CU CE ALTE DENUMIRI SE CUNOȘTE ALOE?

de | apr. 15, 2021 | Sanatate

Aloe africana, Aloe arborescens, Aloe barbadensis, Aloe Capensis, Aloe ferox, Aloe frutescens, Aloe Gel, Aloe indica, Aloe Latex, Aloe Leaf Gel, Aloe natalenis, Aloe Perfoliata, Aloe perryi, Aloe spicata, Aloe supralaevis, Aloe ucriae, Aloe Vera Barbenoids, Aloe Vera Gel, Aloe vera, Aloe, Aloès, Aloès de Curaçao, Aloès des Barbades, Aloès du Cap, Aloès Vrai, Aloès Vulgaire, Arborescens natalenis, Barbados Aloe, Burn Plant, Cape Aloe, Chritkumari, Curacao Aloe, Elephant’s Gall, Gel de la Feuille d’Aloès, Ghee-Kunwar, Ghi-Kuvar, Ghrita-Kumari, Gvar Patha, Hsiang-Dan, Indian Aloe, Jafarabad Aloe, Kanya, Kidachi Aloe, Kumari, Latex d’Aloès, Lily of the Deșert, Lu-Hui, Planta minune, Planta nemuririi, Planta de imortalitate, Planta de la Peau, Planta de premieri Secours, Planta miracolă, Plantes des Brûlures, Sábila.

CE ESTE ALOE?

Aloe este o plantă asemănătoare cactusului care crește în climă caldă și uscată. În Statele Unite, aloe este cultivată în Florida, Texas și Arizona. Aloe produce două substanțe, gel și latex, care sunt utilizate pentru medicamente. Gelul de aloe este substanța limpede, asemănătoare jeleului, găsită în partea interioară a frunzei plantei de aloe. Latexul de aloe provine chiar de sub pielea plantei și are culoarea galbenă. Unele produse din aloe sunt fabricate din toată frunza zdrobită, deci conțin atât gel, cât și latex. Aloe menționată în Biblie este un lemn parfumat fără legătură folosit ca tămâie.

Medicamentele cu aloe pot fi administrate pe cale orală sau aplicate pe piele. Oamenii iau gel de aloe pe cale orală pentru scăderea în greutate, diabet, hepatită, boli inflamatorii intestinale, osteoartrita, ulcere gastrice, astm, răni ale pielii legate de radiații, febră, mâncărime și inflamații și ca tonic general. O substanță chimică din aloe numită acemannan este administrată pe cale orală pentru HIV / SIDA. Extractul de aloe este utilizat pentru colesterolul ridicat.

Latexul de aloe este luat pe cale orală, în principal ca un laxativ pentru constipație. Este, de asemenea, utilizat pentru convulsii, astm, răceli, sângerări, lipsa unei perioade menstruale, umflarea colonului (colită), depresie, diabet, afecțiuni oculare care provoacă orbire (glaucom), scleroză multiplă, hemoroizi, vene varicoase, inflamații articulare , osteoartrita și probleme de vedere. Frunzele proaspete de aloe sunt luate pe cale orală pentru cancer.

Oamenii aplică gel de aloe pe piele pentru acnee, o afecțiune inflamatorie a pielii numită lichen plan, inflamație în gură, gură arsă, leziuni ale pielii induse de radiații, placă dentară, erupție pe scutec, degerături, boli ale gingiilor, escare, scabie, mătreață, rană vindecarea, hemoroizii și durerea după intervenția chirurgicală pentru a elimina hemoroizii interni, osteoartrita, inflamația și ca antiseptic. Extractul de aloe și gelul de aloe sunt, de asemenea, aplicate pe piele pentru herpes genital, piele solzoasă și mâncărime, arsuri, arsuri solare și piele uscată. Extractul de aloe se aplică pe piele ca un agent de respingere a insectelor. Sucul de frunze de Aloe se aplică pe piele pentru fisuri anale. O substanță chimică din aloe numită acemannan este aplicată pe piele pentru orificii uscate în gură și afte.

ESTE EFICIENT ALOE?

