Design build fundație sau mai pe românește proiectarea și construirea fundație. Fundația unui clădiri, fie ea clădire de birouri, bloc sau casă familială este deosebit de importantă pentru execuția unei construcții sigure, rezistente, deoarece fundația este elementul esențial al unei construcții, de ea depinde ridicarea întregii clădiri.

Un design build fundație profesional vă va oferi certitudinea că strucura clădirii va fi executată în mod corect, profesional și în condiții depline de siguranță. O fundație va reține toată greutatea din partea superioară a casei, așadar ea trebuie construită astfel încât să reziste la orice greutate, dar și la calamități naturale.

De ce să apelezi la o firmă care se ocupă de Design Built fundație?

Răspunsul este unul cât se poate de simplu. Fezabilitate! O companie specializată de design built fundatie îți asigură garantarea unei lucrări de calitate, făcută ca la carte. Firmele specializate în design built au personal care au cunoștințe temeinice atât în domeniul construcțiilor, cât și al designului. Te vor putea ajuta cu sfaturi, idei, păreri, toate cele necesar executării unei lucrări bine făcute.

O firmă de design built te va ajuta să alegi un fundația potrivită clădirii tale, să stabilești dimensiunile exacte, materialele din care este executată ținând cont de condițiile climatice din zonă, caracteristicile geotehnice ale terenului și structura de rezistență pe care va fi realizată viitoarea construcție.

Modul în care este proiectată și construită o fundație, pe termen lung poate afecta stabilitatea clădirii dacă aceasta nu este făcută ținând cont de anumite specificații.

Un avantaj major al colaborării cu o firmă de design built îl reprezintă faptul că nu este nevoie să cauți arhitecți, constructori și muncitori pentru realizarea fundației în mod separat. Vei colabora cu o echipă care își cunoaște obiceiurile, condițiile de lucru, profesioniști care efectiv știu să lucreze în echipă și să colaboreze eficient și îți vor respecta bugetul deja stabilit la începutul colaborării.

Etape design built fundație alături de specialiști

Proiectarea fundației este crearea unui plan de construcție pentru o fundație de clădire și este îndeplinită de obicei de un inginer structural. Proiectarea fundației de o firmă specializată implică un studiu extins al terenului de sub fundație pentru stabilirea adâncimii, materialele utilizate și transferul de încărcătură al fundației și îți poate salva bani, timp pierdut și nervi.

Adâncimea fundației, dacă aceasta nu este fundație de planșeu, depinde de mai mulți factori:

  • capacitatea portantă a solului și tipul de sol – aceasta determină câtă greutate sau forță poate susține solul existent.
  • adâncimea înghețului – reprezintă adâncimea la care solul îngheață în cea mai rece perioadă a anului.
  • pânza freatică – o pânză freatică înaltă poate limita adâncimea fundației.
  • adâncimea minimă – este mai mare de 45 cm și de obicei se stabilește în funcție de adâncimea de îngheț.

Materiale de fundație

Cele mai comun întâlnite materiale pentru executarea fundațiilor sunt betonul turnat. Există de asemenea și fundații din zidărie, dar acestea de obicei se găsesc deasupra solului. Fundațiile din beton și zidărie sunt întărite cu armatură din oțel. Fundațiile realizate din aceste materiale sunt mult mai rezistente la compresiune și umiditatea exterioară.

Fundațiile construite cu stâlpi sau piloni din lemn tratat sunt recomandate în special pentru construcțiile realizate în zone predispuse la inundații sau chiar pe apă. Pilonii de lemn sunt introduși adânc în pământ și sprijiniți pe pietre sau plăci de beton.

Baza fundației necesită o atenție deosebită. Așezarea la baza fundației a materialelor anorganice, cum ar fi pietrișul sau piatra zdrobită, oferă rezistență la forfecare, capacitate portantă și permit drenarea apei subterane.

Transfer de încărcare a fundației

Fundațiile trebuie să fie proiectate și executate astfel încât sarcinile impuse de clădire să fie transferate uniform pe suprafața de contact.

Citeste mai multe informatii despre serviciile oferite de Terratest Romania, aici.