superklima_4Daca ti-ai propus ca in acest an sa investesti intr-un aparat de aer conditionat, atunci inca la acest moment poti sa fii sigur ca nu ai ratat startul. Cand spun startul, ma refer la a fi printre cei care achizitioneaza aparatura pentru aer conditionat inca inainte de a incepe febra instalarilor si desigur inainte ce vremea caniculei sa se fi instalat deja.

Particularitatile pentru care trebuie sa acorzi cea mai mare atentie in alegerea sistemului de climatizare este domeniul, mai precis locatia, pentru care vrei sa asiguri o ambientare confortabila, de lunga durata si cu economie de resurse in utilizare. Este vorba despre un spatiu rezidential sau unul comercial? Spatiile difera chiar in acelasi imobil de la o camera la alta in functie de pozitionarea lor fata de punctele cardinale, ca sa nu mai vorbim despre spatii care sunt destinate altor activitati decat cele locative. Traficul in spatiile climatizabile este si el un factor de luat in calcul atunci cand se emite necesitatea montajului unui sistem pentru aer conditioant. Acasa, unde o familie cu 4 persoane poate sa fie multumita cu un aparat de aer conditionat multisplit, nu este totuna cu locatia unei sali cu birouri unde angajatii lucreaza fiecare la cate un computer, iar numarul lor poate depasi 10 persoane cu usurinta.

Daca nu vrei sa ai niciun fel de dubiu in privinta alegerii combinatiei de aparate pentru aer conditionat in oricare dintre spatiile amintite, atunci cel mai usor este sa ceri ajutor specializat. Nu oriunde, nu de la prieteni care ar putea sa-ti spuna ca se pricep, ci direct la o firma profesionista care exact in acest domeniu al climatizarii are competenta. Poti sa transmiti direct prin telefon sau e-mail situatia faptica a spatiului pe care il detii si pentru care soliciti consultata in privinta dimensionarii aparaturii de aer conditionat, dar la fel de bine daca vrei sa fii si mai sigur poti solicita prezenta unui tehnician impreuna cu care vei intocmi exact lista de echipamente de climatizare de care ai nevoie.

Cu cat vei oferi mai multe detalii despre cum vor fi utilizate spatiile imobilului, eventual alocand o marja pozitiva prin care prevezi un plus de putere pentru unele dintre aparate, cu atat calitatea ambientarii va fi mai apropiata de necesitatile tale. Nu uita ca un echipament de aer conditionat de 9000 btu poate climatiza in conditii optime spatii cu dimensiuni reduse, in timp ce un sistem de aer conditionat 12000 btu este capabil in conditii optime de localizare cardinala si in urma unei instalari profesioniste sa acopere suprafete de pana la 30 m2. Prin urmare investeste inteligent chiar si atunci cand doresti instalarea unui sigur sistem de climatizare si vei ramane suprins de logevitatea functionarii aparatului si de calitatea locuirii in aceste conditii.