Există unele dovezi științifice că gelul de aloe ar putea ajuta atunci când este utilizat pe piele pentru a reduce durerea și umflarea arsurilor, pentru a accelera vindecarea arsurilor și pentru răni ale pielii, psoriazis și degerături.

Nu există suficiente informații pentru a ști dacă gelul de aloe este eficient pentru celelalte afecțiuni pentru care oamenii îl utilizează, inclusiv: artrită, febră, mâncărime, ulcere gastrice, diabet și astm.

POSIBIL DE EFICIENT PENTRU …

Acnee. Cercetările sugerează că aplicarea unui gel de aloe dimineața și seara, pe lângă un medicament anti-acnee pe bază de rețetă, îmbunătățește acneea cu aproximativ 35% atât la copii, cât și la adulți.

Arsuri. Aplicarea gelului de aloe pe piele pare să îmbunătățească vindecarea arsurilor. De asemenea, aplicarea cremei care conține aloe pe piele de două ori pe zi pare să îmbunătățească mâncărimea și să reducă culegerea pielii în comparație cu aplicarea medicamentelor cu corticosteroizi la persoanele cu arsuri chimice. Nu este clar dacă aloe reduce timpul de vindecare în comparație cu aplicarea antibioticelor. Unele cercetări arată că aplicarea cremei de aloe reduce timpul de vindecare și dimensiunea plăgii în comparație cu aplicarea antibioticelor la persoanele cu arsuri de gradul I sau II. Dar alte cercetări timpurii sugerează că aplicarea zilnică de aloe proaspătă sau extract de aloe nu este mai eficientă decât tratamentele cu antibiotice pentru reducerea rănilor sau îmbunătățirea vindecării la persoanele cu arsuri de gradul I sau II.

Constipație. Luarea de latex de aloe pe cale orală poate reduce constipația și poate provoca, de asemenea, diaree.

Herpes genital. Dovezile arată că aplicarea unui extract de aloe 0,5% cremă de trei ori pe zi crește ratele de vindecare la bărbații cu herpes genital.

Erupții cutanate mâncărime pe piele sau gură (lichen plan). Cercetările arată că utilizarea unei ape de gură care conține gel de aloe de trei ori pe zi timp de 12 săptămâni sau aplicarea unui gel care conține gel de aloe de două ori pe zi timp de 8 săptămâni poate reduce durerea asociată cu erupții cutanate mâncărime în gură. Alte cercetări arată că utilizarea unei ape de gură care conține aloe de patru ori pe zi timp de o lună sau aplicarea unui gel de aloe de trei ori pe zi timp de 2 luni reduce durerea și crește vindecarea în mod similar cu corticosteroidul triamcinolon acetonid la persoanele cu erupții cutanate mâncărime în gură.

O afecțiune a gurii numită fibroză submucoasă orală. Cercetările timpurii sugerează că aplicarea gelului de aloe (Sheetal lab Surat) pe fiecare parte a căptușelii interioare a obrajilor de trei ori pe zi timp de 3 luni îmbunătățește arderea, capacitatea de a deschide gura și flexibilitatea obrazului la persoanele cu o afecțiune a gurii numită submucoasă orală. fibroză. Alte cercetări sugerează că aplicarea gelului de aloe de două ori pe zi timp de până la 6 luni împreună cu alte tratamente poate reduce arderea și îmbunătăți mișcarea gurii.

Psoriazis. Aplicarea unei creme care conține 0,5% extract de aloe timp de 4 săptămâni pare să reducă plăcile pielii. De asemenea, aplicarea cremei care conține gel de aloe pare să scadă severitatea psoriazisului mai bine decât corticosteroidul triamcinolon. Dar utilizarea unui gel de aloe nu pare să îmbunătățească alte simptome asociate cu psoriazisul, inclusiv roșeața pielii.

Pierdere în greutate. Cercetările sugerează că administrarea unui produs specific de aloe (complexul Aloe QDM, Univera Inc., Seoul, Coreea de Sud) care conține 147 mg de gel de aloe de două ori pe zi timp de 8 săptămâni reduce greutatea corporală și masa de grăsime la persoanele supraponderale sau obeze cu diabet sau prediabet.

