Daca nu ai timp sa mergi la sala sau nu iti permiti sa platesti abonamentul, nu este nicio problema, deoarece te poti antrena fara probleme si acasa. In ultima perioada fitness-ul online a devenit extrem de popular asa ca, daca esti genul care renunta fara sustinere, afla ca nu trebuie sa treci prin asa ceva. Cursurile online de fitness sunt mai ieftine sau chiar gratuite si vei avea, de multe ori, sustinerea unui antrenor si unui grup de pasionati de fitness ca si tine. Important este sa ai un dram de vointa, astfel incat sa nu renunti dupa primele doua zile.

Exercitiile pe care le poti face acasa sunt de multe feluri. Este necesar sa incerci mai multe tipuri astfel incat sa iti dai seama cu ce rezonezi, deoarece cu acele exercitii iti va fi usor sa ramai consecvent si, intr-un final, sa obtii rezultatele dorite. Pentru a avea un start cat mai bun, citeste mai jos despre cateva exercitii pe care le poti incerca in confortul propriului camin. Acest exercitii clasice sunt populare deoarece ofera rezultate – pur si simplu, functioneaza daca te antrenezi regulat.

1. Exercitii cu greutati

Exista o gama larga de exercitii cu greutati pe care le poti face acasa chiar daca ai o singura greutate fitness. La o simpla cautare pe internet vei gasi o multime de sugestii de exercitii cu greutati. Nu trebuie sa te bazezi doar pe gantere, desigur, ci le poti adauga exercitiilor cu propria greutate corporala pentru un plus de dificultate. Evita, de asemenea, sa ridici greutati foarte mari daca esti acasa, fara supervizarea cuiva, deoarece s-ar putea sa te expui accidentarilor.

2. Genuflexiuni

In ciuda a ceea ce cred unii, genuflexiunile sunt un exercitiu foarte util si nu cauzeaza probleme nici in zona spatelui nici genunchilor. Dimpotriva, genuflexiunile te ajuta sa iti intaresti atat muschii picioarelor cat si fesierii si muschii zonei core. Mai mult, iti pot oferi un antrenament cardio usor, fara impact asupra articulatiilor. De asemenea, genuflexiunile sunt un exercitiu rapid – 30 de genuflexiuni dureaza 2 minute, iar beneficiile sunt vizibile rapid daca faci genuflexiuni zilnic.

Pentru a te asigura ca le faci corect, informeaza-te online, deoarece sigur vei gasi explicatii foarte detaliate. In plus, vei descoperi ca exista diferite tipuri de genuflexiuni.

3. Exercitii cu aparate si accesorii fitness

Daca iti doresti un aparat fitness ai o multime de optiuni, iar gama de preturi este atat de variata incat, practic, oricine isi poate permite un accesoriu fitness fara eforturi financiare prea mari. Fie ca este vorba de o banda de alergat, o bicicleta fitness, un aparat multifunctional sau un set de benzi elastice, sigur vei gasi ceva pe placul tau.

Desigur, si in cazul acestora, succesul tau va depinde de executia corecta a exercitiilor. De aceea este intotdeauna important sa te informezi de la antrenori acreditati si, daca ai probleme de sanatate, sa ceri sfatul medicului inainte de a incepe orice antrenament.

Photo by cottonbro / Pexels