Dacă încă nu ai știut, izolarea tavanului, a acoperișului ori mansardei casei tale îți poate reduce cheltuielile de energie cu pâna la 40%, te ajută să crești confortul întregii familii (atât termic cât și fonic) și te protejează de dăunători.
Iată de ce celuloza ar trebui să fie prima ta opțiune când trebuie să te decizi asupra materialului termoizolant folosit pentru această parte a casei:
1. Siguranță în etapa de instalare și în anii următori
Izolația de celuloză este adesea instalată în pereții interiori pentru a face casele mai liniștite (grație beneficiilor acustice) și mai sigure la foc. Izolarea iritantă a celulozei nu necesită îmbrăcăminte de protecție specială în timpul instalării. Multe produse de izolare a celulozei au fost testate pentru emisiile de COV (Compuși organici volatili) și s-au dovedit a fi surse reduse de COV.
2. Case cu amprentă scăzută de carbon
Puțini români știu, însă vom fi obligați să reducem amprenta noastră de carbon, ca și proprietari de case, în anii ce vin. Pe lângă izolarea pereților exteriori și alegerea unor uși/ferestre performanțe, va trebui să investim și în izolarea podului ori a mansardei. Cum facem acest lucru? Tot cu izolația de celuloză. În multe cazuri aceasta se poate adăuga pereților cu izolație existentă, dar inadecvată.
Noi cercetări privind utilizarea construcțiilor din lemn și a produselor de izolare cu celulozei, în case, arată că acestea scad amprenta de carbon a caselor și le face capabile să sechestreze carbonul pentru toată durata de viață a locuinţei. Lemnul bogat în carbon și fibrele de celuloză rămân înăuntrul casei ani de zile împiedicând efectiv carbonul să scape în mediu.
Folosind produse din lemn și izolație de celuloză naturală, se reduce amprenta de carbon a locuințelor prin sechestrarea carbonului. Comisia Europeană a recunoscut acest lucru încă din 2003, prin programele sale de mediu.
3. Performanță termică greu de egalat
Performanța termică a celulozei suflate/pulverizate se compară favorabil cu alte tipuri de izolație. Valoarea R (izolația) pentru celuloză cu umplutură liberă depășind adesea valorile pentru vată minerală/ de sticlă. Pentru rezultate optime, trebuie analizată și calitatea anvelopării clădirii (față de infiltrarea aerului), fluxurile de aer de convecție și punțile termice.
Celuloza se potrivește foarte bine în jurul articolelor din pereți, cum ar fi conductele și cablurile, lăsând puține buzunare de aer ce să reducă eficiența generală a peretelui. De asemenea, aceasta etanșează pereții de infiltrarea aerului, oferind în același timp densitatea potrivită pentru a limita convecția. Studiile au arătat că celuloza este cu 20-30% mai bună la reducerea energiei utilizate pentru încălzire decât fibra de sticlă.
4. Izolație fonică
Reducerea zgomotului se realizează în trei moduri cu celuloza. Primul este că celuloza umple complet cavitățile lăsând puține buzunare de aer prin care sunetul să circule. Al doilea este capacitatea materialelor de celuloză de a capta aerul. Diferența semnificativă dintre reducerea zgomotului folosind celuloză / fibra de sticlă este densitatea acestora. Celuloza este de aproximativ trei ori mai densă decât fibra de sticlă. Acest lucru ajută la amortizarea sunetului prin pereți și între nivelurile unei locuințe.
5. Montaj rapid și curat
Celuloza se instalează foarte repede și foarte facil. Se folosesc utilaje ce pompează materialul din exterior (din afara casei), fără a se crea deșeuri de vreun fel. Totul este curat, iar pentru o casă obișnuită izolarea podului cu celuloză durează doar câteva ore.
Comentarii Recente