Tenisul este un sport preferat de foarte multi oameni de pe tot globul si, desi unora le place numai sa priveasca jocul desfasurat intre profesionisti, multora le place sa joace ei insisi. Pe langa faptul ca este un joc satisfacator pentru cei cu spirit de competitie si cei care isi doresc sa petreaca timp de calitate fiind activi cu prietenii sau familia, tenisul are si o multime de beneficii pentru sanatate.
Tenisul ofera un antrenament cardio serios, iti lucreaza muschii picioarelor si bratelor si are un efect pozitiv asupra sanatatii mintale.
Iata, mai pe larg, mai multe detalii despre cele mai importante beneficii ale tenisului asupra sanatatii jucatorilor:
1. Imbunatateste sanatatea cardiovasculara
Tenisul este o activitate aerobica, ceea ce inseamna ca sustine sanatatea inimii. In timpul unui joc de tenis pulsul iti creste, respiratia devine mai profunda, si circulatia este stimulata, contribuind la un sistem cardiovascular mai puternic.
2. Creste gama de miscare in articulatii
Miscarile largi specifice tenisului reprezinta o modalitate excelenta de a-ti mentine mobilitatea si de a-ti creste gama de miscari ale articulatiilor. Aceste miscari dinamice intaresc, de asemenea, muschii si tendoanele.
Nu uita, insa, de incalzire inainte sa incepi jocul de tenis. O incalzire corespunzatoare iti va reduce riscul de accidentare dar te va ajuta si sa joci mai bine. Pentru a te incalzi pentru un meci de tenis misca-ti genunchii, umerii si coatele, trecandu-le prin gama de miscari normale si imitand si miscarile pe care le faci, de obicei, in timpul jocului.
3. Imbunatateste echilibrul si agilitatea
Tenisul necesita un bun echilibru insa te ajuta si sa imbunatatesti aceasta abilitate. Jucand tenis iti inveti corpul sa isi mentina echilibrul facand o serie de miscari destul de complexe, ceea ce te va ajuta si in viata de zi cu zi.
In mod similar, in timpul jocului vei fi nevoit sa te misti, uneori fara sa stai pe ganduri, in diferite directii, sa schimbi rapid directia, sau sa accelerezi sau sa te opresti spontan. Aceste miscari variate si rapide antreneaza creierul si corpul sa se adapteze mai rapid.
4. Scade riscul de osteoporoza
Riscul de osteoporoza creste pe masura ce imbatranim, afectand mai ales femeile. Desi ne-am astepta, poate, ca sportul sa creasca riscul de fracturi, acest lucru nu este adevarat. Dimpotriva, miscarea ne ajuta sa luptam impotriva osteoporozei, mai ales daca trebuie sa ne folosim forta fizica ceea ce, in cazul tenisului, este adevarat in mod sigur.
5. Este potrivit pentru intreaga familie
Tenisul este un sport in care ai nevoie de cel putin un partener, si acesta poate proveni din propria familie. Fie ca joci cu partenerul sau cu copilul tau, sau jucati toti impreuna, tenisul este un sport care va va ajuta sa va conectati mai bine si sa ramaneti activi. Iar daca copilul tau prefera o pereche de role copii in locul unei rachete, este ok, astfel vei avea timp de calitate cu partenerul tau.
Photo by Mario Gogh / Unsplash
Comentarii Recente