De ce e mai bine sa ridici greutati mici

de | mai 5, 2021 | Fitness

Majoritatea oamenilor asociaza greutatile fitness cu culturismul si persoane care ridica greutati imense pentru a-si creste permanent forta fizica si musculatura deja foarte dezvoltata. La orice sala de fitness vei intalni oameni ce ridica greutati foarte mari insa realitatea este ca nu este nevoie sa faci si tu acelasi lucru pentru a vedea schimbari reale.

De fapt, cercetarile recente in domeniu arata ca poti castiga masa musculara si forta fizica ridicand greutati mici, la fel de bine daca ai ridica greutati mari. Intr-o cercetare de la universitatea McMaster din Canada, cercetatorii au studiat 49 de subiecti care s-au antrenat timp de 12 saptamani. Jumatate dintre acestia au ridicat greutati mari, iar cealalta jumatate au ridicat greutati mici.

Cercetatorii au concluzionat ca ambele grupuri si-au dezvoltat musculatura si si-au imbunatatit forta fizica in mod similar. Cheia a fost ca fiecare grup sa faca suficiente repetari ale unui exercitiu, adica pana in momentul cand au simtit ca nu mai pot ridica inca o data greutatea cu care lucrau.

Dar exista si alte beneficii ale ridicarii de greutati fitness mici, pe langa dezvoltarea musculaturii. Iata care sunt cele mai impresionante dintre aceste beneficii:

  1. Vei avea oase mai puternice

Bineinteles, ridicarea greutatilor este benefica pentru musculatura, insa te ajuta si sa iti mentii o densitate buna a oaselor. Atunci cand folosesti o greutate fitness, aceasta pune presiune asupra oaselor, iar ele devin mai puternice pentru a suporta stresul suplimentar.

De aceea, este recomandata ridicarea de greutati mai ales pe masura ce inaintam in varsta, cand oasele noastre devin mai fragile. Insa nu trebuie sa asteptam, deoarece ridicarea de greutati cat suntem tineri ne poate proteja de fracturi si osteoporoza pe parcurs ce imbatranim.

  1. Iti vei imbunatati performanța

Chiar daca intelepciunea populara ne spune ca, pentru a excela la o activitate, trebuie sa o repetam in mod consecvent, adevărul este usor mai complex. Cei care practica un anumit sport isi pot imbunatati performanta participand la alte activitati sportive – spre exemplu, alergatorii – si nu numai – pot deveni mai rapizi daca ridica greutati, dar si mai rezistenti si mai putin expusi accidentarilor.

  1. Vei avea o stare de spirit mai buna

Pe langa beneficiile pe care ridicarea de greutati o are asupra musculaturii si oaselor, aceasta activitate va avea un impact pozitiv asupra ta inclusiv la nivel mental si emotional. Daca faci sport in mod regulat, sigur esti familiarizat cu faptul ca efortul fizic te ajuta sa diminuezi stresul. Totodata miscarea te poate ajuta sa lupti impotriva anxietatii si depresiei, afectiuni din ce in ce mai frecvente in ziua de azi.

  1. Vei avea muschi mai puternici și mai tonifiati

Unul dintre cele mai dorite avantaje ale lucrului cu greutati mici este tonifierea si imbunatatirea rezistentei musculare. De asemenea, nu este necesar nici sa faci miscari foarte largi, mai ales daca articulatiile nu iti permit – spre exemplu, chiar daca suna usor, o semi-fandare cu gantere de 1 kg tot iti va oferi beneficii.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]