POSIBIL DE INEFICIENT PENTRU …

Sindromul gurii arse. Aplicarea gelului de aloe pe zonele dureroase de pe limbă de trei ori pe zi înainte de a purta un protector pentru limbă timp de 12 săptămâni nu pare să amelioreze durerea sau să reducă simptomele la persoanele cu sindrom de gură arsură.

HIV / SIDA. Cercetările timpurii sugerează că administrarea a 400 mg dintr-o substanță chimică care provine din aloe de patru ori pe zi nu îmbunătățește funcția imunitară la persoanele cu virusul imunodeficienței umane (HIV). De asemenea, consumul de 30-40 ml de aloe gruel nu îmbunătățește funcția imunitară la persoanele cu HIV în comparație cu terapia antiretrovirală.

Afectarea pielii cauzată de radioterapia pentru cancer. Majoritatea cercetărilor arată că aplicarea gelului de aloe pe piele în timpul și după tratamentul cu radiații nu reduce deteriorarea pielii cauzată de radiații, deși ar putea întârzia apariția leziunilor pielii. Unele cercetări timpurii sugerează că aplicarea unui produs specific de cremă (Radioskin 2, Herbalab di Perazza Massimiliano Company) pe piele de două până la trei ori pe zi cu cel puțin 3 ore înainte și după tratamentul cu radiații de la 15 zile înainte de începerea tratamentului până la o lună după, împreună cu un alt produs crem specific (Radioskin 1, Herbalab di Perazza Massimiliano Company), ar putea îmbunătăți hidratarea pielii și reduce leziunile pielii cauzate de radioterapia la persoanele cu cancer de sân. Dar nu este clar dacă efectele acestor creme sunt legate de aloe sau alte ingrediente din creme.

Dovezi insuficiente pentru a evalua eficacitatea pentru ...

Soclu uscat (osteită alveolară). Cercetările arată că aplicarea unui produs specific (plasture SaliCept) care conține acemannan, o substanță chimică din aloe, pe orificiul dentar al persoanelor cu orificii uscate după tratament standard, reduce durerea și îmbunătățește simptomele mai mult decât tratamentul standard singur.

Fisuri anale. Cercetările timpurii sugerează că aplicarea unei creme de aloe (Zarban Phyto-Pharmaceutical Co, Iran) de trei ori pe zi timp de cel puțin 3 săptămâni, împreună cu o baie de șezut de trei ori pe zi, folosind un laxativ și consumând o dietă completă cu fibre, îmbunătățește durerea, vindecarea rănilor și sângerări la persoanele cu fisuri anale.

Cancer. Cercetările timpurii sugerează că, atunci când se administrează cu chimioterapie standard, trei doze zilnice dintr-un amestec care conține frunze proaspete de aloe și miere dizolvată în alcool crește numărul pacienților cu cancer pulmonar care sunt capabili să se vindece complet, parțial sau să mențină controlul bolii lor atunci când comparativ doar cu chimioterapia singură. Cu toate acestea, administrarea de aloe nu pare să fie legată de un risc mai mic de a face cancer pulmonar.

Aftele de bile. Cercetările timpurii sugerează că utilizarea unui pansament care conține acemannan, o substanță chimică care provine din aloe, scurtează timpul necesar vindecării aftelor. De asemenea, aplicarea unui gel care conține acemannan poate reduce dimensiunea ulcerului la unii pacienți. Dar utilizarea corticosteroidului triamcinolon acetonidă pare să funcționeze mai bine. Alte cercetări sugerează că aplicarea unui gel care conține aloe nu pare să crească durata de timp dintre afte.

Placă dentară. Unele cercetări timpurii sugerează că utilizarea unei paste de dinți care conține aloe zilnic timp de 24 de săptămâni reduce placa. Alte cercetări care au evaluat o pastă de dinți specifică care conțin aloe (Forever Bright, Forever Living Products) a constatat că este comparabilă cu o pastă de dinți care conține fluor la reducerea plăcii.

