Care sunt diferitele tipuri de cesti de cafea?

de | mart. 21, 2021 | Afaceri

Concepute pentru a primi bauturi calde (servire ceai, cafea, ciocolata, lapte, infuzi), cestile exista pe piata in diferite forme, dimensiuni si culori, in functie de utilizarea intentionata.

Astfel, este recomandat sa cumperi tipul de ceasca care se potriveste exact preferintelor tale de cafea (cappuccino, espresso, latte, ristretto etc.) sau ceai. Intr-adevar, o alegere buna a cestilor iti garanteaza nu numai rezultate mai bune in pregatire, ci si o experienta de degustare satisfacatoare.

Daca esti nou in ceea ce priveste canile de cafea, aceasta postare este pentru tine. Vom arunca o lumina asupra tipului potrivit de ceasca pentru fiecare reteta de cafea.

Ceasca de cafea cappuccino

Cappuccino este o bautura facuta cu espresso si lapte. Se serveste de obicei in cani groase, mijlocii. Vei gasi pe piata diferite forme de cani de cafea cappuccino (conice, drepte, rotunjite etc.) cu caracteristici foarte specifice. Brandurile concureaza in ingeniozitate pentru a-ti prezenta modele unice.

Astfel, materialele care sunt utilizate in general pentru realizarea acestor cani sunt:  sticla (sticla izolata cu pereti dubli) si portelanul (de inalta calitate). Rezistent la accidente si alte socuri inerente vietii de zi cu zi, o poti folosi pe parcursul mai multor ani fara a compromite forma sa.

Ceasca de cafea espresso

O ceasca buna te va face, fara indoiala, sa apreciezi aceasta bautura fierbinte cu un gust atat de intens, care este adesea folosit ca baza pentru prepararea altor tipuri de cafea. Pentru a savura un espresso, alege o  ceasca mica, groasa (cu sau fara maner).

Cana de cafea sau cana personalizabila: alegerea este a ta!

Astazi, nu exista nici macar o singura gospodarie care sa nu aiba o ceasca de cafea, indiferent de forma ei! Trebuie spus ca in ultimii ani, consumul de cafea si ceai a explodat complet in intreaga planeta. In acest scop, vanzarile de cani au explodat in ultima perioada, atat de mult incat nu este neobisnuit sa vezi aceleasi cani in multe case. Dar cei care vor sa faca diferenta au gasit o modalitate de a iesi din multime: cumpara o cana personalizabila! Daca doresti sa afli mai multe despre asta, atunci incearca sa vezi posibilitatile pe magazinele online care ofera cani de cafea: vei constata ca sunt aproape nelimitate si ca vor exista neaparat modele de cani pe placul tau! Este suficient sa spui ca data viitoare cand oaspetii tai vin la cafea sau ceai, pot fi foarte surprinsi.

Ceasca de cafea Ristretto

Ristretto este de fapt un espresso facut cu o cantitate foarte mica de apa. In cele din urma, avem dreptul la o cafea destul de intensa in gura; de aici si numele care inseamna in italiana „condensat”. Se pare ca amaraciunea este chiar mai prezenta la nivelul unui ristretto decat al unui espresso. Astfel, acest tip de cafea este foarte popular nu numai pentru gustul si aroma sa, ci si pentru macinarea sa deosebit de fina.

Pentru a pastra continutul complet, acest tip de cafea se serveste de obicei intr-o  ceasca mica, groasa. Exista ceva pentru toata lumea pe piata.

Cana de cafea cu latte

Café latte este un espresso cu lapte si spuma de lapte (café au lait). Aceasta bautura este de obicei degustata intr-o ceasca mare.

Astfel, in alegerea unei cani de cafea cu latte, criteriul marimii (capacitatii) nu trebuie luat cu usurinta. Intr-adevar, este important sa se observe in preparat o delimitare clara intre diferitele elemente: cafea, lapte si spuma de lapte.

Daca vrei sa achizitionezi cele mai calitativa produse pentru servire ceai si cafea, te asteptam pe site-ul nostru!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.052)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]