Persoanele cu diabet de tip 2 prezintă, printre altele, un risc crescut de afectare a ochilor și a nervilor, dar și de infarct și accident vascular cerebral. Suplimentele sunt destinate în principal prevenirii unor astfel de complicatii. Efectul suplimentelor este influentat de cât de sever este diabetul, de vârstă și dacă există alte probleme de sănătate.

Potrivit SAM-Distribution.ro persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au un nivel ridicat de zahăr din sânge si au tendinta să ia suplimentele pentru scaderea zahărului din sânge, dar acest lucru nu este întotdeauna necesar.

Suplimentele au sens numai dacă nivelul zahărului din sânge nu poate fi controlat în niciun alt mod, de exemplu prin schimbarea dietei sau a exercițiilor fizice.

In ce conditii pot fi administrate suplimentele pentru diabet?

Dacă suplimentele pentru scăderea zahărului din sânge sunt o solutie, depinde printre altele, de vârsta la care apare diabetul pentru prima dată.

Multe persoane în vârstă cu diabet de tip 2 nu au probleme cu nivel crescut de zahăr din sânge. La bătrânețe, apariția diabetului de tip 2 duce rar la afectarea vasculară și a nervilor.

În schimb, alte probleme de sănătate sunt adesea în prim plan, cum ar fi hipertensiunea arterială.

Cu toate acestea, dacă o persoană cu diabet zaharat de tip 2 are doar 40 sau 50 de ani și un nivel moderat ridicat de zahăr din sânge acest lucru poate duce la consecințe severe.

Prin urmare, este foarte important ca persoanele mai tinere cu diabet zaharat de tip 2 să își mențină nivelul de zahăr din sânge scăzut prin sport (plimbare, tenis sau fitness).

Scopul tratamentului este de a preveni complicațiile care rezultă din diabet. Un nivel mare al glicemie poate afecta vasele de sânge. Acest lucru poate provoca boli ale retinei, rinichilor și picioarelor.

Suplimentele care scad zahărul din sânge sunt concepute pentru a preveni sau a întârzia cât mai mult aceste consecinte ale diabetului.

Dacă nu vă puteți controla glicemia, schimbându-vă stilul de viață, puteți lua suplimente pentru diabet. Acestea se numesc suplimente antidiabetice. Dacă un produs nu este suficient, in functie de prescriptia medicului puteti combina diferite produse pentru scăderea zahărului din sânge.

Studiile arată că, cu un nivel al zahărului din sânge bine controlat, poate proteja impotriva deteriorarii vaselor mici de sânge.

Cât de mult trebuie scăzută glicemia?

Medicii măsoară valoarea hemoglobinei glicate (Hb A1c) pentru a evalua dacă valoarea glicemiei este bine controlata pe termen lung. Această analiza are rolul de a evalua cât de mare a fost nivelul zahărului din sânge pentru o persoana pe ultimele 2 – 3 luni.

La persoanele fără diabet, valoarea HbA1c este de obicei sub 6%. Persoanele diabetice sunt sfătuite să își scadă glicemia la o valoare HbA1c cuprinsă între 6,5 și 7,5%.

Tratamentul diabetului fără medicamente nu este posibil de obicei. Cu toate acestea, asocierea tratamentului homeopat cu plante medicinale poate avea un efect pozitiv asupra diabetului, în special a diabetului de tip 2.