Diabet. Există informații contradictorii despre dacă aloe poate reduce glicemia la persoanele cu diabet zaharat. Unele studii indică faptul că administrarea de gel de aloe pe cale orală poate reduce glicemia la persoanele cu diabet de tip 2. Dar un alt studiu nu a arătat același beneficiu. De asemenea, alte cercetări sugerează că administrarea unui produs specific de gel de aloe (complexul Aloe QDM, Univera Inc., Seoul, Coreea de Sud) de două ori pe zi timp de 8 săptămâni nu afectează glicemia la pacienții cu diabet sau prediabet.

Roseata de la scutec. Cercetările timpurii sugerează că aplicarea unei creme care conține gel de aloe și ulei de măsline de trei ori pe zi timp de 10 zile reduce severitatea erupției cutanate la scutec la copiii cu vârsta mai mică de 3 ani.

Piele uscata. Cercetările timpurii sugerează că aplicarea unei creme care conține extract de aloe pe piele timp de 2 săptămâni crește cantitatea de apă în exteriorul pielii, dar nu și pe straturile interioare. Alte cercetări sugerează că purtarea mănușilor acoperite cu aloe îmbunătățește simptomele pielii uscate la femei. Cu toate acestea, nu este clar dacă beneficiile au fost generate de aloe sau mănuși.

Degerături. Când este aplicat pe piele, gelul de aloe pare să ajute pielea să supraviețuiască rănirii degerăturilor.

Infecție gingivală. Unele cercetări arată că utilizarea unei paste de dinți specifice care conține aloe (Forever Bright, Forever Living Products) este comparabilă cu o pastă de dinți care conține fluor la reducerea gingivitei. Alte cercetări sugerează că utilizarea unei paste de dinți care conține aloe zilnic timp de 24 de săptămâni reduce gingivita, dar nu la fel de bine ca o pastă de dinți care conține medicamentul triclosan.

Hepatita. Dovezile timpurii sugerează că administrarea de aloe de trei ori pe zi timp de 12 săptămâni reduce simptomele hepatitei la persoanele cu fibroză hepatică cauzate în principal de hepatita B sau C.

Colesterol ridicat și alte grăsimi din sânge (hiperlipidemie). Cercetările timpurii sugerează că administrarea a 10 ml sau 20 ml de extract de aloe pe gură zilnic timp de 12 săptămâni poate reduce colesterolul total cu aproximativ 15%, colesterolul cu lipoproteine ​​cu densitate mică (LDL) cu aproximativ 18% și trigliceridele cu aproximativ 25% până la 30% la persoanele cu hiperlipidemie.

Insecticid. Aplicarea unui produs (Zanzarin, Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG, Niederdorfelden, Germania) care conține ulei de nucă de cocos, ulei de jojoba și aloe la picioare de două ori pe zi, la intervale de o săptămână, pare să reducă numărul de purici de nisip la persoanele cu infestări de purici.

Inflamație la nivelul gurii (mucozită orală). Unele dovezi sugerează că utilizarea unei soluții de aloe de trei ori pe zi în timpul radioterapiei scade riscul de a dezvolta inflamații dureroase în gură.

Escare. Unele cercetări timpurii sugerează că aplicarea gelului de aloe nu îmbunătățește rata de vindecare a escarelor în comparație cu utilizarea unui tifon umezit cu apă sărată. Cu toate acestea, alte cercetări sugerează că utilizarea unui spray care conține aloe reduce severitatea rănilor în comparație cu un spray cu apă sărată.

Scabie. Cercetările timpurii sugerează că gelul de aloe ar putea reduce mâncărimea și rănile similare cu lotiunea de benzil benzoat la persoanele cu scabie.

Mătreață (dermatită seboreică). Cercetările timpurii sugerează că aplicarea de aloe de două ori pe zi timp de 4-6 săptămâni îmbunătățește mătreața.

Boală inflamatorie intestinală (colită ulcerativă). Cercetările timpurii sugerează că unele persoane cu colită ulcerativă ușoară până la moderată care iau gel de aloe pe cale orală timp de 4 săptămâni au simptome reduse semnificativ.

