Îți dorești să ai un zâmbet frumos, însă ai lipsă niște dinți? Prin urmare, ai luat în calcul să alegi implantul dentar cu dinți ficși, însă te frîmântă o serie de întrebări legat de acesta. Află mai jos răspunsul la 5 întrebări cu privire la implantul dentar pentru a fi sigur că faci cea mai bună alegere.

Un implant dentar este foarte scump?

Depinde. Costul asociat plasării unui implant dentar cu dinți ficși de la Dental Privilege este legat de complexitatea situației clinice, de cerințele în materie de confort sau estetică a pacientului, de platforma tehnică pusă la dispoziție, de marca implantului dentar utilizat, de expertiza părților interesate.

Implanturile nu sunt acoperite de asigurarea socială. Nu sunt neapărat costisitoare în sine în comparație cu alte tratamente, dar cu siguranță pot avea un impact mai mare asupra bugetului tău.

Un implant dentar este diferit de dinții originali?

Din punct de vedere al confortului de mestecat mai întâi de toate, nu există nicio diferență perceptibilă între un dinte natural și un implant cu dinți ficși atât de mult, astfel încât purtătorul uită foarte repede care dinte este al lui și care dinte este reconstituit de un implant. Implantul nu este mai fragil și este posibil să mănânci orice.

Din punct de vedere estetic, acum depinde de mai mulți factori: de complexitatea situației clinice inițiale, dar și de expertiza intervenienților. Când sunt îndeplinite toate condițiile ideale, nu poate exista nicio diferență estetică între un implant dentar cu dinți ficși și un dinte natural.

Poți albi un implant dentar?

Protezele purtate de implantul dentar nu sunt sensibile la produsele utilizate pentru albirea dinților, culoarea sa este invariabilă. Pe de altă parte, după albirea naturală a dinților, proteza transportată de implant poate fi schimbată și înlocuită cu o nouă proteză cu o nuanță mai deschisă, păstrând în același timp același implant.

Un implant dentar este pe viață?

În teorie da, în practică depinde. Ca și în cazul oricărui dispozitiv medical, pot exista complicații, în principal mecanice sau infecțioase; acesta este motivul pentru care trebuie luate măsuri de precauție:

– Plasarea lor trebuie să respecte un protocol foarte riguros

– Pacienții cu implanturi trebuie să aibă urmărire anuală sau bianuală, în funcție de caz, pentru a detecta mai devreme orice complicații.

Prin urmare, atât pacientul, cât și medicul au responsabilitatea pentru comportamentul bun pe termen lung al unui implant.

Implant dentar: cum îl întreții?

Menținerea corectă a implantului dentar este esențială: cu cât ai mai multă grijă de implant, cu atât durata de viață este mai mare! În plus, pacienții care beneficiază de un implant dentar sunt în general pacienți „expuși riscului” de boli gingivale sau chiar parodontale.