Tichetele de cresa sunt poate cea mai bun metoda prin care angajatorul isi rasplateste o angajata, o tanara mama care nu ramane in concediul de maternitate, care dureaza doi ani sau trei in cazul copiilor cu handicap. Asta pentru ca folosind aceste bonuri, mama poate cumpara ceea ce are nevoie pentru copil. Pentru a beneficia de tichetele de cresa, mama trebuie sa depuna o serie de documente.

Lista documentelor necesare pentru acordarea tichetelor de cresa

  1. Cererea pentru acordarea tichetelor de cresa .
  2. Actul eliberat de cresa sau de unitatea educationala la care este inscris copilul.
  3. Declaratie pe proprie raspundere ca celalalt parinte nu beneficiaza deja de tichetele de cresa.
  4. Declaratie pe proprie raspundere ca celalalte parinte nu beneficiaza de concediu de maternitate sau de indemnizatie care se acorda pentru cresterea copilului pana la doi ani.
  5. Alte documente solicitate de angajator, in functie de regulamentul intern al societatii pe care o conduce.
Un copil de cresa va putea beneficia de un ajutor pentru ingrijire datorita bonurilor de cresa

Un copil de cresa va putea beneficia de un ajutor pentru ingrijire datorita bonurilor de cresa

Acestea de mai sus sunt cele mai importante documente de care ai nevoie pentru a beneficia de tichetele de cresa. Totodata, angajatorul mai poate solicita si alte documente, in functie de regulamentul de ordine interioara al societatii la care este angajat parintele.

Valoarea tichetelor de cresa este in acest moment de 440 lei si, pe langa acest bonus, parintele care se intoarce la munca beneficiaza si salariu. Astfel, in loc sa ramana in concediu de maternitate si sa incaseze doar indemnizatia de crestere a copilului, multi parinti prefera sa se intoarca la serviciu si sa isi inscrie copilul la o unitate educationala, beneficiind astfel de tichetele de cresa.

In cazul in care angajatorul ofera astfel de bonusuri salariale angajatilor, va beneficia de anumite facilitati fiscale conform Codului Fiscal. Totusi, angajatorii nu sunt obligati sa ofere salariatilor un astfel de bonus avand in vedere ca absolut toate cheltuielile sunt suportare de angajator.