culori de ulei

Indiferent de faptul ca suntem un pictor amator si ca practicam pictura doar ca pe un hobby pe care il vedem foarte relaxant sau ca sunt un artist desavarsit, exista mai multe tipuri de culori care pot realiza un tablou. Printre aceste tipuri de culori se numara urmatoarele: culori acrilice, culori de ulei, culori tempera si culori de acuarele. In continuare in acest articol am sa va vorbesc despre culorile de ulei, iar daca veti dori sa realizati un tablou cu culori de ulei, trebuie sa aveti grija si de cateva sfaturi despre utilizarea acestor tipuri de culori pe care am sa vi le prezint mai jos.

Culori de ulei

Atunci cand utilizam culorile de ulei, este indicat ca sa ne punem pe paleta doar culorile care credem ca avem nevoie pentru realizarea tabloului. De asemenea este recomandat sa asezam culorile inchise intr-o parte iar cele deschise in alta parte iar intre acestea sa avem loc sa facem diferite combinatii de culori. Inainte de a incepe desenul, mai ales pentru incepatori este recomandata sa realizam cu creionul subiectul tabloului deoarece in acest fel ne putem usura munca foarte mult, desi pictorii cu experienta realizeaza acest lucru direct cu pensula. O data ce am terminat de realizat subiectul tabloului ne putem da la pictarea acestuia cu culori de ulei.

Atunci cand realizam picturi cu ajutorul culorilor de ulei, chiar daca gresim, acestea pot fi eliminate cu o bucata de carpa inmuiata in terebentina, iar mai apoi vom putea sa repictam zona care a fost gresita. Este recomandat ca atunci cand incepem sa pictam un tablou cu culori de ulei, pictura acestuia sa se inceapa cu culori deschise deoarece daca se greseste vor fi mai usor de indepartat. Daca pictura se va realiza cu culori inchise si se va gresi, acestea vor fi mai greu de indepartat deoarece sunt mai opace in cazul in care dorim sa aducem corecturi si sa refacem o anumita suprafata a picturii.

Uscarea picturilor realizate cu culori de ulei

Uscarea tablourilor realizate cu culori de ulei este un proces care dureaza foarte mult, deci atunci cand dorim sa realizam un tablou cu culori de ulei nu este nici o graba si il vom putea realiza in timp. Este recomandat ca atunci cand realizam un tablou cu culori de ulei, acesta sa se usuce la lumina soarelui, sa beneficieze cat mai mult de lumina naturala, deoarece daca tablourile sunt lasate la intuneric, culorile acestuia pot sa se ingalbeneasca foarte mult. De aceea este recomandat sa avem grija la locul in care realizam pictura, pentru a putea evita ingalbenirea culorilor.