La un cabinet stomatologie sector 1 vei beneficia de cele mai avansate tratamente dentare, incluzând implantologia/chirurgia, endodonția, odontoderapia, pedodonția, ortodonția, protetica dentară, profilaxie, urgențe stomatologice. Implantarea este utilizată pe scară largă pentru a restabili dinții pierduți folosind rădăcini artificiale (implanturi). Un implant, este un bont de titan care se introduce în os și servește ca suport pentru fixarea dinților artificiali (coroane metalocemice, proteze amovibile). Titanul este cel mai biocompatibil material. Practic nu este respins de țesuturile vii și nu provoacă reacții alergice.

Care sunt avantajele implanturilor?

Implanturile permit restaurarea un dinte pierdut, fără a prelucra sau acoperi dinții adiacenți cu coroane. În absența unui număr mare de dinți, utilizarea implanturilor face posibilă fabricarea unei structuri nedemontabile. Acestea îmbunătățesc fixarea protezelor amovibile, fiind un suport suplimentar. Implanturile arată, simt și funcționează ca niște dinți naturali, vii. Atunci când planifici o operație de instalare a implanturilor, este necesar să se țină seama de starea generală a corpului.Unele boli pot agrava osteointegrarea (gravarea) implantului. Astfel de boli includ patologia sistemului endocrin (diabetul zaharat), bolile sistemului imunitar (imunosupresia). Creșterea tonusului muscular în mușchii masticatori (bruxism) și fumatul pot afecta, de asemenea, procesul de vindecare. Pentru protezele susținute de implant, ortopedul întocmește mai întâi un plan de proteză, care ține seama imediat de numărul și tipul de implanturi și realizează un șablon chirurgical.

Apoi chirurgul instalează implanturile conform șablonului gata pregătit. Această operație se efectuează sub anestezie locală, dar dacă pacientul dorește, se poate efectua sub anestezie generală. Procesul de gravare a implanturilor durează aproximativ 3-4 luni. Pentru această perioadă, pacientului i se fac proteze temporare (fixe sau amovibile). După finalizarea procesului de osteointegrare, se pot realiza structuri ortopedice permanente. Implanturile instalate sunt localizate în țesutul osos și nu sunt resimțite în cavitatea bucală. După încheierea protezelor, este imperativ să se efectueze examinări de control la un cabinet stomatologie sector 1 pentru a evalua starea nu numai a protezei în sine, ci și a implanturilor.

Endodonție

Caria este o boală care se dezvoltă în țesuturile dure ale dinților, datorită efectelor complexe ale unui număr de factori adverși, atât interni, cât și externi. În stadiul său inițial, cariile dentare se manifestă sub formă de demineralizare a stratului de smalt anorganic, după care stratul său organic este distrus și dentina este deteriorată și se formează o cavitate în țesutul dentar. Pentru a preveni deteriorarea gravă a țesutului dentar, este necesar un tratament în timp util al cariilor.

Ortodonția

Pentru o persoană modernă, chiar și dinții albi sunt la fel de importanți ca absența senzațiilor dureroase. Chiar dacă nu îți faci griji cu privire la durerea de dinți, dar există anomalii ale dinților și în locul mușcăturii, merită să mergi la un cabinet stomatologie sector 1. Ortodonția modernă îți permite să corectezi creșterea dinților, ceea ce îți va face zâmbetul fermecător și, în plus, va corecta disconfortul atunci când mesteci alimente și de asemenea, va elimina complexele psihologice.