Jocuri amuzante pe trotineta

de | iul. 28, 2021 | Recreatie

Daca te-ai saturat sa cheltui banii pe jucarii noi si costisitoare odata la cateva luni, ca mai apoi cel mic sa isi piarda interesul pentru ele, citeste in continuare pentru a afla cateva jocuri amuzante in care poate fi folosita o simpla trotineta.

In ziua de azi cei mai multi copii isi pierd rapid interesul pentru jucarii in favoarea jocurilor pe telefon si calculator.

Incurajeaza-l sa faca miscare organizand urmatoarele activitati pentru el si prietenii sai:

1. Meduzele

Acest joc este recomandat pentru un grup mai mare de copii, dar poate fi adaptat si pentru 3 copii. Vei avea nevoie de cel putin o trotineta copii si o bucata de material, cu cat mai usor si transparent cu atat mai bine.

Imparte grupul de copii in doua grupuri mai mici – un grup va fi format din copiii pe trotinete, iar celalalt grup va fi format din cel putin 2 copii care tin, impreuna, materialul.

Copiii din al doilea grup vor alerga, fluturand materialul in aer (adica „meduza”), dupa copiii pe trotinete. Cine este prins de meduza este eliminat din joc, sau face schimb cu unul dintre copiii care manevreaza „meduzele”.

2. Linia de avant

Acest joc simplu ii poate ajuta pe cei mai mici sa isi dezvolte simtul coordonarii si pe cel al echilibrului. Jocul trebuie sa se desfasoare pe un drum drept. Folosind o bucata de creta, marcheaza un punct de plecare. La 1-2 metri, marcheaza o alta linie unde copilul trebuie sa ridice piciorul cu care se impinge de jos. De aici, copilul va trebui sa se mentina cat mai mult in echilibru pe trotineta, intr-un singur picior. Tu vei sta mai departe de punctul de plecare, pentru a putea marca locul unde copilul a pus din nou piciorul pe sol.

Jocul poate fi jucat cu un singur copil – caz in care obiectivul este sa isi bata propriul record de echilibru – sau cu mai multi copii. Castigatorul, in acest caz, va fi cel care a pus piciorul jos cel mai departe de al doilea punct marcat pe traseu.

3. Cercul

Folosind tot o bucata de creta, deseneaza un cerc suficient de mare astfel incat copilul sa il poata inconjura cu trotineta. Apoi propune-i diferite provocari – sa inconjoare cercul de cateva ori, sa mearga pe conturul acestuia, sa mearga doar in interiorul cercului, si asa mai departe.

4. Cursa cu comori

Pentru acest joc vei avea nevoie sa jucati intr-un spatiu natural destul de mare, care sa permita si mersul pe trotineta in voie. Cel mai potrivit va fi un parc cu multe alei. Va trebui sa ascunzi, inainte de cursa, diferite obiecte prin parc, apoi sa desenezi o harta orientativa pentru ca cei mici sa le gaseasca. Poti ascunde jucarii, bomboane, fructe, miniaturi, nasturi, etc. Obiectivul cursei este gasirea cat mai multor obiecte in 20-30 de minute.

Alternativ, „comorile” pot fi elemente pe care le gasim natural intr-un parc – o floare albastra, o frunza foarte mare, un musuroi de furnici, un anumit tip de copac etc.

 

Sursa Imagine Janvon Huang / Unsplash

Te-ar mai putea interesa si....

6 pisici celebre create de Disney Animation

6 pisici celebre create de Disney Animation

Nu avem nevoie de o zi speciala pentru a onora pisicile si bucuria pe care o aduc in fiecare zi in vietile noastre. O putem face oricand, iar trecerea in revista a celor mai iubite pisic create de Disney Animation poate fi o cale de a le sarbatori. De ce? Pentru ca...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]