Anumite evenimente si acte de viata necesita apelarea la un birou notarial. Notarul este un ofiter public si ministerial, legat de secretul profesional, al carui rol principal este redactarea actelor juridice. De asemenea, el poate oferi sfaturi specifice persoanelor care apeleaza la serviciile sale in diverse situatii. De asemenea, este implicat in autentificarea anumitor contracte, de cele mai multe ori contracte sindicale, acte de vanzare etc. Programarile la un notar pot fi gratuite; clientul trebuie sa plateasca doar pentru serviciile oferite dupa programare. Prin urmare, serviciile notarilor sunt variate: mai multe motive pot determina o persoana sa vada un notar.

Iata trei motive bune care necesita cu siguranta sa iti programezi o intalnire cu un notar.

Rolul principal al notarului este, fara indoiala, rolul de consilier, si anume:

  • privind dreptul familiei (donatii – donatii-actiuni – contracte matrimoniale – mostenire, adoptie, despartiri, divorturi etc.),
  • privind gestionarea activelor (investitii, achizitii de bunuri imobile noi sau vechi, avantaje sau dezavantaje fiscale etc.)
  • privind dreptul societatilor comerciale,
  • uneori un rol de mediator.

Pentru tranzactii imobiliare

Vanzarea de bunuri imobiliare sau cumpararea de bunuri imobile necesita in mod imperativ biroul notarului daca se doreste acest lucru in conformitate cu regulile si legile convenite. Datorita notarului, beneficiezi de securitate juridica.

Intr-adevar, o achizitie imobiliara este posibila numai daca un contract exista sub forma unui act autentic. Acest lucru trebuie facut de un notar. Interventia unui notar in cumpararea de bunuri imobiliare sau vanzarea de bunuri imobile are multe avantaje.

Notarul are datoria de a consilia, in cazul unei achizitii, atat pentru cumparator, cat si pentru vanzator.

Vanzarea de bunuri imobiliare face posibila, printre altele, asigurarea securitatii cumpararii/vanzarii sale prin furnizarea de informatii importante in timpul actului. Interventia notarilor permite sa ai cu certitudine data tranzactiei. Notarii permit cumparatorului sa aiba, de asemenea, certitudinea insusirii bunurilor sale. Sunt o modalitate sigura de a evita escrocheriile.

Pentru toate donatiile si mostenirile tale

Mostenirile si donatiile creeaza cel mai adesea o problema atunci cand nu se face nicio indicatie in legatura cu aceasta. Pentru liniste si evitarea oricaror tensiuni in viitor, ajutorul unui birou notarial este, prin urmare, fundamental, deoarece el cunoaste valoarea imobilelor pe piata imobiliara si cea a mostenirii.

A vedea un notar cat mai curand posibil ar fi, asadar, o idee inteleapta pentru impartirea mostenirii si pentru donatiile tale.

Pentru facilitarea gestionarii activelor

Gestionarea unei mosii este destul de dificila pentru o persoana. Notarul, in virtutea pregatirii sale, are abilitatile necesare pentru a te ajuta la un management excelent. Indiferent daca este vorba de o investitie pe piata bursiera sau de asigurari de viata, oferirea serviciilor unui notar iti va facilita gestionarea activelor, oferindu-ti sfaturi juridice solide.

Poti citi mai multe informatii despre serviciile oferite de birou notarial aici.