Din pacate tot mai multi conducatori auto uita de regulile care trebuie respectate in trafic. Trebuie precizat faptul ca tipul de conducere preventiva nu este optionala, ea este obligatorie. De asemenea, toti soferii trebuie sa stie ca o astfel de conduita poate salva viata atat soferilor cat si celorlalti pasageri ai masinii sau celorlalti participanti la trafic. De-a lungul timpului s-a demonstrat ca soferii care conduc prudent sunt feriti de accidentele rutiere cu conseginte detul de grave sau chiar cu victime. Chiar daca conduceti o masina foarte buna, este obligatoriu sa tineti cont de reglemantarile rutiere in vigoare.

Ce reguli trebuie respectate pentru conducerea preventiva

conducere preventiva

Conducerea preventiva va poate salva viata.

Inainte de plecarea la drum este recomandat sa verificati cat de cat starea masinii, mai ales daca aveti de facut un drum mai lung.

Pentru a evita unele accidente chiar daca suneti opriti este recomandat ca imediat dupa ce ati parcat masina sa o bagati intr-o treapta de viteza, apoi scoateti cheia din contact si trageti frana de mana. Doar asa va puteti asigura ca atata timp cat sunteti plecati de langa masina nu va umbla nimeni la ea, iar autoturismul nu se va deplasa accidental.

De asemenea, cel mai important este respecatrea legislatiei rutiere in vigoare. Cele mai importante puncte sunt: respectarea culorii semaforului, respectarea regulilor de prioritate, adaptarea vitezei la conditile meteo si conditile de trafic. Pe langa toate acestea, toti soferii trebuie sa tina cont ca este strict interzis sa conduca atunci cand se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor stupefiante. De asemenea, daca suferiti de probleme de sanatate care va pot afecta reflexele, este mai bine sa lasati volanul pe mana unui prieten.

Totodata, inainte de plecarea la drum este recomandat sa verificati sistemul de lumini ( faza scruta, faza lunga, pozitii, lumini de ceata, stopurile pe frana si desigur semnalizarile ). Este bine sa verificati toate aceste lumini, deoarece din pricina nefunctionarii acestora se pot creea accidente destul de grave. De asemenea, este recomandat sa utilizati luminile conform codului rutier aflat in vigoare.

Atunci cand va aflati intr-un oras sau intr-o zona aglomerata este recomandat sa pastrati o distanta apreciabila fata de masina din fata dumneavoastra, pentru a nu exista riscul unei tamponari in cazul unei frane bruste. De asemenea, este recomandat sa nu franati brusc, decat atunci cand apare un pericol iminent.
Portul centurii de siguranta nu este optional. Toti soferii trebuie sa stie ca portul centurii de siguranta este obligatorie, in caz contrar riscati amenda si puncte de penalizare. De asemenea, trebuie sa luati in considerare ca acest accesoriu va poate salva viata in cazul unui accident.