Cum aranjăm masa de Crăciun?

de | apr. 5, 2021 | Amenajari interior, Home & Deco

Sunt sigură că în perioada de Crăciun nu ai stat nicio secundă liniștită. Ai pregătit cele mai gustoase preparate, ai împodobit un brad de Crăciun (să știi că pe BraziCraciun.net găsești cei mai frumoși brazi artificiali de lux), ai făcut casa lună și bec și acum a venit momentul să te relaxezi și să te bucuri de preparatele pe care le-ai pregătit cu multă atenție și dragoste. 

Dar dacă ești perfecționistă și știu sigur că ești, atunci și masa de Crăciun trebuie să arate impecabil. Nu contează dacă ai invitat ta tine familia și prietenii pentru a lua masa împreună sau mănânci doar cu partenerul tău, masa trebuie să arate impecabil și să fie la fel de frumos decorată și aranjată precum restul casei tale.

Să lăsăm vorbăria că se răcesc bunătățile pe care le-ai pregătit. Abia aștept să gust și eu din câteva sau poate toate. Lăsăm deoparte dieta.

Cum amenajezi casa de Crăciun si ce brad artificial alegi

  1. Față de masă

Pentru Crăciun, fiind o ocazie specială, o față de masă se pretează și este chiar recomandată. Masa va arată mult mai elegant. Alegi culoarea feței de masă în funcție de culorile pe care le-ai ales pentru a împodobi bradul și decorarea casei. Totul trebuie să aibă o continuitate și să aibă aceeași temă.

Eu tot timpul aleg să folosesc față de masă de culoare albă, chiar dacă se poate păta mai ușor. Mi se pare că arată mult mai bine masa.

2. Traversă

Traversa poate aduce pata de culoare de care are nevoie masa ta, asta în cazul în care ai ales o față de masă albă, iar dacă ai ales una colorată, poți alege o traversă aurie sau orice altă culoare care poate complementa perfect culoarea feței de masă aleasă de tine.

Pe această traversă poți aranja decorațiunile pe care alegi să le pui pe masă și platourile cu cea mai gustoasă mâncare. 

3. Farfurii și tacâmuri

Sunt sigură că ai farfurii și tacâmuri și pahare pe care le folosești doar la ocazii speciale! Ca oricare altă gospodină din acest univers. Înainte de a le folosi, tot timpul le mai spăl o dată chiar dacă sunt curate. Trebuie totul să fie perfect.

4. Șervețele

Ce spui dacă împături șervețele în formă de brăduț de Crăciun sau orice alt model de crăciun? Sau folosești inele speciale pentru șervețele. Găsești o mulțime de modele pe Internet sau poți să le faci chiar tu. Într-un an le-am făcut eu. Am luat panglici albe pe care le-am tăiat aproximativ 10 cm și am lipit la mijlocul panglicii o steluță argintie. Ai posibilități infinite.

5. Decorațiuni de Crăciun

Să nu uităm de decorațiunile de Crăciun! Eu zic să nu exagerezi prea tare și să te orientezi cu numărul lor în funcție de numărul invitațiilor și cât de mare este masa. 

Traversa despre care am discutat mai sus este potrivită pentru amplasarea decorațiunilor pe masă, să nu uităm de sfeșnice cu lumânări, care arată superb.

Dar ce decorațiuni să mai pui? Îți dau eu niște idei de decorațiuni DIY. Poți pune în pahare tot felul de ornamente, globuri, luminițe, zăpadă artificială, figurine specifice de Crăciun și să le așezi în farfurie sau în fața farfuriei, astfel nu îl încurcă pe invitat când mănâncă. 

Mai poți să faci o coroniță din globuri, iar în mijlocul ei să pui o lumânare. Decorațiunile de pe masă trebuie să fie în tandem cu decorațiunile din restul casei.

6. Platouri și suporturi pentru farfurii

Există o mulțime de platouri interesante în diferite forme și culori, cu modele de Crăciun perfecte pentru a așeză mâncarea. Dar eu te sfătuiesc să pui un platou în platou ca să zic așa. Adică pe o farfurie aranjezi frumos aperitivele, felul doi, desertul și sub acele platouri mai unul, dar mai mare. Va arăta mult mai elegant.

Iar sub farfurii îți recomand să cumperi suporturi, găsești suporturi din marmură, plastic, rafie sau material. Te sfătuiesc să alegi suporturi de farfurii simple pe care să le poți utiliza și în restul anului. Ah, și nu uita de suporturile pentru pahare.

Cam acestea au fost sfaturile mele pentru a aranja într-un mod deosebit masa de Crăciun. Lasă-ți imaginația să zboare, cu siguranță dacă pui suflet, aranjamentul mesei va ieși superb. Poftă bună și Crăciun Fericit! Sper să vină Moș Crăciun cu multe cadouri pe care sa le puna la fiecare copii sub brazi de craciun artificiali indiferent daca sunt brazi de Crăciun ieftini sau brazi artificiali de lux

Te-ar mai putea interesa si....

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

Amplasarea gradinii din fata casei poate fi un element important pentru aspectul exterior al acesteia, dar poate deveni, de asemenea, un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Iata cateva idei de amenajare a gradinii din fata casei:...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.048)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]