Designul de ambalaj: informații și principii de bază care te vor ajuta să ai succes

de | oct. 24, 2021 | Afaceri, Servicii

În zilele noastre – diversitatea industriei, mărcile, o multitudine de mărfuri întinse pe rafturile magazinelor și posibilitățile tehnologice – este dificil să supraestimezi rolul ambalajelor bine concepute. Deoarece ambalarea nu se referă doar la protecție și la asigurarea transportului (relativ) sigur și afișarea conținutului acestuia. Bine proiectat, interesant, original – oferă posibilitatea de a ieși din competiție și face ca un potențial consumator să dorească să cumpere un anumit produs. În plus, grafica atentă aplicată în mod constant pe ambalaj, fiind un element vizual cheie al mărcii, ajută la construirea imaginii mărcii și o face mai bine asociată sau amintită.

Se știe deja că un design de ambalaj original este un factor important în alegerea clientului, deoarece nu numai că iese în evidență față de ceilalți, dar este amintit și pentru mai mult timp.

Spre deosebire de aparențe, crearea unui astfel de ambalaj nu necesită costuri tehnologice ridicate și suplimentare, iar designul în sine nu trebuie să fie foarte complex și supraîncărcat cu grafică. Adesea tot ce ai nevoie este un logo bine afișat, o selecție adecvată a culorii dominante, slogan atrăgător și un motiv grafic simplu și interesant.

Ce trebuie să știi despre proiectarea ambalajului?

Proiectarea ambalajelor este un concept complex care ia în considerare numeroase probleme din diverse domenii. Ceea ce contează este tipul de produs și utilizarea intenționată a acestuia. Trebuie avut în vedere faptul că un produs ușor, mic și foarte delicat va fi ambalat diferit de un produs de dimensiuni mari, cu o greutate mare.

Atunci când proiectezi un ambalaj, trebuie să ai cunoștințele necesare despre specificul industriei și valoarea mărcii , de exemplu, o marcă care operează în sectorul ecologic larg înțeles va utiliza soluții atât din punct de vedere tehnologic, cât și vizual, identificând cu ușurință această industrie specială.
Locul final de vânzare și expunere este, de asemenea, important – produsele vor fi prezentate diferit în sălile mari și în magazinele mici.

De asemenea, este foarte important să se definească grupul țintă luând în considerare, de exemplu, vârsta, sexul, identificarea cu o subcultură sau efectuarea unei achiziții ca parte a urmăririi propriilor pasiuni. Un criteriu suplimentar care influențează proiectarea ambalajului produsului poate fi valoarea produsului în sine . În acest caz, natura ambalajului ar trebui să fie asociată cu ceva unic și luxos (de exemplu, prin crearea liniilor Premium, Gold, Platinum etc.).

Proiectarea ambalajului – principii de bază

  • Siguranță

La proiectarea ambalajului produsului, trebuie să îți amintești nu doar despre aspect, ci și despre funcția de bază, aceea a siguranței, în special în cazul produselor delicate, cum ar fi produsele din sticlă.

  • Funcționalitate

O altă caracteristică de bază a unui bun ambalaj care trebuie luat în considerare la proiectare este funcționalitatea acestuia și asigurarea unei utilizări confortabile.

  • Culoarea

Alegerea culorilor potrivite este un element foarte important al unui bun design de ambalare.

  • Tipografia

La fel ca și culorile, diferite tipuri de caractere pot evoca emoții și asociații specifice. Dar nu uite: este mai bine să fii „mai simplu” și ușor de înțeles.

  • Logo

Acesta este cel mai important element grafic absolut de pe ambalaj care identifică marca.
Nu uitați să îi oferi lizibilitate și recunoaștere corespunzătoare.

  • Design-ul

Aspectul contemporan al ambalajelor este adesea o fuziune a diferitelor stiluri sau utilizarea îndrăzneață a soluțiilor neconvenționale. Cu toate acestea, ia în calcul simplitatea și minimalismul, care pot atrage în mod eficient atenția clientului.

Alege sa lucrezi cu Armeanu Creative Studio pentru design-ul produsului tau! Ne poti contacta chiar acum.

Vezi si celalalte servicii oferite de noi aici.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]