Vindecarea ranilor. Există informații contradictorii despre dacă aloe funcționează pentru a îmbunătăți vindecarea rănilor. Unele cercetări arată că aplicarea unui produs cu gel de aloe (Carrington Dermal Wound Gel) pe răni chirurgicale ar putea întârzia vindecarea rănilor. Alte cercetări arată că aplicarea unui hidrogel care conține substanța chimică în aloe numită acemannan (Carrasyn, hidrogel Carrington) nu afectează vindecarea rănilor. Dar alte cercetări sugerează că aplicarea unei creme de aloe (Zarband, Phytopharmaceutical Co., Iran) pe rănile legate de hemoroizi îmbunătățește vindecarea rănilor și oferă o ușurare a durerii. De asemenea, aplicarea gelului de aloe sub un tifon uscat pe o rană cezariană pare să îmbunătățească vindecarea inițială în comparație cu aplicarea unui tifon uscat singur.

Epilepsie.

Astm.

Răceală.

Sângerare.

Lipsa unei perioade menstruale.

Depresie.

Glaucom.

Scleroză multiplă.

Varice.

Probleme de vedere.

Alte conditii.

Sunt necesare mai multe dovezi pentru a evalua aloe pentru aceste utilizări.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ALOE?

Părțile utile ale aloe sunt gelul și latexul. Gelul se obține din celulele din centrul frunzei; iar latexul se obține din celulele aflate chiar sub pielea frunzelor.

Gelul de aloe poate provoca modificări ale pielii care ar putea ajuta la boli precum psoriazisul.

Aloe pare să poată accelera vindecarea rănilor prin îmbunătățirea circulației sângelui prin zonă și prevenirea morții celulare în jurul unei răni.

Se pare, de asemenea, că gelul de aloe are proprietăți dăunătoare anumitor tipuri de bacterii și ciuperci.

Latexul de aloe conține substanțe chimice care funcționează ca un laxativ.

Există îngrijorări de siguranță?

Gelul de Aloe este PROBABIL DE SIGURĂ atunci când este aplicat pe piele în mod adecvat ca medicament sau ca produs cosmetic.

Gelul de aloe este POSIBIL DE SIGURĂ atunci când este luat pe gură în mod adecvat, pe termen scurt. Gelul de aloe a fost utilizat în siguranță într-o doză de 15 ml zilnic timp de până la 42 de zile. De asemenea, o soluție care conține 50% gel de aloe a fost utilizată în siguranță de două ori pe zi timp de 4 săptămâni. Un complex specific de gel (complexul Aloe QDM Univera Inc., Seoul, Coreea de Sud) a fost utilizat în siguranță la o doză de aproximativ 600 mg pe zi timp de până la 8 săptămâni.

Luarea de latex de aloe sau extract de frunze întregi de aloe pe cale orală este POSIBIL UNSIGURĂ la orice doză. Latexul de aloe este, probabil, nesigur când este administrat pe cale orală în doze mari. Latexul cu aloe poate provoca unele reacții adverse, cum ar fi dureri de stomac și crampe. Utilizarea pe termen lung a unor cantități mari de latex de aloe poate provoca diaree, probleme cu rinichii, sânge în urină, potasiu scăzut, slăbiciune musculară, scădere în greutate și tulburări cardiace. Luarea de latex de aloe 1 gram zilnic timp de câteva zile poate fi fatală. De asemenea, există îngrijorarea că substanțele chimice din latexul de aloe și / sau extractul de frunze întregi de aloe pot favoriza dezvoltarea cancerului.

Au existat câteva rapoarte de probleme hepatice la unele persoane care au luat un extract de frunze de aloe; totuși, acest lucru este neobișnuit. Se crede că apare doar la persoanele care sunt extrem de sensibile (hipersensibile) la aloe.

Precauții și avertismente speciale:

Sarcina sau alăptarea: Aloe – fie gel, fie latex – ESTE POSIBIL NESIGURANT atunci când este administrat pe cale orală. Există un raport că aloe a fost asociat cu avort spontan. Ar putea fi, de asemenea, un risc pentru defecte congenitale. Nu luați aloe pe cale orală dacă sunteți gravidă sau alăptați.

