Unde Mai Pot Fi Folosite Panouri Solare In Afara De Casa?

de | oct. 9, 2021 | Afaceri

 

Primele prototipuri de panouri solare au aparut la mijlocul secolului 18 si au fost folosite pentru a demonstra potentialul pe care astfel de elemente il au si felul in care ele pot fi folosite in gospodarie. De-a lungul timpului aceste concepte au capatat noi forme pana la cele din prezent. Insa panourile solare nu mai sunt de mult rezervate numai celor care locuiesc la casa sau in zone rurale. Acestea pot fi folosite cu succes de catre aproape oricine, in orice domeniu de activitate.

Cine Foloseste De Obicei Panouri Solare?

Din ce in ce mai multi oameni incep sa inteleaga care sunt beneficiile folosirii unor solutii alternative pentru obtinerea confortului in propriul camin. De aceea, tot mai multe gospodarii aleg sa devina independente de retelele clasice de distributie prin instalarea unor sisteme de termoficare proprii. Insa nu numai proprietarii de locuinte se pot bucura de avantajele aduse de astfel de sisteme. De-a lungul timpului, si multumita versatilitatii acestor sisteme, ele au inceput sa fie prezente in locatii din ce in ce mai inedite, ajutand oameni din toate zonele de activitate. Atat persoane particulare cat si agenti economici se pot bucura de beneficiile unor astfel de instalatii, si din ce in ce mai multi recurg la aceasta solutie.

Unul din locurile unde panouri solare incep sa fie din ce in ce mai des intalnite sunt pensiunile agroturistice. Pentru a oferi turistilor confortul pe care il cauta, chiar si in zone mai putin accesibile, proprietarii de pensiuni din aceste zone aleg sa foloseasca astfel de panouri pentru a-si putea desfasura activitatea la cele mai inalte standarde. Fie ca este vorba de o apa calda de la baie sau de un sistem mai elaborat care permite alimentarea unui bazin, astfel de investitii incep sa devina din ce in ce mai frecvente in zona turismului. In aceeasi situatie se afla si proprietarii de unitati de tip glamping. Pentru a satisface pretentiile turistilor, dar in acelasi timp sa nu strice ambianta naturala, proprietarii unor astfel de unitati reusesc sa integreze cu succes astfel de sisteme de panouri.

Un alt sector important care profita de astfel de instalatii este cel al festivalurilor. Desigur, festivalurile care se desfasoara in orase sau alte localitati, sau in apropriere de acestea, nu duc lipsa de acces la utilitati. Insa in cazul festivalurilor desfasurate in natura, astfel de instalatii de panouri solare se dovedesc a fi mai mult decat binevenite. Pe langa faptul ca asigura un minim de confort tuturor celor care il folosesc, astfel de sisteme ajuta si la promovarea unui stil de viata alternativ, care se foloseste de energii regenerabile. In plus, datorita faptului ca astfel de sisteme sunt relativ usor de montat si transportat, ele nu afecteaza cu aproape nimic mediul inconjurator pe durata funtionarii lor intr-o anumita locatie. In plus, se pot integra destul de usor, estetic vorbind, in orice decor.

Cat De Greu Sunt De Instalat Astfel De Panouri Solare?

Primele prototipuri de panouri solare au aparut inca din secolul 18. La inceput acestea au fost doar simple recipiente umplute cu apa peste care se amplasau foi de sticla obisnuite. Cu timpul, tehnologia a avansat si foile de sticla au fost reduse la un rol de protectie a celorlalte elemente din interiorul panoului. Panourile moderne sunt mult mai sofisticate si incorporeaza tehnologie de ultima ora pentru a avea un randament mult superior precursoarelor sale. Din acest motiv, panourile de astazi sunt mult mai versatile si mai usor de manipulat si instalat decat cele din trecut.

Inainte, instalarea unor panouri solare era o adevarata bataie de cap, atat pentru benefciar cat si pentru cei care efectuat instalarea in sine. In primul rand, pentru a satisface necesarul unei locuinte sau a unei goposdarii trebuiau instalate destul de multe astfel de panouri. Asta inseamna mult spatiu care este ocupat doar de aceste panouri. In plus, conectarea lor atat intre ele cat si la locuinta sau gospodarie se facea folosindu-se materiale care erau de obicei destul de scumpe si predispuse la avarii. Panourile moderne au eliminat aceste probleme. Tocmai pentru ca sunt fabricate folosindu-se materiale de inalta calitate, acestea necesita o suprafata mult mai mica deoarece au un randament mult mai mare. In plus, spre deosebire de vechile panouri, cele noi au posibilitatea ajustarii unghiului in functie de pozitia soarelui. Asta inseamna ca pot produce apa calda o perioada mai lunga de timp.

Un alt dezavantaj al vechilor panouri solare era faptul ca sticla folosita se putea crapa sau chiar sparge, facand astfel panoul inutilizabil. Schimbarea sticlei era in multe cazuri destul de scumpa si uneori chiar periculoasa. Panourile moderne au eliminat si aceasta problema. Sticla folosita la protejarea elementelor interioare este securizata. Asta inseamna ca poate rezista la fenomene meteorologice extreme, cum ar fi grindina sau zapada abundenta, crescand astfel perioada de exploatare a panourilor. In plus, noile generatii de panouri sunt mult mai usor de curatat si intretinut decat cele vechi. Astfel, investitia facuta intr-un astfel de sistem este amortizata mai repede si beneficiile sunt resimtite mai mult timp.

Ce Trebuie Facut Inainte De A Instala Panouri Solare?

panouri solare

Desi sunt simplu de instalat si intretinut, nu toata lumea stie ce trebuie facut inainte de a instala panouri solare. Multi potentiali clienti considera ca simpla lor achizitionare si conectare la reteaua casei este suficienta. Din pacate sunt o serie de pasi care trebuie parcursi pana a se ajunge la instalarea propriu-zisa. Primul dintre acestia este evaluarea necesarului. Nimeni nu ar trebui sa faca o investitie de acest fel fara sa stie daca astfel de panouri ii pot oferi ceea ce cauta. Odata facuta estimarea consumului, urmeaza configurarea sistemului. Acest lucru se face alaturi de reprezentantul magazinului de unde se cumpara panourile si trebuie sa tina cont de spatiul disponibil si de randamentul panourilor alese. Companii precum SolarX.ro pot ajuta orice client sa isi configureze sistemul perfect de panouri solare in functie de nevoile si bugetul sau.

Odata stabilit unde si cate panouri vor fi amplasate, este nevoie de o serie intreaga de alte elemente de legatura. Din fericire si in acest caz cel mai bun lucru de facut este consultarea reprezentantului din magazin care poate ajuta cu alegerea elementelor potrivite pentru nevoile specifice ale fiecarui client. Dupa ce aceste elemente au fost alese si cumparate, instalarea propriu zisa si racordarea se pot face. Va mai fi nevoie de mici reglaje, dar acestea se fac la fata locului, odata ce sistemul este pus in functiune.

 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.952)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.047)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]