatea de energie produsa. Trebuie tinut cont si de conditiile meteo extreme care influenteaza performanta panourilor. Vestea buna este ca la noi in tara astfel de conditii extreme sunt rare.

De Ce Este Rentabil Sa Instalati Panouri Fotovoltaice?

panouri fotovoltaice

Facturile de energie continua sa creasca, devenind o adevarata frustrare pentru consumatori. In acest context, nu e de mirare ca din cei in ce mai multi oameni cauta o alta alternativa; scopul este sa plateasca mai putin pentru energia pe care o consuma luna de luna si sa protejeze mediul inconjurator. Energia verde reprezinta viitorul; statul roman acorda subventii celor care doresc sa achizitioneze si instaleze panouri fotovoltaice tocmai pentru a incuraja utilizarea energiei regenerabile. Persoanele care doresc sa beneficieze de aceste subventii pot afla mai multe detalii online.

Fiecare proiect de energie fotovoltaica este diferit. De aceea, este recomandat ca firma care ofera sistemele fotovoltaice sa:

  •        Discute cu viitorul beneficiar pentru a afla ce asteptari are
  •        Sa analizeze nevoile acestuia si consumul de energie pana in prezent
  •        Sa analizeze amplasarea locuintei
  •        Sa vina cu o oferta personalizata care corespunde nevoilor si cerintelor acestuia
  •        Sa ofere o estimare cat mai exacta a costurilor acestui proiect

Pentru a evita surprizele neplacute, este ideal sa se gaseasca o firma cu o reputatie impecabila in acest domeniu, una care ofera produse si servicii de calitate superioara. Este nevoie de timp si putina cercetare pentru a compara fimele existente pe piata si pentru a cere si analiza oferte de la acestea. Cu alte cuvinte, investitia in panouri fotovoltaice este una benefica atat pentru proprietari cat si pentru mediul inconjurator. Partea cea mai dificila este gasirea unei firme care se va ridica la inaltimea asteptarilor. Companiile care se respecta pun satisfactia clientilor pe primul loc si nu vor face compromisuri in ceea ce priveste calitatea produselor.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]