Copii: Gelul de aloe este POSIBIL DE SIGURĂ atunci când este aplicat pe piele în mod corespunzător. Extractele din aloe latex și frunze întregi de aloe sunt POSIBIL NESIGURATE atunci când sunt luate pe cale orală la copii. Copiii cu vârsta sub 12 ani ar putea avea dureri de stomac, crampe și diaree.

Diabet: Unele cercetări sugerează că aloe ar putea reduce glicemia. Dacă luați aloe pe gură și aveți diabet, monitorizați cu atenție nivelul zahărului din sânge.

Afecțiuni intestinale, cum ar fi boala Crohn, colită ulcerativă sau obstrucție: Nu luați latex de aloe dacă aveți oricare dintre aceste afecțiuni. Latexul de aloe este un iritant intestinal. Nu uitați, produsele fabricate din frunze întregi de aloe vor conține niște latex de aloe.

Hemoroizi: Nu luați latex de aloe dacă aveți hemoroizi. Ar putea agrava starea. Nu uitați, produsele fabricate din frunze întregi de aloe vor conține niște latex de aloe.

Probleme cu rinichii: Doze mari de latex de aloe au fost corelate cu insuficiența renală și alte afecțiuni grave.

Chirurgie: Aloe ar putea afecta nivelul zahărului din sânge și ar putea interfera cu controlul glicemiei în timpul și după operație. Nu mai luați aloe cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată.

Există vreo interacțiune cu medicamentele?

Digoxină (Lanoxină) Interacțiune: Majoră Nu luați această combinație.

Când este luat pe cale orală, latexul de aloe este un tip de laxativ numit laxativ stimulant. Laxativele stimulante pot reduce nivelul de potasiu din organism. Un nivel scăzut de potasiu poate crește riscul de efecte secundare ale digoxinei (Lanoxin).

Medicamente pentru diabet (medicamente antidiabetice) Evaluarea interacțiunii: moderată Fii precaut cu această combinație. Vorbește cu furnizorul tău de sănătate.

Gelul de aloe ar putea scădea glicemia. Medicamentele pentru diabet sunt, de asemenea, utilizate pentru scăderea zahărului din sânge. Luarea de gel de aloe împreună cu medicamentele pentru diabet ar putea duce la scăderea zahărului din sânge. Monitorizați-vă cu atenție glicemia. Este posibil să fie necesară modificarea dozei de medicament pentru diabet.

Unele medicamente utilizate pentru diabet includ glimepiridă (Amaryl), gliburidă (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronază), insulină, metformină (Glucophage), pioglitazonă (Actos), rosiglitazonă (Avandia), clorpropamidă (Diabinese), glipizidă (Glucotrol), tolbutamidă Orinase), și altele.

Medicamente administrate pe cale orală (medicamente orale) Evaluarea interacțiunii: moderată Fii precaut cu această combinație. Discută cu furnizorul tău de sănătate.

Când este luat pe cale orală, latexul de aloe este un laxativ. Laxativele pot reduce cantitatea de medicamente pe care o absoarbe corpul dumneavoastră. Luarea de latex de aloe împreună cu medicamentele pe care le luați pe cale orală ar putea scădea eficacitatea medicamentelor.

Sevofluran (Ultane) Interacțiune: moderată Fii precaut cu această combinație. Vorbește cu furnizorul tău de sănătate.

Aloe ar putea reduce coagularea sângelui. Sevofluranul este utilizat ca anestezie în timpul intervenției chirurgicale. Sevofluranul scade, de asemenea, coagularea sângelui.

Luarea de aloe înainte de operație poate provoca sângerări crescute în timpul procedurii chirurgicale. Nu luați aloe pe gură dacă aveți o intervenție chirurgicală în decurs de 2 săptămâni.

Laxative stimulante Rating de interacțiune: moderat Fii precaut cu această combinație. Discută cu furnizorul tău de sănătate.

Când este luat oral, latexul de aloe este un tip de laxativ numit laxativ stimulant. Laxativele stimulante accelerează intestinele. Luarea de latex de aloe împreună cu alte laxative stimulante ar putea accelera prea mult intestinele și poate provoca deshidratare și minerale scăzute în organism.

