Cinci lucruri pe care nu le-ai aflat încă despre izolația de celuloză

de | iun. 12, 2021 | Home & Deco

Dacă încă nu ai știut, izolarea tavanului, a acoperișului ori mansardei casei tale îți poate reduce cheltuielile de energie cu pâna la 40%, te ajută să crești confortul întregii familii (atât termic cât și fonic) și te protejează de dăunători.

Iată de ce celuloza ar trebui să fie prima ta opțiune când trebuie să te decizi asupra materialului termoizolant folosit pentru această parte a casei:

1. Siguranță în etapa de instalare și în anii următori

Izolația de celuloză este adesea instalată în pereții interiori pentru a face casele mai liniștite (grație beneficiilor acustice) și mai sigure la foc. Izolarea iritantă a celulozei nu necesită îmbrăcăminte de protecție specială în timpul instalării. Multe produse de izolare a celulozei au fost testate pentru emisiile de COV (Compuși organici volatili) și s-au dovedit a fi surse reduse de COV.

2. Case cu amprentă scăzută de carbon

Puțini români știu, însă vom fi obligați să reducem amprenta noastră de carbon, ca și proprietari de case, în anii ce vin. Pe lângă izolarea pereților exteriori și alegerea unor uși/ferestre performanțe, va trebui să investim și în izolarea podului ori a mansardei. Cum facem acest lucru? Tot cu izolația de celuloză. În multe cazuri aceasta se poate adăuga pereților cu izolație existentă, dar inadecvată.

Noi cercetări privind utilizarea construcțiilor din lemn și a produselor de izolare cu celulozei, în case, arată că acestea scad amprenta de carbon a caselor și le face capabile să sechestreze carbonul pentru toată durata de viață a locuinţei. Lemnul bogat în carbon și fibrele de celuloză rămân înăuntrul casei ani de zile împiedicând efectiv carbonul să scape în mediu.

Folosind produse din lemn și izolație de celuloză naturală, se reduce amprenta de carbon a locuințelor prin sechestrarea carbonului. Comisia Europeană a recunoscut acest lucru încă din 2003, prin programele sale de mediu.

izolatii celuloza

3. Performanță termică greu de egalat

Performanța termică a celulozei suflate/pulverizate se compară favorabil cu alte tipuri de izolație. Valoarea R (izolația) pentru celuloză cu umplutură liberă depășind adesea valorile pentru vată minerală/ de sticlă. Pentru rezultate optime, trebuie analizată și calitatea anvelopării clădirii (față de infiltrarea aerului), fluxurile de aer de convecție și punțile termice.

Celuloza se potrivește foarte bine în jurul articolelor din pereți, cum ar fi conductele și cablurile, lăsând puține buzunare de aer ce să reducă eficiența generală a peretelui. De asemenea, aceasta etanșează pereții de infiltrarea aerului, oferind în același timp densitatea potrivită pentru a limita convecția.  Studiile au arătat că celuloza este cu 20-30% mai bună la reducerea energiei utilizate pentru încălzire decât fibra de sticlă.

4. Izolație fonică

Reducerea zgomotului se realizează în trei moduri cu celuloza. Primul este că celuloza umple complet cavitățile lăsând puține buzunare de aer prin care sunetul să circule. Al doilea este capacitatea materialelor de celuloză de a capta aerul. Diferența semnificativă dintre reducerea zgomotului folosind celuloză / fibra de sticlă este densitatea acestora. Celuloza este de aproximativ trei ori mai densă decât fibra de sticlă. Acest lucru ajută la amortizarea sunetului prin pereți și între nivelurile unei locuințe.

5. Montaj rapid și curat

Celuloza se instalează foarte repede și foarte facil. Se folosesc utilaje ce pompează materialul din exterior (din afara casei), fără a se crea deșeuri de vreun fel. Totul este curat, iar pentru o casă obișnuită izolarea podului cu celuloză durează doar câteva ore.

Cere acum o ofertă de preț pentru izolarea casei cu celuloză și bucură-te de toate aceste avantaje alături de familia ta – intră acum pe site-ul Izolațiinaturale.ro!

Te-ar mai putea interesa si....

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

Amplasarea gradinii din fata casei poate fi un element important pentru aspectul exterior al acesteia, dar poate deveni, de asemenea, un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Iata cateva idei de amenajare a gradinii din fata casei:...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.954)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]