Unele laxative stimulante includ bisacodil (Correctol, Dulcolax), cascara, ulei de ricin (Purge), senna (Senokot) și altele.

Warfarină (Coumadin) Evaluarea interacțiunii: moderată Fii precaut cu această combinație. Vorbește cu furnizorul tău de sănătate.

Când este luat oral, latexul de aloe este un tip de laxativ numit laxativ stimulant. Laxativele stimulante accelerează intestinele și pot provoca diaree la unii oameni. Diareea poate crește efectele warfarinei și crește riscul de sângerare. Dacă luați warfarină, nu luați cantități excesive de latex de aloe.

Pastile de apă (medicamente diuretice) Evaluarea interacțiunii: moderată Fii precaut cu această combinație. Discută cu furnizorul tău de sănătate.

Când este luat pe cale orală, latexul de aloe este un laxativ. Unele laxative pot scădea potasiul în organism. „Pastilele de apă” pot scădea, de asemenea, potasiul în organism. Luarea de latex de aloe împreună cu „pastilele de apă” ar putea scădea prea mult potasiul din organism.

Unele „pastile de apă” care pot scădea potasiul includ clorotiazida (Diuril), clorthalidona (Talitona), furosemida (Lasix), hidroclorotiazida (HCTZ, HydroDIURIL, Microzide) și altele.

Mod de administrare pentru ALOE.

Următoarele doze au fost studiate în cercetarea științifică:

ADULTI

Pe cale orala:

Pentru constipație: s-au utilizat 100-200 mg de aloe sau 50 mg de extract de aloe luate seara. De asemenea, a fost utilizată o capsulă de 500 mg care conține aloe, începând cu o doză de o capsulă pe zi și crescând la trei capsule pe zi, după cum este necesar.

Pentru scăderea în greutate: a fost utilizat un produs specific de gel de aloe (complexul Aloe QDM, Univera Inc., Seoul, Coreea de Sud) care conține 147 mg de aloe de două ori pe zi timp de 8 săptămâni.

APLICAT PIELEI:

Pentru acnee: Un gel de 50% aloe a fost aplicat dimineața și seara după spălarea feței, împreună cu o rețetă numită gel tretinoin seara.

Pentru arsuri: a fost folosită crema de aloe și ulei de măsline, aplicată de două ori pe zi timp de 6 săptămâni. De asemenea, a fost folosită crema de aloe, aplicată de două ori pe zi după schimbarea pansamentului sau la fiecare trei zile până la vindecarea arsurii.

Pentru herpes: A fost utilizată o cremă care conține 0,5% extract de aloe, aplicată de trei ori pe zi timp de 5 zile consecutive o dată sau de două ori pe o perioadă de 2 săptămâni.

Pentru erupții cutanate mâncărime pe piele sau gură (lichen plan): a fost utilizat gel de aloe, aplicat de două până la trei ori pe zi timp de 8 săptămâni. S-au folosit două linguri de apă de gură cu aloe, spurcate timp de 2 minute și apoi scuipate, de patru ori pe zi, timp de o lună.

Pentru o afecțiune a gurii numită fibroză submucoasă orală: s-au utilizat 5 mg de gel de aloe (Sheetal lab Surat) aplicat pe fiecare parte a obrajilor de trei ori pe zi timp de 3 luni.

Pentru psoriazis: a fost utilizat extract de Aloe 0,5% cremă aplicată de trei ori pe zi timp de 4 săptămâni. A fost folosită o cremă care conține aloe, aplicată de două ori pe zi timp de 8 săptămâni.

COPII

APLICAT PIELEI:

Pentru acnee: Un gel de 50% aloe a fost aplicat dimineața și seara după spălarea feței, împreună cu o rețetă numită gel tretinoin seara.

Pentru o afecțiune precanceroasă a gurii numită fibroză submucoasă orală: s-au utilizat 5 mg de gel de aloe (Sheetal lab Surat), aplicat pe fiecare parte a obrajilor de trei ori pe zi timp de 3 luni.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.179)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]